12/10/2013

Joulukalenteri, luukku 10

Tämän talon rakensi noita-akka, apunaan Hannu sekä Kerttu. Piparkakkutalon valmistaminen on kuulunut tämänkin talon joulufiilistelyihin jo vuosia. Valitettavasti perheen maamolla ei ole järin pitkää pinnaa, joten talo onkin joka vuosi muotoutunut piparikaupungiksi niin, että taloissa on ollut vain julkisivut, pihassa pari piparikuusta ja katuvaloina tikkareita. Hyvin on sekin jälkikasvulle kelvannut ja tärkeintähän tuossakin askartelussa on kuitenkin se yhdessä tekeminen. Olisihan se mukavaa värkätä oikein kauhean tyylikäs ja hämmästyttävän taidokas piparitalo, mutta vielä mukavampaa on tehdä yhdessä, oli lopputulos sitten millainen hyvänsä, ja siinä ohessa napostella ehkä muutama koristekin parempiin suihin.

Olipa miellyttävä tieto saada huomata, että piparitaloja myydään valmiiksi paistettuna eikä rähmänäppisen kansalaisen tarvitse mitään muuta, kuin kasata talo! 

Sulan sokerin kanssa ilmeni sellainen tosiasia, että meikämartan ei kannata kovin siisteistä lopputuloksista haaveillakaan, sillä sokeri valui kuin kuola leipurin suupielestä konsanaan. Mutta mikäli minileipureiden katseita on uskominen, niin piparitalo on hienoin tekele ikinä, ja sehän se on tärkeintä.

Alimmassa kuvassa kovan kolmikon ihan ite koristelema talo, joka meni vähän överiksi. Siinä on varsinainen Hannun ja Kertun piparilinna, joskin itse pipariosuutta ei paljonkaan tuon karkkikerroksen alta näy. Mutta on yks asia joka on varma: tuo jos joku on maukas pirtti!

---

Piparitalo Ikea*
Kalenteripyyhe Kauniste*


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta
  Postaus sisältää mainoslinkkejä

11 kommenttia:

Herra Puukenkä kirjoitti...

Ihanan paljon karamellejä. Tämä on juuri sitä maltillisuutta. Mahtavaa.

Annukka kirjoitti...

Upea! Lievällä kauhulla odotan viikonloppua, jolloin on lunastettava lapsille annettu lupaus piparitalosta. 2 x 3,5 v ja huonolla jauhopeukalolla siunattu lyhytpinnainen äiti - lienee loistava yhtälö! ;)

-M- kirjoitti...

Viime jouluna meidän talo oli aika floppi (äidin mielestä, pienempiä on helmpompi miellyttää).. Tänä vuonna ostin samaisesta kaupasta talomuotit ja niitä pitäs pian päästä testaa, jos ei onnaa, mennään mekin valmistalo ostoksille :)

-M- kirjoitti...

..ja on muuten tosi herkullisen näköinen talo! :)

Tiina kirjoitti...

Hihiii, katsopa vaan erään mummelin piparitalovirityksiä, niin tunnen olevasi ties mikä kondiittori.. :D No puolustauun sillä ettei talosta löytynyt sokeria, ja valmiilla purkkikuorrutteella niitä seiniä ei saa koskaan kiinni toisiinsa. Kaatuvat mokomat aina ennen kuivumistaan.

Tiina kirjoitti...

tunneT .. hmph..

phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä kirjoitti...

En kestä miten suloinen pipari-karkkitalo!
Enkä myöskään tätä keskellä yötä iskenyttä makeanhimoa.

Linkkaan kostoksi esitelmän lempikarkeistani, siis siltä varalta, ettei tuo karkkitalo saanut jo kaikkia muitakin googlettamaan lähimmän makuunin aukioloaikoja:

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/10/08/intohimoista-maanantaiden-ominaisluonteista-ja-karkeista/

Anu kirjoitti...

Voi vitsi kuinka söpö talo :D
Karkkia ei voi olla koskaan liikaa! Mistä tuo talon alla näkyvä leikkuulauta on?

Karzi kirjoitti...

Mikset laita seiniä ym toisiinsa kiinni sillä sokerikuorrutteella?
Me ostetaan aina sitä Dr. Oetkerin valmista ku sillä on niin helppo tehä kaikki ;)

Sonja / Luovia hulluuskohtauksia kirjoitti...

Ens vuonna meille ostetaan kyllä valmis talo, on meinaan hiukan tuskasta tehdä joka vuosi uuddet kaavat piparkakkutaloon ja kiroten koittaa saada ne palat kypsiksi polttamatta niitä mustiksi :D

Rillirousku kirjoitti...

Herra Puukenkä: Tämä on juuri sitä maltillisuutta. :D

Annukka: Yhtälö on just loistava! :)

Marluska: Kiinnostaa tietää, kuin kävi? :)

Tiina: Piparitönöt on niin symppiksiä! Ihme perinne sekin oikeastaan, koko talo. ^_^

Phocahispida: No elä kehtaa, Makuunista puhuminenkin on laitonta! :D

Anu: Anteeksi toivottaman hidas vastaus! Leikkuulauta on RK designin.

Karzi: Eihän sillä pysy, oon koittanu! :-O Lätsähtää koko helahoito kun siinähän menee ikä ja terveys että kuivaa. Onnistuuko teillä muka?

Sonja: Suosittelen! Ite en oo koskaan edes yrittänyt omin avuin saada taloa kasaan taikinasta asti. ;)