11/16/2013

Eteistä silloin ja nyt.
Pimeys ei tänä syksynä ahdista. On ihanaa polttaa kynttilöitä, fiilistellä tulevaa joulua, olla tallessa pimeän sylissä. Mutta yksi pitkä miinus pimeydestä kuitenkin löytyy - kauheasti olisi ideoita ja mieli tekisi kulkea kamera kädessä alvariinsa, mutta ammattitaito ei riitä nättien kuvien aikaansaamiseksi hämärässä. Siksi yllä kauan luonnos-kansiossa roikkuneet kuvat eteisestä. Ennen-kuvat ovat siinä määrin karmivia, että ne pitäisi oikeasti piilottaa vielä syvemmälle arkistojen syövereihin, mutta toisaalta juuri sen vuoksi ne on aiheellista läväyttää kaiken kansan nähtäväksi. Että tiiätte mistä lähtökohdista tässä talossa on remonttia lähdetty vääntämään eteisen suhteen.

Alakerran remontti otti aikaa. Lattiaan laitettiin vesikiertoinen lattialämmitys, päälle valettiin uusi betoni. Portaista lähti muovimatto kävelemään ja alta paljastunutta liimatahmaista betonipintaa tasoiteltiin ja lopuksi portaat maalattiin pariin kertaan betoluxilla. Ylin porras on vitivalkoinen ja alin porras melkoisen harmaa. Liukuvärjäys ei valitettavasti pääse oikein oikeuksiinsa, kun ylhäältä tuleva valo huijaa silmää. Mutta tulipahan tuotakin ideaa testattua!

Portaisiin tulee tottamaar kaide sekä askelmia pehmentämään jonkinlaiset jarruttimet. Suunnitelmat ovat valmiina päässä, vain toteutus laahaa. Kaideprosessin jälkeen tilasta tulee enemmän huonemainen, kun nyt eteinen on vähän turhan hallimainen ja vaikeasti sisustettava tila. Ylläolevien kuvien ottamisen jälkeen eteiseen on ilmaantunut mattoa ja muuta pehmentämään tunnelmaa, mutta valo ei anna periksi uusien kuvien ottamiselle. 

Me tykätään tuosta eteisestä ihan kamalasti! Tänäänkin istuskeltiin pitkän aikaa lämpimällä lattialla ja nautittiin tunnelmasta. Kotiin on nykyään vielä entistäkin mukavampi tulla.

28 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oooh! Mä niin tykkään ennen-jälkeen kuvista! Niissä sitä varmaan itse remppajakin huomaa todella sen muutoksen. Sitä kun usein vähän sokeutuu sille rempalle kun se on siinä naaman eessä koko ajan. Mut siis upea muutos, ja tosi upea on tuo lopputulos :-)

Taina kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää! Mistä mahtaa olla tuo iso lattialaatta?

Leena kirjoitti...

Mahtavaa.. On teillä hiano eteinen:)

Melina / Minishow kirjoitti...

Mäki tykkään! Ihan tosi tosi paljon! Myöskin tosta keltaisesta takista ja ihanasta puupenkistä.

piipadoo kirjoitti...

Voi vitsit että tuo uusi eteinen on sitten makia! Kyllä tuolla kelpaa istuskella! Ihanata! <3

-piia

julia kirjoitti...

*wow*

that looks amazing!

sade kirjoitti...

Upealta näyttää!

JohannaL kirjoitti...

Aivan upea tuo musta lautaseinä. Ihan herkku!

Nalle kirjoitti...

Ei uskoisi samaksi tilaksi. Hienoa jälkeä teette!

piipadoo kirjoitti...

Oh, meilkoinen muutos! Hieno!

-Paula

Iisa kirjoitti...

Melkoinen muutos! Ihana lopputulos :)

by.bak - interior & lifestyle blog kirjoitti...

What a lovely result of hard work. Love it! Greetings from Copenhagen :-)

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Parasta tossa on tuo musta lautaseinä ja tietty putkista tehty vaateteline. Julisteesta kans plussa ;( heh! Hienoa Rilla ja sen miääs!

Anne kirjoitti...

löysin blogisi Kertun sivulta …ihana eteinen!!!!

Maru kirjoitti...

Tulin ensimmäistä kertaa kurkkaamaan blogiasi ja tämähän on aivan ihana! Sait minusta uuden lukija ja viihdym mukana aivan varmasti. :) Tykkään kovasti näistä ennen ja jälkeen -kuvista. Erinomaista settiä sanon minä!

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Voi ihanuus! Tuo on kyllä melkoinen taito nähdä tilan potenttiaali vanhoista materiaaleista välittämättä. Mahtava tuli :)

Karzi kirjoitti...

