12/18/2013

Joulukalenteri, luukku 18

Jokaisen kansalaisen on hyvä omistaa leikkuulauta, vaikka ilmankin saattaisi ihan hyvin tulla toimeen. Tämä leikkuulauta lähes synnytti itse itsensä, sillä toverilta saatu kuusipuinen pala vaati vain muutaman suoran leikkauksen ja se oli valmis.

Olisi kauhean mukavaa omistaa vaikka pilven, kolmion, pyörylän, neliön, timantin, suorakaiteen, joulukuusen tai soikion muotoinen leikkuulauta. Mutta en omista, koska omistan talon, jota eskarilaiseni myös nuoleksi kutsuu, ja ihan toimiva talo muuten onkin. Saattaa olla, että ihminen ei välttämättä kuitenkaan loppujen lopuksi tarvitse kovinkaan montaa leikkuulautaa selvitäkseen elämässään eteenpäin.

Tämä leikkuulauta syntyi siis niin, että sain toverilta palasen puuta. Siihen merkattiin viivottimen ja kynän avustuksella leikkuukohdat ja sitten suorakaide sirkkelöitiin talon malliseksi viivoja pitkin leikkaamalla. Lopuksi reunat ja pinnat hiottiin ja lauta siveltiin molemmin puolin reiluhkolla määrällä rypsiöljyä. 

Ehkä sitten ensi kerralla teen sen timantin, tai kolmion, tai pilven. Ja sitten raskin maalata laudan reunaan siksak-kuvion, tai vinoraitaa, tai palloja, tai kolmioita. Ajatelkaa, leikkuulautojen maailmassakin vain taivas on rajana!

9 kommenttia:

Maru kirjoitti...

Tosi hauska idea!

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Hyvä idea!
Ja kauniita kuvia asetelmineen!!
On totta, ettei tarvita kovin monta leikkuulautaa!!

Anu kirjoitti...

Ihana Rilla, kerrotko tuon taloleikkuulaudan mitat :)

Rillirousku kirjoitti...

Marjukka: Helppoa mutta totta. :)

Tanja: Ei tarvi! Mutta silti niitä ei voi koskaan olla liikaa. ;)

Anu: Leikkuulaudan mitat on: korkeus 36cm, leveys 31cm. Katon kulma lähtee alhaaltapäin 24cm kohdasta ylhäälle keskelle. Oliko tarpeeksi vaikeesti selitetty. :D

Anu kirjoitti...

Kiitos Rilla! Illalla askarrellaan :)

Liina / Villa Ilona kirjoitti...

Hieno leikkuulauta. Ne on asia, joita ei ihmisellä voi olla koskaan liikaa (sama koskee esim. koristetyynynpäällisiä).
Mullakin odottelee autotallissa tammilevyn palanen tuunausta. Odottelen vain että mieheni inspiroituisi sahaukset ohjeideni mukaan tekemään:)

VeeraMaria kirjoitti...

Juuri tajusin, että minulla on kotona iso puulevy vailla käyttökohdetta. Ehtisinköhön vielä tehdä joulahjoja siitä? Miksipä ei, minä piirrän ja mies saa luvan toimia sirkkelöijänä :) Kiitos ideasta:)

Outi kirjoitti...

Hieno! Ja kiitos tuosta rypsiöljyvinkistä, täytyykin heti öljytä pari ylimääräistä laudanpätkää :)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos teille viesteistä! :)