12/15/2013

Joulukalenteri, luukku 15

Eräänä marraskuisena päivänä meikämartta metsästi piparimuotteja ympäri kaupungin kirpputoreja ja osti kierrätyskeskuksesta jouluisen liinan. Illalla raahasin ompelupöydän olohuoneeseen, levitin liinan pöytään ja pian olikin talo täynnä parhaita tovereita, joiden kera yhdessä askartelimme pientä ja jouluisaa.

Piparimuoteista värkkäsimme vähän erilaisen kranssin Jouluiloa kierrätysmateriaaleista-kirjan innoittamana. Tuollaisen kranssin toteutushan on hyvinkin yksinkertainen. Otetaan kasa piparimuotteja, asetellaan ne haluttuun muodostelmaan ja pyöritellään muotit rautalangalla  toisiinsa kiinni. Kaapista sattui löytymään spraymaalia parissa eri värissä, joten halutessaan kranssinsa sai maalata tai olla maalaamatta. Meikämartan kultainnostuksen kun tiedätte, niin kultainenhan siitä tuli. Ompelulaatikosta löytyi taannoin kierrätyskeskuksesta hankittua valkoista nauhaa, johon toverin esimerkin innoittamana kirjoitettiin jouluisia laulun sanoja. Lopuksi narut sidottiin kiinni kuivuneisiin muotteihin ja kranssi ripustettiin jouluistamaan piharakennuksen ovea.

Piparimuotteja jäi vielä sen verran ylikin, että samalla idealla tullaan mitä luultavammin koristamaan myös tämän talon joulukuusi. Kaunis nauha solmitaan muottiin ja koriste on valmis. 

3 kommenttia:

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Kaunis!

Vink.
Tein menneinä vuosina tuollaisesta perinteisestä piparin muotoisesta muotista ja vanhoista avaimista (siis niin vanhoista, että ovat kauniita) sellaisen mobilen tai tuulikanteleen..mikä lie.

Piparimuottiin porattiin reikiä, joista ripustin avaimia eri korkeudelle roikkumaan ohuella rautalangalla.


Ilona

Minna kirjoitti...

En tajua kuinka ehdit ja jaksat tuottaa koko ajan kaikkea ihanaa. Ihailtavaa ja hatun nosto !

Rillirousku kirjoitti...

Ilona: Kuulostaa ihanalta! Pitää pitää korvan takana. :)

Minna: Kiitos! :´) Katsos, tämä joulukalenteri on tehty melkein kokonaisuudessaan jo marraskuussa valmiiksi, joulukuussa on vain painettu Julkaise-nappia. ;)