10/17/2011

Uusi harrastukseni kaipaisi ehkä jo vähän vaihtelua.
Täällä on vilissyt villatakkeja siihen malliin, että suurin osa teistä kuomista varmaan jo vieruksuu mokomaa sanaakin. Mutta meikämarttapa ei! Lievästi vienyt mennessään nuo villatakit. Ne kun ovat niin mukavaa pientä nyhertelyä ja silti samalla voi antaa ajatusten villisti laukata pääkopassa. Niissä on myös moniosaisina mukavasti vaihtelua, jotta ei tällainen hötkyilevä matamikaan ehdi vallan tylsistyä.

Tänään posti toi napit mustaan ja ruskeaan, jotka portailla kököttävien serkusten päällä nähdään. Koska tyttärelleni riittää varsin hyvin kaksi takkia tälle syksylle eikä poikakaan toista ehdi tarvita, onkin ilmassa mielenkiintoinen kysymys: kenen takkeja?

Harrastukseni kaipailee muka uusia haasteita, vaikka nämä takit niin mukavaa ajanvietettä onkin. Ehkä viisi takkia tälle syksylle on kumminkin riittävästi, sillä joku roti pitää lastenkin villatakkien määrän suhteen olla, pitipä tekijä sitten työstään miten paljon tahansa.
Ruskea ja musta on täten kaupan. Mustan koko on noin 80, siinä on tumman siniset napit. Ruskeassa, 86/92, on oranssit napit. Malliltaan takit ovat kapeahkoja ja ne on tehty Seitsemästä Veljeksestä. Ihan parilla kympillä nuo kaverukset eivät uusiin koteihin lähde, sillä melkoisestihan niihin uppoaa materiaalia ja aikaa.

Jos sinä toveri (tai joulupukki) kaipaat takkia, niin lisäkysymyksiä saa esittää ja kuvia toivoa sähköpostitse lisää! Mikäli takintarvitsijoita ei löydy, niin olkaapa kuulolla kummilasten äiteet - varottakaa lapsianne tulevana jouluna ainakin yhdestä tylsästä pehmeästä paketista.

EDIT: Ruskea takki on löytänyt uuden kodin!

38 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tämä äiti ois ainakin hyvin otettu,jos lapsi saisi tuollaisen pehmeän paketin!

Aivan ihania takkeja,en oo kade,en yhtään!;))

::The Beetle Shack:: kirjoitti...

please please please add google translate! What a beautiful blog you have... I just wish I could read it!

xo em

Onneli kirjoitti...

Mistä nuo napit on peräisin?

Nuo on tosi kivat, mutta enpä uskalla ostaa kun oman lapsen mummu ja isomummu varmaan loukkaantuisivat :D Molemmilla diagnoosina tosi paha neuloosi joten omastakin takaa piisaa.

Minna-Leena kirjoitti...

Ihania on, harmi kun ei meillä (lähipiirissäkään) tarvetta nuin pienille ihanuuksille :)

Anonyymi kirjoitti...

Kovin on Maamon kutimet tutun näköisiä nappeja myöten.
T. Maija

Karzi kirjoitti...

Paljo sä haluisit tollasesta villatakista?!
On niin hyvännäkösiä et voisin ehkä sijottaaki :)

Lilla kirjoitti...

Mä kuolisin onnesta jos yks sun tuhannesta kummilapsesta meidän perheessä sais tuommoisen takkimaakarin. Ihan oikeesti. Et oo voinut tehä noita ITE?!?!

Oot mun Idoli.

Iitunen kirjoitti...

Ihania ovat :) Meikämatami taas ei oo saanut aikaa mistään kaivettua edes takin aloittamiseen -edellinenkin projekti on kesken :/ Sormia kyllä syyhyttäis kovasti tehdä.. :D

Sulla oli noita vauvanmyssyjä jokin aika sitten myynnissä, onks niitä vielä? Toi muija-kuosi kiehtois eritoten.. :D

..niin ja JOS mä jostain kaivan ajan takin tekemiseen, paljastatko mistä noi ihanat napit on? :)

Mimura kirjoitti...

vauuuu. minäki kyselen hintaa tollaselle ihanuudelle?

