10/18/2011

Makaronimössö-päivä.
Tämän matamin tytär on kova kiipeilemään. Itse asiassa sen verran ahkera, että talon jokainen tuoli on iltaisin kaadettava, jotta aamulla hipihiljaa sängystä valloitusretkelle hiipivä tyttönen ei pääsisi pöydille kiipeilemään ja tavaroita pudottelemaan.
Tuo mainittu kaljupäinen neito on tajunnut myös sen, että tuolia voi kätevästi kuljettaa paikasta toiseen. Jatkuva valvonta on välttämätöntä, sillä tuo akrobaatti on myös salaman nopea.

Tuollaisen elohopean perässä pysyminen ei ole ihan yksinkertaista siivouspäivisin. Valojen räpsyminen havahduttaa lattianpesijän tai pyykkikori jää matkalle, kun pöydältä kolahtaa lattialle jotain, jonka ei kuuluisi kolahtaa pöydältä lattialle.

Siivouspäivän takuuvarma merkki on makaronimössö, sillä siivouspäivänä siivotaan ja ruoanlaitto on toisarvoinen asia. Sitäpaitsi makaronimössö on paitsi kuivaa niin myös maukasta, yksi meikämatamin lempiappeista. Terveisin, se yks kulinaristi.

19 kommenttia:

annu kirjoitti...

Kaljupäinen neito. :D

Riina kirjoitti...

Teikä on kyllä niin kulinaristi, en voi käsittää miten ruikkarikin menee aina pelkällä kurkulla ;)
Makaronimössö on kyllä ihan hyvää, vaikkei oo tullu varmaan vuosiin tehtyä..
Kiinnostaa vielä, että mikä lattia tossa on saamassa käsittelyä, joku teilläkö? Makkari?
Remppakuvia kiitos! :)

nilkkulotta kirjoitti...

Ihana mussukka, onko todella niin, että neito ei ensimmäisenä tule herättämään äiskää ja iskää vaan alkaa heti toimimaan?

Ovela! Meidän Nokkeli ei ole ymmärtänyt sitä sekasorron määrää, jonka saisi aikaiseksi, jos ei ensin herättäisi meitä!

Olispa ihana nähdä Tytteliä, Teidä esikoisenkin tuo aika jäi näkemäti! :D

Elli / mööpeli kirjoitti...

Makaroonimössö oikeen kahdella oolla on todellakin yks parhaista ruoista!:)

henhi kirjoitti...

Joo kyllä makaroonimössö on hyvää. Kuten kaikki muukin, mikä sisältää makaroonia ja jauhelihaa..

Maire kirjoitti...

Ihana postaus :D

Jenny B-H kirjoitti...

Teidän elohopeanne lienee hieman vanhempi, mutta meillä 10 kk vanha keksi juuri, että kas, syöttötuolissakin voi nousta seisomaan!! Ja mikä noissa valokatkaisijoissa voikin olla tuo koukuttava asia :)

Meillä vasta harjoitellaan seisomista ilman tukea, tuskin maltan odottaa aikoja, että hän alkaa kiipeillä. Jotain hämäriä muistikuvia on vastaavista ajoista kahden isomman tyttären ansiosta... :) Kuitenkin elintaso on noussut jo ehkä metrin verran, pian sitä pitänee kohottaa taas.

hr kirjoitti...

Meillä on samanlainen kiipijä täällä. Ja illan perusrutiini on kaataa tuolit kumolleen juuri samaisesta syystä kuin teillä. Lisäksi joudumme pian siirtämään keksit (jotka tähän asti ovat saaneet olla täysin rauhassa, paitsi multa) ylempään kaappiin, asiapaperit kertyvät ainoastaan yhdelle korkealle tasolle, jolle hän ei pääse, viherkasveja on enää vain yksi, verhokin revittiin tänään 06:50 tangosta irti. Minä en muuten edes ajattele siivoavani samaan aikaan kun hän on hereillä. Hyvä sinä! Miten edes saan ruokaa laitettua, sitä ihmettelen välillä. Uh, hiki tulloo!