Siis Vaude!!! :) en yhtään ihmettele että istuskelette siellä :)

Willaauroora kirjoitti...

Tää postaus on ihan helmi, tykkään näistä ennen ja jälkeen postauksista kovasti. Hyvä että olit ottanut ennen kuvia. Mistä muuten tyuo upea kirjan taulu?????

onshore kirjoitti...

Aivan upea muutos! Tuo mustaksi maalattu lautaseinä miellyttää mua tosi paljon, seinästä huolimatta eteinen vaikuttaa valoisalta ja raikkaalta.

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Vau Rilla! Mahtavaa nähdä noi ennen-kuvat!

Rillirousku kirjoitti...

Lyde: Nimenomaan justiin se, että yritän ottaa remontista ennen, jälkeen ja matkan varrelta kuvia, koska ankaraa ahkerointia tajuaa monesti arvostaa vasta kun alkutunnelmat lävähtää eetteriin. :)

Taina: Lattialaatta on K-raudasta. Nimeä en valitettavasti muista. :/

Leena: Määki tykkään! :)

Melina: Kiitos! Penkki löytyi pitkällisen pähkäilyn ja pihistelyn jälkeen Ikean poistopisteestä pilkkahintaan. Kannatti siis pihistellä. ;)

Piia: No arvaa kelpaako! Millon tuut istuskeleen mun kaa? :)

Julia: Thank you! :)

by.bak: Thank you so much! Greetings from Finland! :)

Weekdaycarnival: Kyllä minä tota miääästä taas kiitän tuosta mustan seinän ideasta. Parhaat ideat tulee monesti ihan muualta kuin tästä kupolista. ;) Ja juliste on TODELLAKIN ihana, passaa tuohon ja lampun viereen niin nätisti! Kiitos Riikalle! <3

Anne: Kiitos suuri! :)

Rillirousku kirjoitti...

Marjukka: Kiitos, mukava kun tulit! :) Itseä aina ahdistaa laittaa näitä ennen-kuvia kun ei haluais muistella niitä aikoja, nyt kun remontti on ohi. :D

Laura: Kiitos Laura <3 Siitä tuli kyllä yks talon lempihuoneista ja sitten vielä kun on lopullisesti valmis, niin saatan ehkä ottaa eteisen mukaan, jos talosta pois muutetaan. ;)

Karzi: Tuuhan kattoon sitä! Ja muaki. ;-D

Willa-Helmi: Kiitos! Juliste on RK Designin. :)

onshore: Voi että, se on sitä juuri! Pelkkänä valkoisena se oli niin kovin kolkko, seinä toi mukavasti lämpöä ja tunnelmaa. :)

Riikka-Hunajaista: Kiva että tykkäsit! :D No ei vaan, itestä ne ei tunnu kovinkaan mahtavilta mutta onhan se totta, että niiden kautta näkee työn ja tuskanhien arvon. :)

Minna kirjoitti...

Rillis.
Oonko ikinä sanonut, että olet sankarini. Miten voi nähdä tuon kammon alla tuon ihanan ja tehdä siitä sen. Ihan huippua.

Rillirousku kirjoitti...

Minna: Snif, eläpä nyt <3 Kyllä täytyy alakerran suhteen ojentaa vähintään puolet kiitoksista tämän talon toisen aikuisen suuntaan! Teki meinaan sen verran kovan homman tuo ukkeli siinäkin, että ei olisi meikämartasta moiseen. Ja hänpä on myös melkoinen ideakone, kun niikseen tulee! :)

TanjaRiitta kirjoitti...

Voi mieletön miten kaunista ! Minkä värikartan mukaan valitsit rappusiin nuo harmaan sävyt ?

-TanjaRiitta-

Pinja / Pinjacolada kirjoitti...

Voi kun mulla on kauhee asuntokuume (tai ihan talokuume), se vielä pahenee kun katsoo tällaisia mahetsuja remppakuvia (siis niitä valmiita lähinnä kylläkin)! Musat lautaseinä ylihieno -tekee tilasta aivan erinäköisen! Ihana koti teillä <3

Rillirousku kirjoitti...

TanjaRiitta: Portaat on sävytetty niin, että ylin porras on valkoinen ja joka askelmalla lisäsin valkoisen sekään mustaa maalia aina tietyn verran. Värikoodeja ei siis ole. :)

Pinja: Ai etkö muka lämpene noille ennen-kuville, kumma juttu. :D Kiitos, tykätään ite kans tuosta eteisestä ihan simppenä! (kauhee sana mutta näköjään käytin sitä juuri :D )

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Voee tämä oli menny multa ihan ohi! Aivan _järjettömän_ hieno muutos! On sulla rouva silmää, ei voi muuta todeta. <3