10/12/2011

Ihan näin meijän kesken - tämän talon eteinen on ihan kaamea.
Käytiin tänään naapurin matamin ja lastensa kanssa retkellä paikallisen laskettelurinteen päällä. Ennen muinoin siellä sijaitsi kota mutta näemmä ajat muuttuvat, sillä enää sitä ei löytynyt mistään. Joimme sitten kaakaota sähkökaapin vieressä kivillä ja maistui aivan yhtä hyvältä ilman laavuakin.

Kotiin palatessa törmäsimme siihen, johon törmäämme joka kerta kotiin palatessa. Eteiseen, jonka pelkkä ajatteleminen saa niskakarvat nousemaan  pystyyn.
Eteisessä on portaat, joissa oli ennen muovimatto, nyt vain liimainen ja lohkeillut raakabetoni. Eteisessä on tapettiseinät, joihin on piirretty ja yhdellä seinällä on joskus ollut peili. Muutossa peili on revitty pois, joten seinässä on sillä kohtaa tapetissa reilun metrinen kolo, josta pilkottaa jotain epämääräistä lautasysteemiä. Eteisessä ei ole yhtäkään koukkua tai tankoa vaan vaivaiset vanhat kaapinrohjakkeet. Siellä myös säilötään kaikkea epämääräistä ja muualle sopimatonta pienhuonekalua. 
Eteisessä on yksi lamppu, joka valaisee himmeästi, sillä se on täynnä kärpäsiä, eikä tässä talossa asu yhtäkään sen verran aktiivista henkilöä, joka ottaisi kärpäset pois kuin vasta sitten, kun eteinen joskus kymmenen vuoden päästä pääsee remonttiin.

Mielessä se on jo kovasti valmis. Tiiliseinät maalataan valkoisiksi. Lattiasta revitään muovimatto ja sen alta paljastuva betoni lakataan kestäväksi. Sinne tulee yksinkertaisia pieniä koukkuja lasten korkeudelle ja isot hengaritangot aikuisille. Kengät saavat omat hyllynsä. Mitään muuta sinne ei tulekaan. Siis sitten kymmenen vuoden päästä.

Siihen asti kuljetään sisälle ja ulos silmät puoliummessa ja viritellään puutangoista ja naruista väliaikaisvirityksiä ympäri taloa. Aina asian tullessa mieleen vaihdetaan puheenaihetta, kuten vaikkapa, että nyt on muuten se aika vuodesta, kun kaivellaan kynttiläkupit laatikon perältä ja palvotaan liekkiä pimeässä. Voisi elämä huonomminkin olla, eteisestä huolimatta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, jos nämä kuvat on siitä eteisestä niin näyttää siellä olevan ihan tosi kivojakin kohtia. Meille jäi alkuviikosta olkkarin seinään muutama melko iso reikä kun otettiin TV telineineen pois seinältä. En keksinyt muuta niin raahasin ison peilin siihen eteen. Ei se oikein sovi siihen mutta lasten mielestä se on siinä oikein passeli:D

Enni kirjoitti...

kaikesta huolimatta tuo viritys on hieno..:)

Rillirousku kirjoitti...

Lilly: Tuo kohta ei tottamaar ole eteisestä, vaan kuten mainittua, niin takkeja ja viritelmiä on ympäri taloa. :) Eteinen ja puolet talosta on siinä kunnossa, että niistä ei saisi silmille suotuisaa kuvaa vaikka kuinka yrittäisi. :)

Enni: Eikso. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvä tuo viritys. Anna lisää vinkkejä vaatteiden säilytykseen :)

Nanainen kirjoitti...

Joutu oikein hierasee silmiään, mutta tuolta se totuus jo tulikin. Aattelin että jos toi ny on se kamala eteinen, ni mikä se sit ois sillon kymmenen vuoden päästä. :)

Kivalta näyttää! Meillä on se KUISTI, mutta kun sitä akkunaa on puolella ja toisella niin mitään naulakko viritelmää siihen ei pysty kehittelemään ja huushollin takit roikkuu ihan samanlaisessa tangossa peräkammarin puolella. Ihan kiva, mutta eihän siihen KAIKKI rotsit mahdu kerralla. Mutta kätsää kun kohta tuleeki talvi ja pirtissä niin vilu, niin tarvii niitä rotseja pois kohta riisuakaan...

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Juuri. Minäkin usein (melkein) unohdun näkemään kodin kammotusnurkat jo valmiiksi rempattuina mielikuvieni mukaisina. Ja sitten vieraiden tullessa silmäni avautuvat näkemään koko häpeällisesti laiminlyödyn keskenräisyyden. Ymph.

nilkkulotta kirjoitti...

Ihania kuvia kuiteski!! Näyttää oikein kodikkaalta. Kymmenen vuoden päästä ette edes tarvi lasten korkeudelle naulakoitakaan kun lapset on niin isoja!! :D Mut jos odotatte 20v, niin voi jo laittaa lapsenlapsille niitä naulakoita!

Marika kirjoitti...

Ihanan värikkäitä kuvia :)
Mistä tuo kuvassa näkyvä taulu on? On tosi kivannäköinen..

Memma kirjoitti...

Ihana väripläjäys toi naulakko, joka on muuten sangen hyvä idea. Yhellä tuttavalla on tommosia naulakkoja eteisessä ja kuistilla ja ne on ihmeen tilaa säästäviä/tilan tuntua tuovia!
Mä ehdotan sulle teijän eteisen keskeneräsyyden/karmeuden helpotukseks montaa katosta tai muualta roikkuvaa lyhtyä. :) Toisko ne valoa ja iloa ja hämärtäis kaikki harmittavat asiat?:)

Lilla kirjoitti...

Hei tosi kiva naulakkotsydeemi. Rakastan noita värejä noissa kaikissa kuvissa.

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Antaisin, jos olis. :D Kiitos. :)

Nanainen: Voi kuule, onneksi selvis tuo kaamea erhe, sillä näin asia ei nimenomaan ole. Tänään tosin kattelin tuota kaameaa eteistä uusin silmin ja - se oli vieläkin kaamea. :D

Lepäävä: Niin, mutta eikö toisaalta ole onni omata tuo taito. Saa ikäänkuin asua valmiissa kun mielessä sisustaa ja sitten muuttaa uudestaan, kun konkreettisesti tulee valmista. :)

Nilkkis: Hyvä pointti! Pitää vissiin pistää vähän vauhtia tähän touhuun! :D

Mari: Kiitos! Juliste on tilattu www.hops-shop.fi :)

Memma: Kiitos vinkistä! Tuo eteinen on onneksi sellainen tila, että sen ohi pystyy melko helposti kävellä luomatta ajatusta asialle, se näet sijaitsee eri kerroksessa kuin oleskelutilat. Sitä ei siis onneksi tarvi katsella aamusta iltaan. ;)

Lilla: Kiitti mai frend. Määki.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tää sun blogi on niin kiva!! Oikein kunnolla piristi päivääni käydä kurkkaamassa sivujasi ja aion vastakin käydä, ellet pahastu! :)
Mukavaa syksyä ja päivittelehän vastakin!! ;)

Anonyymi Anun sisko Eija

Sonja / Luovia hulluuskohtauksia kirjoitti...

Epäkäytännölinen tai ei, kyllä teillä on kaunista! Varsinki toi lasten takkitanko on ihana :)

Rillirousku kirjoitti...

Eija: Kiitos! Ihan vapaasti kurkkiin vaan. :) Ps. Ootko se Eija, jonka tiiän? ;)

Sonja: Kiitos! :)