Amelia kirjoitti...

no, makaronimössöstä luulisi ainakin pikkuväen ilahtuvan. Se kuitenkin kun sisältää lasten itsensä mielestä kaikki tarvittavat, eli makaronit ja ketsupin. :)

Enni kirjoitti...

Ihana typy..:) Mut niin, eikös typy kuitenki nuku vielä pinnasängyssä? Miten se sieltä hiljaa pääsee pois vai onko jo niin haka kiipeilemään??

Meillä päivät kaikki tuolit nostettu pöydille, sama vika meidän minissä kun teillä..:)

Iina kirjoitti...

heippahei! mistä tuo teikäläisen keittiön lamppu on?
ma-gee!!


t. inkku

Hansu kirjoitti...

juurikin pari viikkoa sitten on täälläkin esikko huomannut tuolien monikäyttöisyyden..millon löytyy poikaa liedeltä, pöydältä, hyllyiltä.argh.

Lilla kirjoitti...

Teidän elohopea on mussukka. Hänen veljensäkin on mussukka.
Meillä oli tänään makaronilooraa. Syön sitä just.

Rillirousku kirjoitti...

annu: Se on! ;D

Riina: Kyllä ruisleipä on aivan hyvää ihan ilman mitäänkin! Teikä on vaan tottunu niin hyvälle. ;)
Sehän se, se makkarin lattia. Siinä on parketti, joten hiotaan ja maalataan se. Melkonen homma tuo hiominen vaan! Ei tuu kuvia ihan vähään aikaan, on se sen verran pommi. :)

Nilkkis: Katsos, nukahtaa omaan sänkyynsä kyllä, mutta pitää öiseen aikaan hakea viereen ja siitä sitten lähtee vipeltämään pimeän turvin anivarhain ilman lupaa. Yleensä kuskaa sänkyyn kaikenlaista kampetta, jota saa sitten kerätä ympäri sänkyä kun herää. :D NÄHHÄÄ!

Elli: On! Paitsi, että se on makarOni, ei mikään makarooni. ;D

henhi: On! :)

Maire: :)

Rillirousku kirjoitti...

Jenny: Onnea uudesta taidosta! ;) Meillä kans tuo tyttö alkoi kävelemään ennen kuin täytti 9kk ja siitä lähtien on vauhtia riittänyt. Nyt on 1v 3kk. :)

hr: Eikö oo outoa, että voikin olla niin paljon energiaa! En muista veljensä olleen samanmoinen tai sitten aika on vain tehnyt tehtävänsä. ;) Meillä on aina ollut kynttiläkupit ja koriste-esineet käden ulottuvilla. Ne ei kiinnosta vaan kaikki mikä on korkealla ja vaatii haastetta. :D Rima korkealla pienestä pitäen, näemmä. :) Voimia ja nopeita hoksottimia teillekin! :)

Amelia: Makaronimössö on laiskojen päivien pelastus. :)

Ende: Yöllä vaatii päästä pois omasta sängystä, lähes joka yö, joten aamulla hilpasee vaivihkaa liikenteeseen. ;)

Iina: Keittiön lamppu (joita on muuten kaks :) ) on Muuton, tilattu Finnish Design Shopista.

Hansu: Akrobatia pitää maamot notkeina. ;) Tsemppiä!

Lilla: Elä syö looraa koneella, menee näppäinten väliin!

Elli / mööpeli kirjoitti...

Juu niinhän se oikeasti on, mut kahdella oo:lla se on vaan jotenkin kotosampi.:))

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

:D
Tuo vaihe kesti meillä noin 3 kk, sitten loppui. Tuolit aina kumoon, muuten pikkumies löytyi mistä sattui. Kerran ehti kiipeämään pianon pällekkin... Onneksi ehdin hätiin.

Rillirousku kirjoitti...

Elli: Oo tai o, samaa mössöä. :D

Mia: Hui. :D Toivon tosiaan, että innostus lopahtaa piakkoin. :)

hanka kirjoitti...

ihana ipana.tuttu kapistus tuo hiontalaite.viime talvena tuli yhden huoneen lattiaa sillä jyrättyä.isäntä kyllä varoitti että älä sitten revi sillä tapetteja.:)oli seinät jo remontoitu valmiiksi.