10/11/2011

Lastenhuone sai tänään seinälleen hyllyn.
Törmäsin kaupassa kaupungissa asuvaan velupoikaani. Tuo samainen kertoi eilen perheensä leiponeen pullia, joten tulipa kaamea hinku niitä kohtaan. En muista moisia väännetyn tässä talossa asuessa, joten olisikin jo korkea aika. Saattaapa olla, että illalla kohoaa niin pulla- kuin sämpylätaikinakin, sillä talon nuori mies hinkuu tuoreen suolaisen puoleen. Tämä leipomisinto saattaa hiipua kuitenkin seuraavan viiden minuutin jälkeen olemattomiin, joten mitään en vanno.

Tämän perheen ainoa aikuinen mies totesi viime viikolla, että lastenhuoneeseen olisi saatava jonkinlainen hylly, jolle nelivuotias voisi asetella rakkaimmat aarteensa hyvään säilöön ja turvaan pienemmiltä kiusankappaleilta. Aivan oiva hylly löytyikin ja tänään tähtäiltiin se paikalleen seinälle. Meikämaamo asetteli kirjat riviin ja muutaman punaisen seinää piristämään mutta kuten kuvasta näkyy, niin itse hyllyn omistajakin pääsi järjestämään alahyllylle rakkaimmat kaaransa sekä possun ja nallen. Lastenhuoneessa on käynyt tornado, mutta me ei välitetä siitä tänään.

Nyt tämä martta lähtee miettimään, että vaivautuisiko sitä ihan oikeasti muka tekemään jotain niin kotosaa, kuin pullien vääntäminen. Toisaalta, kyllä tuo perhe on pullat ansainnut vaikka saavatkin varmaan tyytyä ihan vain voisilmiin. Ei näin sateella kovin kummoisia vääkylöitä jaksa pyöritellä.

13 kommenttia:

TIINA kirjoitti...

Sama tornado on käynyt meilläkin tyttären huoneessa. Enkä todellakaan jaksa alkaa jälleenraivauspuuhiin. Veljensäkin alkaa pikkuhiljaa siirtyä myrskypuuhiin, mutta tässä olohuoneen puolella :)

TIINA kirjoitti...

...niin ja siis näyttää ihanalle tuo nurkkaus!

LauraQ kirjoitti...

Oih. Pullaa. Mä voisin leipoa ja SYÖDÄ pullaa vaikka joka ilta. Mutta tiedän seuraukset, ja yritän hillitä leipomis- siis mässäilyintoani...

Niinu kirjoitti...

Aidot kotikuvat ovat ihan parhaita!
Ja jokaisella meistä pitäisi olla ihan ikioma hylly tärkeille tavaroille;)

heidi. kirjoitti...

Siis ku teillä on ehkä maailman parrain lastenhuone. Mä niin tykkään noista kirkkaista väreistä.
Ja ei muuta ko pullan vääntöön! Sunnuntai erikoisvehnispussin kylessä on muuten bestest korvapuustiohje ever, heleppo ja nopia, ei voi mennä pieleen. Etenkään jos kaksinkertaistaa voin määrän. :P

Enni kirjoitti...

Meillä oli samat aikeet illan suhteen mut tyydyttiin unelmatorttulaan..:)

Ihana kaaos, ihan kun meillä!

K kirjoitti...

Aah pullaa! Leivo ihmeessä korvapuusteja, ne on parhaita kylmän maidon kans tai suikaleina kaakaoon dipattuna. Itse olen kunnostautunut leipomisen saralla. Sunnuntaina yllätysvieraalle mustikkapiirakkaa, eilen kinkkusarvia ja tänään tuulihattuja. Huomenna pari kääretorttupohjaa. Onneksi pyryllä on vain kerran vuodessa synttärit. Leipominen on jees mutta kuka siivoaa?!?

jonna kirjoitti...

Aivan liikkis tuo alahyllyn oma järjestys!
Löysin blogiisi hiljattain. Teillä on ihanan värikästä meininkiä, tykkään!!!

Amelia kirjoitti...

mä pyöräytin lauantaina 2 litran pullataikinan ja lapsityövoimaa käyttäen se muuttui moneksi ihanaksi korvapuustiksi. En koskaan leivo muuta pullaa kuin korvapuusteja, niitäkin säälittävän harvoin, mutta eiköhän taas hetki mene ennenkuin pakastin on pullista tyhjä.

Rillirousku kirjoitti...

tiina: Tornadoa näkyy milloin missäkin. Onneksi se yleensä pysyttelee suurimmaksi osaksi lastenhuoneen puolella. :D Kiitos!

Laura: Pulla on kyllä hyvää, itse tehtynä ja tuoreena tietysti. Mutta sen tekeminen ei oo varsinaisesti mitään maailman mukavinta, mun mielestä. :)

Niinu: Ehottomasti! Niin pitäs. :)

Dooda: Kiitti vinkistä! Mulla on yks hyvä korvapuustiohje, jolla tulee kyllä makosia. Eilen en vaivautunut kaivamaan kanelipurkkia esiin vaan tyydyttiin voisilmiin. :)

Enni: Ihana kaaos? :D No on se, jos ei välitä. Ei aina jaksa. :)

Killi: Nimeommaa! Sitä kippoa ja kuppia tulee ihan äldesti! Mutta ei se mitään, leipominen on kyllä yleensä ottaen varsin mukavaa. :)
Onnea Pyrylle synttäreistä!

Jonna: Kiitos! Luin kaikki kolme sun viestiä, julkasin vain tuon yhden. :D

Amelia: Niinhän se kannattais tehdä kerralla isompi erä, kun niin kätevästi samalla tulee. Mutta kuka ne pullat sitten sieltä pakastimesta syö? Tässä talossa sitä ei paljon tarvi kysellä. :D

Taskulaatikko kirjoitti...

minkä merkkinen/mistä tuo teijän ihana lastensänky on? tosi sulonen ja just ihana pikkuselle

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään tosta hyllystä..saako udelle mistä tälläisia löytyy ? :D

Rillirousku kirjoitti...

Taskulaatikko: Sänky on tehty vuodeavaatelaatikosta, joka maalattiin mustaksi. Alle lisättiin vaan kalustepyörät. :)

Anonyymi: Saat udella. :D Hyllyn kannattimet on Ikeasta (oli vihreänäkin, sekin melko houkuttava) ja levyt on vaan liimapuulevyä. :)