Riina kirjoitti...

No teikähän on repässy, mä väänsin yhen tollasen ja se riitti, ei tulis mieleenkään alottaa toista :D
Mut en tietystikään laittais pahaksi jos eräs pieni ihminen saisi pakettina tollasen, ku just toi koko 80 häämöttää seuraavana ;-)

Heidi kirjoitti...

Siis aivan ihania takkeja,nyt saatte kyllä lopettaa nuo jutut,määkin haluaisin oppia tekemään...

Enni kirjoitti...

No huh mikä viesti, vai että liikaa tulee tehtyä!! Ei meillä vaan. Jos yhden kaulahuivin saan joskus valmiiksi niin olen iloinen!

Tämäkin kummitytön äitee ois ehkä maailman otetuin jos kummitytölle tulis joulupaketissa pehmoista...:)

Ihanaisia nuo kaikki värit ja mallit ja koot ja kaikki. Napitkin natsaa!

Rillirousku kirjoitti...

Hei kaikki, kiitos viesteistä!
Vastaan tässä siivouksen lomassa nyt vaan, että napit on Alivekidsiltä ja takeista saa lisäinfoa pistämällä sähköpostia, osoite sivupalkissa. Kiitos. :)

Tartun kommentteihin vielä illemmalla paremmin. :)

emma kirjoitti...

Mun pojalle tehty villatakki on ollut jo viikon verran valmis mut mä masennuin ku se oli liian levee. Alotin tekemään 98 kokoa mutta siirryin aika nopeesti 92 kokoon, joka on oikeempi. Muuten tuli tosi kiva, pitää varmaan kaventaa sitä sen "hihan kavennuksen" verran :). Ootko sä jättänyt tosta ruskeesta pois kokonaan ne hihan kavennukset? Eli vähentänyt hihojen kavennuksen verran silmukoita alussa? Vai ootko tehny ihan oman pään mukaan? Mä taidan kohta alottaa seuraavan :D

H kirjoitti...

no jopas on hienot! kyllä ei mun käsistäni tuollaisia tulis vaikka miten yrittäisi! eikä kyllä kärsivällisyyskään riittäisi:)

Lilli kirjoitti...

Aivan mielettömän hienoja! Vähän nolottaa edes kysyä, mutta kysynpä nyt kumminkin: sahaisitko liiaksi omaa leipäpuutasi, jos paljastaisit, mistä saattaisi lötyä ohje samankaltaisen takin neulomiseen? Ymmärrän tottakai erinomaisesti, jollet halua pistää omaa ohjettasi jakoon. Mulla ei ole (vielä) omasta takaa tarvitsijaa, mutta hirveä syyhy päästä näpertämään käsillä jotain noin söpöä. Vaikka lopputulos olisi neulomanani tuskin lähestulkoonkaan tuota tasoa... Kuulun aloittelevien neulojien luokkaan; saan kyllä aikaan kohtalaista jälkeä käyttämällä kohtuuttomasti aikaa, mutta ohjeiden on syytä olla tarkat ja täsmälliset.

Aniliini kirjoitti...

Meinasin justiinsa udella minäkin, että mistä nuo kivat napit! Täytyypä käydä siis kurkkimassa. Oma tekeleeni meidän pikkupiltille on tosin vasta siinä vaiheessa, että takakappale on ihan kohta valmis. Ollapa ihmisellä vaan enemmän aikaa harrastaa kudontaa!

zalla kirjoitti...

Tätäkää kummipoijaan mammaa ei pahemmin haittais vaikka tupsahtas pehmee puketti!! Että elähä ny, saat vähä lisähaastetta tekemällä about 120cm ;D Niin siistejä takkeja!! Ens kerral ku tuun käymää ni otan lankaa mukaa ni saat opettaa mutki tekee, en meinaa saa aikaseks alettuu jos en tiiä just miten se tehää :P

Kikka kirjoitti...

upeita! ihana blogi sulla. ja kivat kumpparit pikkuisella! meillä oli samanlaiset, myin ne kirpputorilla jyväskylässä :)

Rillirousku kirjoitti...

