10/29/2011

Lauantai on viikon paras päivä.
Tänään kaikki on ollut erityisen mukavasti. Päivällä tämä matamikin pääsi pensselin varteen kun makuuhuone alkaa vihdoin olla sillä tolalla, että suti saa heilua ihan olan takaa.
Siinä sutiessa mietin, että tuossa entisessä ruusutarhassa on tapahtunut melko paljon sitten kukkatapettien. Kaikki punavihreä on revitty alas seinältä, yksi seinä on saanut lautaa pintaansa, vaatehuone on menettänyt kaksi seinää, lavuaari ja peilit ovat saaneet häädön, puolet laattalattiasta on nakerrettu irti, parketti on hiottu, sängynpääty rakennettu, osa seinistä maalattu ja silti aina vain tuntuu, että mitään ei tapahdu.

Tehtävien töiden lista on tuon huoneen osalta kuitenkin edelleen pitkä. Pitää hommata uusi suihkukaappi, rakentaa seinä ja hankkia ovi, peittää yläkulman ikkuna, rakentaa vaateteline, nikkaroida vesiputkille suojakotelo, maalata seinäkoukut ja ikkunanpielet ja ovi ja lattia ja loput katosta ja seinät ja vaikka mitä muuta mutta tänään siinä sutiessa ajattelin ainoastaan sitä, mikä on jo tehty. Kiitos ahkeran mieheni, jolla on erityisen valittava vaimo.

Pakertaessamme mietimme ääneen myös sitä, josko tuosta huoneesta tulee tämän talon paras huone. Jokaisen huoneen kohdalla on tuntunut siltä, joten kyllä siitäkin varmaan tulee.
Illalla vietimme lättyiltaa mukavassa seurassa. Kyllä lauantai vaan on viikon paras päivä.

13 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Se on muuten varmasti loistava fiilis, jos jokaista uutta huonetta rempatessa tuntuu, että siitä tulee talon paras huone!

Itsellä vähän sama tunne, kun talossa on asuttu noin 15 vuotta ja huoneita ehostettu pikkuhiljaa. Harmi vaan, että olkkari odottaa vielä ehostusta. Mutta siitä tuleekin sitten se talon paras huone! Varmasti!

Heli kirjoitti...

Joo, joskus kannattaa tosissaan ajatella nimenomaan sillein, että mitä kaikkea sitä onkaan jo tehnyt. Mustakin tuntuu usein, että mitään ei tapahdu.. mut sit tulee nähtyä vaikkapa vanhoja valokuvia.. tai miettineeksi muuten vaan, mistä onkaan lähdetty..

Nyt meillä tuntuu taas vaihteeks olevan sellanen hetki (tosin aika pitkä hetki...) ettei mitään tapahdu. Välillä olen valmis muuttamaan kerrostaloon ja myymään koko tän helkutin työleirin.. ja sit taas tuleekin hetki, että innostuu taas jatkamaan tätä iänikuista remppaa.

Kyllä tää tästä.. jaksaa, jaksaa!!

Enni kirjoitti...

Hienolta näyttää toverit!

Mut hei, vaikka teillä olis mitä ensviikolla niin oon päättänyt et tulette joku ilta käymään joko koko porukalla tai joku päivä lasten kanssa. Pakotan.

On jo aika nähdä!:)

Karzi kirjoitti...

Hei meilleki tulee lautaseinä!
...kunhan saadaan se laitettua...

tiina kirjoitti...

Saako kysyä et miten tuo keittiön seinä on tehty? :) Hieno!

Milla kirjoitti...

Hei nainen, mikä tuo tiedän lattia on? Parkettia, laminaattia, sävy? Pitäisi oma lattia päättää parin päivän sisään ja tuo teidän sävynne on yksi suosikkini. :) Muutenkin, pidän ratkaisuistasi megapaljon! Milla

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mahtavan näköistä!!

heidi. kirjoitti...

tosta tulee niin upee. Mä tiedän!

Rillirousku kirjoitti...

Nonna: Kyllä vaan, ja hyvä että tuleekin! Vielä ei siis oo ihan totaalista tylsistymistä ilmassa. :)

Heli: Totta! Ja välillä pitää ihan tarkoituksella kaivaa niitä vanhoja kuvia esiin, sieltä se motivaatio sitten taas lähtee. :)

Enni: Kiitos! Nähään! Sitäpaitsi se tie menee kahteen suuntaan teiän ja meiän välillä. ;D

tiina: Seinä on märkätilabetonista (vai mitä olikaan). Jauhoa pussista josta sekotellaan, sitä aivan perus. :)

Milla: Hei naikkonen! :) Tarkoitatko tuota tässä päivityksessä nähtävää? Tuota, jossa räpylät sandaaleissa? ;D Se on parkettia mutta enempää en tiedä. On siis talon alkuperäinen lattia, joka vaan hiottiin ja meinataan maalata. Kiitos viestistä! :)

Riitta Sinikka: Kiitos.

Dooda: Kiitos kamu! Näin toivon myös mää. :)

Milla kirjoitti...

Eikun tuota mitä tiellä on keittiössä, olkkarissa, all over. ?

Rillirousku kirjoitti...

Milla: Ai, no sitähän määki. :) Se on parkettia, valkolakattu Saarni cream matt, k-raudasta. Kaunis on mutta meillä eka erä narisee melkosesti, toinen ei niinkään. Ei tavis tiedä mistä johtuu moinen. :-O

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuon keittiön betoniseinän alla siis ihan puuseinä? Vai onko kiviseinä?

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Alla on ihan vaan normi levypinta.