11/18/2013

Kuvat yllä kähvelletty Kertulta 

On kansalaisia ja kansalaisia. Jälkimmäiset ovat sellaisia, kuten vaikkapa Jenni ja Kerttu, jotka aikaa säästämättä ideoivat ja toteuttivat mielettömän mukavan päivän. Jotka haluavat, että täälläkin suunnalla armasta kotomaata tapahtuu jotain miellyttävää ja erilaista. Joiden ansiosta sai tämäkin marjatta tutustua moneen uuteen mielenkiintoiseen ja elämää rikastuttavaan ihmiseen sekä paikallisiin sisustusliikkeisiin ja niiden antiin.

On vähintäänkin noloa myöntää, että päivän kahdeksasta yrityksestä vain kaksi oli meikämartalle aikaisemmin tuttuja. No nyt valehtelin! Sitä on erittäin noloa myöntää. Kuinka monesti ruikutamme mukavien putiikkien puutetta kotokaupungissamme, vaikka emme ole ottaneet asiasta edes kunnolla selvää. Kiitos putiikkipäivälle siis reviirin laajennuksesta!

Päivä alkoi lounaalla De Cafessa, joka on tunnelmallinen sisustuskahvila Torikeskuksessa. Kahvila oli tuolloin lauantaina tupaten täynnä ja lounassalaatti ja Daim-kakku mitä maukkaimmat. Sunnuntaisin kahvilassa tarjoillaan myös brunssi.
Kahvilasta matka jatkui Sisustus Iloon. Ilossa meidät otettiin todellakin avosylein ja ilolla vastaan. Sisustussuunnittelija Margit totesikin, että heidän liikkeeseensä voi ihan vapaasti tulla vain katselemaankin. Asiakaspalvelu on ihan varmasti tämän putiikin yksi valttikortti! Sisustus Ilon verkkokauppa avautuu piakkoin.
Ilo mukanamme säntäsimme tien yli Sisustuskärpäsen Kioskille. Kertakaikkiaan, että osaa olla sympaattinen kiska! Kioski on nimensä mukaisesti kioski, pieni mutta kovin hurmaava! Niin on myös omistajansa Heidi, joka on eräänkin automatkan toiminut tämän marjatan terapeuttina ja jonka kanssa on somistettu taannoin muutama kattauskin. Kioskilla myytävä tavara on kaikki uuden elämän saanutta kierrätystavaraa. Heidi somistaa myös työkseen niin koteja kuin liikehuoneistojakin.
Marimekko tarjosi piristystä verkkokalvoille ja jouluista mieltä glögeineen ja piparkakkuineen. Ankara huokailu Kuusikossa-kuosin kohdalla ei taatusti jää pelkäksi huokailuksi, sillä nuo herttaisat kuuset on kertakaikkiaan täydellinen joulukuosi! Myös neuleet iskivät tähän marttaan melkoisen tymäkästi, joten tosiaan tiedän ainoan asian, joka tullaan meikämarjatan joulutoivelistaan kirjaamaan. Tahdon lämmittävää ja värikästä. Semmoista, joka antaa voimia pitkän ja pimeän yli. Iloa ennen kaikkea!
Kuvasta kiitos Jennille

