12/19/2013

Joulukalenteri, luukku 19.

Joulunavetta. Tänä vuonna joulusaunotaan navetalla. Puusauna, havuja ja kynttilöitä. Vanhanajan tunnelmaa keskellä kylää. Saunajälkiruoaksi glögiä ja piparkakkuja viileässä joulukuun illassa. Hiljaisuus ja menneen ajan tuntu.

Joulunavetan ikkunaa koristaa paperikuusien rykelmä. Kuuset olisivat kauhean nätit värikkäinäkin, mutta koska laiska marjatta ei lähde kauppaan kun innostus yllättää, niin nyt on valkoisia. Askartelussa pitäisikin aina olla pääajatuksena se, että siihen ei tarvitse tuhlata omaisuuksia, vaan pienen piristyksen saa kasaan omia kaappeja ja sieltä jo valmiiksi löytyviä tarpeistoja penkomalla.

Vähäsen tavallista paksummasta paperista leikattiin kuusia, ihan summanmutikassa. Osasta tuli vähän pienempiä kuin toisista, joku on kenollaan oikealle ja toinen vasemmalle,  mutta eihän oikeatkaan kuuset aina kasva luonnossa ryhdikkäinä ja samassa mitassa. Osaan kuusista liimasin Marimekon ohutta tekstipaperia, jossa luki kauniita asioita elämästä. Leikkuun jälkeen kuuset ommeltiin jonoksi ompelukoneen avustuksella. Päihin jätin pitkähköt langanpäät ja niistä tein lenkurat, jotka pujotin harjanvarren ympärille. Sitten vain tanko jonkin tuen päälle roikkumaan, jos seinästä ei satu löytymään sopivaa reikää, kuten meidän navetasta löytyi. 

Joulusauna on tärkeä perinne ja kuusi on kaunis puu.

5 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Todella kaunis ja yksinkertainen tehdä, joten ihan miun askarteluhermoille sopiva :)

piipadoo kirjoitti...

Just näin! Minua välillä huvittavat "valmiit askartelupakkaukset", joissa on palaset leikattuna jne. Näissä kuusissa pääsee kyllä materiaali oikeuksiinsa. Minulla oli pitkän aikaa keittiön ikkunassa "näkösuojana" sadoittain Tommy Tabermanin runokirjasta leikattuja sydämiä.

-Paula

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

IHANA!!

Hanna kirjoitti...

Ihana idea! Olenkin säästänyt tuota paperia jotakin kivaa juttua varten ja nyt se kiva juttu tuli vastaan! Kiitos! :)

Rillirousku kirjoitti...

Jes, kiva jos inspiroiduitte! :)