12/07/2013Joulukalenteri, luukku 7

Eräänä marraskuisena iltana sirkkeli lauloi, kuten jo ensimmäisessä joulukalenterin luukussa tuli mainittua. Tuolloin syntyi pannunalusten lisäksi muun muassa nämä sympaattiset kuuset. Siinä pannunalusia hioessani iski mieleen vanerikuuset, jonka muinoin täällä näin. Kuuset oli saatava!

Yksinkertaiset vanerikuuset on helppo tehdä. Mittaa ja piirrä vanerille saman kokoiset kuviot. Käytä kuvioiden leikkaamiseen joko mattopuukkoa, sirkkeliä tai kuviosahaa, riippuen vanerin paksuudesta. Leikkaa toisen kuusen keskelle viilto ylhäältä alaspäin ja toiseen alhaalta ylös. Jos et halua maalata kuusia, niin liu `uta palat viiltokohdista paikalleen, ja olet valmis! Kuusen maalaamisessa vain taivas on rajana. Kokonaisen kuusimetsään saa lumen helposti spray-maalilla. Muutoin kuuset voi kuvioida vapaasti omalla tyylillä. Näitä moderneja kuusia voi tehdä vielä helpommin myös paksusta pahvista tai kartongista.

Tuon ylemmän linkin kuuset ovat kovasti tyylikkäitä mustine pintoineen, mutta tämän talon kuuset saivat päälleen hennon valkoista, ikäänkuin toiveena valkoisesta joulusta. Aivan kaunokkejahan nuo olivat jo ennen pensselin heilutteluakin, mutta ei malta marjatta pitää näppejään erossa väripurkista. Niinhän se vain on, että yksinkertainen on kaunista.

Fiskarsille on avattu FB-yhteisö tämän syksyn aikana. Ryhmässä jaetaan vinkkejä ja reseptejä kiireisen arjen pyörittämiseen. Joulukuussa ryhmässä on saatu seurata myös joulukalenteria, jossa aukeaa joka päivä uusi yllätys. Yllätykset koostuvat vinkeistä, resepteistä ja tuotearvonnoista. Tämäkin vanerikuusi-vinkki löytyy myös Fiskarsin FB-yhteisön joulukalenterista.

---

Vanerikuuset itse tehty
Juliste Metsola*
Sarvipää Tiger
Kynttilätalot itse tehty


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta
  Postaus tuotettu yhteistyössä Fiskarsin kanssa

8 kommenttia:

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Ooh. Ihania!

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Mihin se vaneri ei taipuisi.
Mahtavat kuuset!

Henni kirjoitti...

Upeat. Tuollaisia kuusia vähän itsekin haaveilin tekeväni, kun niistä vinkkauksen näin Do it- blogissa.

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

ihanat noi pienet vaneriset kuuset :)

Rakkaudella, Elina kirjoitti...

Voi, miten kaunista! Blogisi parasta antia ovat nämä ihastuttavat kuvat <3

Rillirousku kirjoitti...

Kaisa: Niin onkii!

Ilona: Vaneri se taipuu melkeen mihin vaan. :)

Henni: Oi, pitääpä mennä tuonkin blogin kuuset tarkastamaan! :)

Riikka: Kyl on söpöt!

Elina: Kiitos kauniista sanoista <3

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Voi miten kauniita!!
Ja ihan itse tehtyjä, siitä vielä iso ilo päälle!!

Rillirousku kirjoitti...

Tanja: :)