Pienikamari on pieni kamari Kilpisenkadulla. Tuo pikkainen puoti oli kertakaikkiaan pungettu täyteen kansaa, kun 11 emäntää kameroineen survoutui sisään lelujen ja sisustustuotteiden maailmaan. Eikä voi kuin todeta, että kyllä vaan oli tämäkin putiikki tutustumisen arvoinen! Eskarilaisen kanssa sovittiin, että joku päivä lähdemme yhdessä tutustumaan tuohon puotiin vielä tarkemmin ja tutkimaan mm. vakoojakameraa, jonka linssistä näkeekin sivulle eikä eteenpäin. Jännittävää!
Viimeinen sisustuspuoti lauantaina oli Pentik, joka oli Marimekon lisäksi toinen niistä jo tälle marjatalle aiemmin tutuista putiikeista. Aina Pentikillä käydessäni ihailen torkkupeittoja, jotka näyttävät niin houkuttelevan pehmeiltä, että niihin tekisi mieli sukeltaa samantien. Kauniin yksinkertaisiin joulutähtiin voi laittaa halutessaan valot mutta ne toimivat somina koristeina ilman valaistustakin. Pentik on täynnä joulua! Jouluesite henkii vanhanajan joulun tunnelmaa.
Illan lopuksi suuntasimme Winebistroon Asemakadulle, jossa saimme maistella maukkaita tapaksia ja purkaa päivän ajatuksia. Todettakoon ihan näin meidän kesken, että juttu rönsyili välillä siihen malliin, että sillä ei ollut enää mitään tekemistä putiikkipäivän tai edes bloggaamisenkaan kanssa. Alkujännitys totisesti karisi iltaa kohden itse kullakin. Ei voi muuta kuin todeta, että mieli on kovin kiitollinen siitä, millaisiin ihmisiin olen saanut tämän harrastuksen kautta tutustua. Miten mahtavia kansalaisia tämä maa pitääkään sisällään!

SUURI kiitos Putiikkipäivästä Jenni (Talosanomat) ja Kerttu (Modernisti Kodikas)!

Kiitos yrityksille, jotka otitte meidät avosylin vastaan


Kiitos myös te muut ihanat uudet tuttavuudet

Piia ja Paula (Piipadoo)
Melina (Minishow)
Rouva S (Sievin koti)

9 kommenttia:

Melina / Minishow kirjoitti...

Kovin on harmaata kansaa tuo bloggarijoukko! Mutta ihanaa oli ja muistoja tuli kerättyä päiviksi ja viikoiksi eteenpäin. Toivottavasti nähdään taas pian, vaikka siellä teiän navetassa :D!

piipadoo kirjoitti...

Kyl me oltas itekkin se kameran suunta jossain vaiheessa tajuttu! ;D

-piia

Kerttu / Modernisti kodikas kirjoitti...

Kyllä se nyt on sellainen homma, että navettaan on päästävä :D

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Väkisin vetää suuta hymyyn näitä kuvia katsellessa, ihanasti olet saanut fiiliksen taltioitua :) Mahtava päivä <3

Karo kirjoitti...

Ihanaa lukea kerrankin juttua suoraan Jyväskylän sydämestä ! Sisustus Ilon asiakaspalvelusta olen täysin samaa mieltä , siellä on ihana käydä vaikka selvästikkin minusta näkee ettei taida olla varaa tavaroihin, inspiraatiota vain hakemassa.. :)

piipadoo kirjoitti...

Melina, tarkoittanet hiirenharmaita? Seuraavan tapaamisen teemaväriksi pinkki!

-Paula

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Näyttääpä olleen mukava päivä! Ja voi nuita pieniä pilviä, niin hienoja.

Unknown kirjoitti...

Siis aivan ihania juttuja!

Rillirousku kirjoitti...

Melina: On kyllä melkosia harmaavarpusia, siitä ei pääse mihinkään! Tervetuloa navettaan. :D

Piia: Tai sitten ei. ;-D

Kerttu: Kerttu on hyvä ja tulee, navetan ovet ovat aina avoinna muutamalle märehtijälle! :)

LittleB: Kiitos! Oli kyllä!

Karo: Eikö vaan! Kerrankin täälläkin tapahtuu jotain, yleisestiottaen kun äksöniä esiintyy tuolla pääkaupunkiseudulla. Onneksi on näitä, jotka jaksavat järjestää. :)

Paula: Nimenomaan hiirenharmaita! Ehkä jopa rottia.

Kaisa: Oli kyllä mukava päivä! Pilvet on eri söpöjä!

Hanna: Kiitos, mukava kun tykkäät! ;)