Virpi: Eläpä oo kade, pistäs neuloen! :)

The Beetle Shack: Thank you! :) I am sorry but I don´t speak english. :/

Onneli: Hienoa, että omastakin takaa piisaa! Se on kätevää! :) Mullei oo niin mun tarttee tehä ite. ;D

Minna-Leena: :)

Maija: Siellä toinen langanviemä? :)

Karzi: Kiitos. :)

Lilla: Kuomis, pistäs vipinää niihin puikkoihin niin sullaki on kohta. Sitte oon kans sun fani. ;)

Iitunen: Laitoinkin jo, että napit on Alivekidsiltä. :)
Kiitos viestistä! Muija-hattuja oli ylimääränen mutta ei oo enää kun joku osti sen kirpparilla. Harmi. :)

Mimura: Sähköpostin kautta voi kysellä hintaa ja muutakin. :)

Riina: Hmm, pistetään korvan taakse. Eiku siis joulupukki pistää. ;)

Heidi: Tuo on helppo kun vaan alottaa. :)

Enni: Kiitos kuoma! Tänään meinasin ostaa lankaa taas mutta sitten sain pidäteltyä. Melkeen vierotusoireita. :D Neulotaan joskus yhessä, niin voitko alkaa mua?

Rillirousku kirjoitti...

emma: Harmi, ettei tullut hyvä. :/ Yritin selvittää mitä tarkotit tuolla kysymyksellä mutta en ymmärrä mitä tarkotat. Meinaatko taka- vai etukappaleita? Oon tehny nuo kaikki takit on tarkasti ohjeitten mukaan. Selvennäppä niin koitan auttaa missä vika! :)

Heiniboo: Koitappa niin tiiät! :) Noita on mukava tehä ja helppoja on kuin mitkä! :)

Lilli: Tottamaar saat kysyä! Ohje onkin tuossa pari päivitystä alaspäin, yhtien retkikuvien yhteydessä. Sieltä ohjetta kehiin vaan ihan vapaasti! :) Ja kiitos viestistä!

Aniliini: No mutta hienoa, että oot alottanu! Siitä se lähtee. Ja sitäpaitsi kun takakappale on valmis niin tuntuu, että sehän valmistuu käsiin! Anna palaa vaan! :)

Zalla: Loistoidea! Tuo toteutetaan oikeesti! :)

kirsi: Kiitos! Hmm. Myitkö halvalla? Nuo oli ainakin. :D Ostin joskus keväällä tai alkukesästä. Hyvät kengät.

paevi kirjoitti...

Nuot takit on vaa nii huiput, isosti kiitos ohjeesta! Monenko sentin napeille nuot napinlävet on suunniteltu? Kaheksan sentin ois nii unelmat mut mietin meneekö liian isoksi.

Martta kirjoitti...

Oi hienoja ovat. Tosi hienoja. Harmi ku täällä toisella puolella palloa on kevät ja ihan pian kesä. Muuten oisin kahmaissut heti itelleni (siis tytölleni) takin setelitukkoa vastaan.

Enni kirjoitti...

Rilla, kyllä! Neulotaan vaan. Mä en voi yhtään harrastaa tuota lasten ollessa hereillä ku neulon sellasesta hamppulangasta joka menee katki heti kun on hieman ees itellä kovemmat otteet, saati sitten et jompikumpi tytöistä koskis siihen. Harmittaa!

Enni kirjoitti...

Ompelua voitas mys harrastaa yhessä, aijon tänään uudelleen sytyttää sen harrastuksen!:)

emma kirjoitti...

hahhah, nyt kun luin ton mun viestin niin kuulostipa järkevältä!!! Tarkotin siis sitä, kun esim tuo ruskea näyttää siltä, ettei siinä olis tehty hihojen kavennuksia ollenkaan? (etu ja taka-kappaleissa). Mä eilen revin sivusaumat auki ja kavensin sen niin nyt se on just hyvän kokonen. Ja ajattelin tehdä seuraavan niin, että kun käsketään luoda takakappaleessa esim 65silmukkaa ja kaventaa hihojen kohdassa molemmista reunoista 6, niin mä miinustan heti sen 12 takakappaleesta, niin että se on vaan tasapaksu kaistale. Ymmärrätkö nyt? Kun nyt se mun tekele näyttää siltä, ettei siinä olis kavennettu taka- ja etukappaleissa hihoja varten ollenkaan. Ja nyt on hyvän kokonen. Ja nyt se näyttää mun mielestä saman malliselta kun tuo ruskea. kapea ja pidempi. Se aiempi versio näytti lyhyemmältä ja leveemmältä.

