10/19/2011

Viime yönä oli myrsky.
Koska eilen siivottiin, niin tänään nautitaan. Huomenna koko puunaus on jo muisto vain. Intouduin oikein ja vein keittiön maton pihalle tuulettumaan. Yöllä heräsin siihen, että puut raapivat tikkusormin ikkunoita ja vesi loiskui katolla. Siivoojan ensimmäinen ajatus: matto on ulkona.

Matto oli litimärkä, kuten arvata saattaa. Niinpä keittiö pärjää seuraavat päivät käytävän huonosti yhteenommellun maton voimin, sillä köökissä on oltava matto, se on vissi. Se piilottaa niin kätevästi kaikkea roskaa. Ja tuo se vähän väriäkin.

Eilen tapahtui sellainen miellyttävä tapahtuma, että käytävä sai vihdoinkin kaikki parkettinsa paikoilleen. Tuo parin metrin pätkä on eri erää kuin talon muut parketit ja sävyero on huomattava, joskaan se ei meitä suuremmin haittaa. Mutta mikä haittaa on se, että tuo uusi parketti ei narise ollenkaan. Tulee inha efekti kun astuu käytävän aikaisemmin asennetulta ja erittäin suuresti narisevalta parketilta tuohon uuteen osioon, eikä kuulukaan mitään. Sitä alkaa epäilemään itseään, että astuiko ollenkaan, kun mitään ei kuulu. Toivotaan, että tuohonkin elämän suureen epäkohtaan tottuu ajanmyötä.

10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ha, vähän sama juttu täälläkin, tosin minä en kyllä erehtynyt siivoamaan, mutta annoin koneen pestä olkkarin valkoisen maton. Ajattelin, että kun on niin sopivasti tuulinen sää ja poutaakin muutaman päivän pidellyt, että olispa hyvä matonkuivatuskeli. Taisi se tunnin ehtiä olemaan ulkona tuulessa, kun alkoi sataa. Nyt se on sitten huuhdottu oikein luonnonvesissä, ja kuivuu ehkä joskus ensi kesänä. ;/

eve kirjoitti...

Kun asui suuren osan lapsuudestaan vanhan hirsitalon yläkerrassa, muutto kaupunkikerrostaloon oli merkittävä muutos. Eikä vain äänettömien lattioiden vuoksi!

Kävelen edelleen varpaillani, kaupunkilaismieheni tömistelee miehekkäästi kantapäillä. :D

Kaisa kirjoitti...

Heräsin myös yöllä rankkasateen kohinaan ja kirosin pihalla 'kuivuvaa' mattoa.Pesin saunan lattialla valkoisen maton,säästääkseni pesulakustannuksissa.Helvetillinen urakka käännellä liian pienessä tilassa isoa läpimärkää mattoa vain jättääkseen sen sateeseen vettymään.Rappukäytävä haisee hikisille sukille ja matossa on keltaisia valumia (huonosti huuhtoutunut mäntysuopa?),lattialla haisevaa,kellertävää vettä.Great.Välillä sitä vaan on liian tehokas.

Anonyymi kirjoitti...

heei oisko mahkuja nähdä kuvia teidän kodin iltatunnelmasta? :) tykkäät ilmeisesti lisäillä päivänvalossa otettuja kuvia, mikä on toki ihan hyvä juttu, mutta itse iltahämärässä viihtyvänä tekisi mieleni tietää miltä kotinne näyttää illalla. :)

Hauskannäköinen koti jokatapauksessa!

Kiitos etukäteen vaikket julkaiskaan kuvia.. :D

-R

Hannakaisa kirjoitti...

Hellurei! Olen suuntaamassa vanhempien luokse Jyvässeudulle, ja kyselisinkin, että millä kirppiksillä suosittelisit käymään? Oot tehnyt sen verran hienoja löytöjä kirpputoreilta, että osaat varmaan neuvoa hyviä paikkoja :)

Saana kirjoitti...

Aivan ihana blogi sulla! Teidän keittiö on ihan täydellinen. Asun ulkomailla, joten tosi kiva katsella tälläistä ihanaa Suomi-kotia ja meininkiä :) Toit kummasti piristystä tänne Pohjois-Norjan pimeyteen!

Susanna kirjoitti...

Tykkään ihan älyttömän paljon tästä teidän keittiöstä. Yksinkertainen ja tyylikäs laspiperheen keittiö.

Rillirousku kirjoitti...

Hei kaikki! Kiitos viesteistä ja anteeksi tämä hidas reagointi!

Tiina: Kappas, tuo päivä tais olla muillekin melko hyvä matonpesupäivä. No, kohta se on jo kuiva. ;)

eve: Narinaan tottuu kummasti. :)

Rimpsukaisa: Tuo märän sukan haju on hyvin tuttu. :D Melko mehevä. Eiköhän ne kohta oo kuivunu, laikkusiksi :)

R: Kiitos ideasta ja viestistä. :) Voipi olla että kuvia tulee, tai sitten ei. ;)

Hannakaisa: Hellurellu! Hmm, täällähän on paljonkin hyviä nykyään. Itse käyn useimmiten Silinterissä ja Ekocentereillä mutta myös uus Kirpparilla on ainakin iso jos ei muuta. Ja sitten tietysti se vanha kunnon Seppälän kirpputorimarket, jossa tosin nykyään varsin harvoin vierailen. Hyviä bongailuja! :)

Saana: Kiitos! Siellä taitaa tosiaan olla jo ihan kunnolla pimeän. Voimia sitä vastaan! :)

champagne: Kiitos! Mekin tykätään, päivä päivältä enemmän. Siinä on kaikki tarvittava. :)

Johanna kirjoitti...

Kauniita esineitä!
tuo maton unohtuminen on niin tuttu juttu. Tässä yksi yö heräsin siihen, kun satoi kaatamalla...vaunut!Voi pprr..!

Rillirousku kirjoitti...

Johanna: Rattaat! Uijui! :D