Minkä kokoset sun puikot on?

Ja sit mä jotenkin vielä ymmärsin, että ne hihojen kavennuskohdan ommellaan HIHAAN kiinni eikä toisiinsa? Yritän tihrustaa tota ruskeeta, niin mun takissa ei jäänyt kainaloon tota pientä "koloa" vaan ne reunimmaiset silmukat olis hihaan kiinnitetty, jolloin kainalokohta siirtis muutaman silmukan verran kauemman (siis esim napeista kauemmaksi) ;D hahhah, on niin hankala selittää etkä varmaan tajunnut yhtään, mut jos ymmärsit niin hienoa. :D Pitää seuraavassa vähän tarkemmin miettiä mitä kiinnittää mihinkin :D

Jane kirjoitti...

minkäkokonen ja hintanen toi musta??postia voit laittaa jos ei oo menny ja jaksat niin janev(at)windowslive.com

Anonyymi kirjoitti...

Sori siis sopivan kokonen meille mut se tiukka hinta kiinnostas:))
-Jane

Rillirousku kirjoitti...

Anteeksi hidas vastaaminen, ajatusrauha ei aina oo niin taattua. :)

Paevi: Napinlävet voi tehdä itse sen kokoiseksi kuin haluaa, riippuen napeista. Nuo on 5cm napit ja tein melko minit aukot mutta hyvin ne silti niistä solahtaa. :)

Enni: Muuten, meillä on se eräs (muistat ehkä mikä) reppuilta pitämättä? Pitää muistaa! :)

emma: Nyt tajusin. :) Tein nuo ruskean ja mustan isommilla puikoilla ja paksumamlla langalla, joten päättelin hihoja varten vaan 4 silmukkaa mutta muuten tein ihan ohjeen mukaan. Etu- ja takakappaleessa on siis ne kavennukset. Nuo on isommilla puikoilla mutta oranssi ja vihreä takki on ihan täysin ohjeen mukaan ja puikot oli 4 1/2. :)

Jane: Musta on kooltaan noin 80cm.

Marika kirjoitti...

Hei! Rohkeasti olen päättänyt yrittää tehdä tuollaisen villatakin, kiitos siis ohjeesta :) Jostain lueskelin että olit tehnyt jonkun takeista novitan kelo-langasta? Paljon siinä oli menekki? Ja mitä luulet, kannattaako nyt 74-kokoa käyttävälle lapselle tehdä takki 74- vai 86 mukaan, eli onko kuinka reilut koot tuossa ohjeessa? Kiitoksia jälleen :)

Rillirousku kirjoitti...

Mari: Hyvä päätös, siitä vaan tekemään! :) Keltainen takki on tehty Kelosta. Tein takin tyttärelleni, joka käyttää kokoa 86. Koska kelo on paksumpaa kuin Seitsemän Veljestä tein sen myös paksummilla puikoilla (oisko koko 6), joten vähentelin ohjeesta silmukoita vähän oman pään mukaan. Esimerkiksi takakappaleesta otin muistaakseni 86 ohjeesta 10-12 aloitussilmukkaa pois ja sitten samassa suhteessa etukappaleista ja hihoista. Jos olet ajatellut Kelosta tehdä niin ehdottomasti 74 koon mukaan ja siitäkin kannattaa reippaasti vähentää leveyssilmukoita, jos uskaltaa. Silloin pitää vaan soveltaa monessakin kohtaa, kuten hihoissa. :)

Kikka kirjoitti...

halvalla myin toki, silinterissä ;)
muuton alta pois, maalle muuton. peltojen keskelle..

ikävä silinteriä ;) nyt matka sinne kestää lähemmäs tunnin.

Iitunen kirjoitti...

Vihdoin ja viimein mä sain aloitettua!! :D Siis mähän olen innokas neuloja, sitiä se ei oo kiinni, vaan ajasta kahden alle 2veen äiteenä :) Eilen aloitin, takakappale melkein valmis, juhuu! En vaan osaa päättää minkä väriset napit, iski himo kuten penskana karkkikaupassa -tahdon vähän jokasorttia :D Takista tulee keltainen, mutta napeista.. ei, en tiedä vielä :D Kädet syyhyäis takaisin puikkoihin ja lankaan, vaan oikeasti tän mamman pitäis mennä unille että jaksaa aamuherätyksen "äiti, aamullapalaa"... :)

Rillis kirjoitti...

just olisin kysellyt että onko tuo keltainen keloa vai mitä ihmettä kun aloin tekeleen koolle 92-98 ja otin aloituksen tuon 74 mukaan, silti musta tuntuu jotenkin leveältä, noh ehkä se on ihan hyvä kuitenkin... mutta nuo puikot, mh, ahdistus koossa 8 jotenka pitää vissiin siitä vinkistä ottaa vaari ja hakea pienemmät, taisit tuolla laittaa jotain koosta 6 vai kuvittelinko vain? :)

Rillirousku kirjoitti...

kirsi: Hauskaa, jos en ihan oikeasti on samat kumpparit! :D Just vasta huomasin ottaa hintalapun pois, olisit voinut käsialasta tehdä salapoliisityötä. ;) No nytpä tiedät kelle menivät! :)

Iitunen: Hyvähyvä! Pikkuhiljaa ja joka välistä! Kyllä siitä valmista tulee. :)

AnnaRilla: Hyvä sinäkin, niin sitä pitää! :) Tein tuon keltaisen Kelosta ja puikolla 6. Tein tuon 86 cm kokoa käyttävällä yksivuotiaalle ja vaikka tein koon 74 mukaan ja vielä miinustin 10s takakappaleesta ja 5s per etukappale, niin silti tuli reilu. Mutta meneepähän sitten pitemmän aikaa. Pitää siis vähän testailla että saa oikean kokoisen. Tsemppiä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips,

Aivan ihania takkeja! Ei tässä auta ku ottaa kutimet kätteen ja ruveta tuumasta toimeen, niiiin monena päivänä oon näitä täällä kuolannu. On edellisestä neulomiskerrasta jo tovi aikaa, että saappaat nähä mitä tuleman pitää. ;-) Ostin Kelo- lankaa ja näkkyy olevan, että ohojetta täytyy aikamoisesti soveltaa. Eikö onnistuis, että tekis vaikka 74 kokoisen pikkuihmiselle joka normisti käyttää 86 kokoa? ;D

Jos tekee kuten olet tehnyt (86 kokoa käyttävälle 74 ja vielä miinus silmukat), pitääkö ohjetta muuten soveltaa paljon esim. hihoissa tai hupussa?

Kiitos aivan ihanasta blogista!

Mimma

Rillirousku kirjoitti...

Mimma: Onpa hyvä, että muutki jää koukkuun ku tämä martta! Eipä tartte yksin äheltää. :)

Tein tosiaan Kelosta kokoa 86 käyttävälle niin, että vähensin 74 koosta takakappaleesta 10s ja kummastakin etukappaleesta 5s. Hihoista otin samassa suhteessa pois (oisko sitten ollu kans se 5s niissäkin) ja hupussa lisäsin vaan 7s kun käskettiin lisätä 10s. Pituusmitat otin siitä 86 koosta ohjeen mukaan. Hupun reunuksesta ja nappikaistaleesta sen verran, että tein kierroksia silmämääräsesti, siis huomattavasti vähemmän kuin alkuperäsessä ohjeessa. Mun nappilistan leveys on ehkä joku 5cm. Oliko tarpeeksi hankalasti selitetty? :D

Kiitos viestistä ja neulomisintoa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Luulen ehkä ymmärtäväni, mutta näkemä kattoma kuhan pääsen alakuun täsä hommasa... ;)Pakko uskoa, että hyvä tullee! Mutta suuresti palijo kiitoksia ku jaksoit vastata ja kivaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta!