10/15/2011

Tulevasta talvesta on kuuleman mukaan tulossa erityisen kylmä.
Vuosia taaksepäin, kun meikämatami oli vielä nuori ja ohut oli kesäisin aina siinä määrin kuuma, että se ei ollut tuon mainitun tyllerön lempivuodenaika lainkaan. Osasyynsä toi myös ärhäkkä migreeni, joka iski päälle pelkästä auringon ajattelemisesta. Tuo ohut typykkä rakasti syksyä, kuin myös sitä seuraavaa talvea.

Kuten jos taannoin mainittua, niin näin vanhaksi tullessaan on meikämarttaan iskenyt ikuisen kesän kaipuu. Tai vähintäänkin kolmen vuodenajan vuorottelun, sillä pitkä ja pimeä talvi ei suorastaan huokuttele.
Etukäteen ajateltuna talvi on kammoksuttava ajatus, sillä se totisesti kestää kauan. Kuitenkin jokainen talvi tähän mennessä on ollut mukava, sillä kyllähän se niin vain on, että pulkkamäkeä ja moottorikelkkailua ei pysty harrastamaan kuin talvisin.

Viime talvena meikämartta pisti oikein ranttaliksi ja hankki lähes ensimmäistä kertaa elämässään kunnon talvitavarusteet. Karvahuppuisessa takissa ei palellut kertaakaan ja huopikkaat pitivät sorkat lämpiminä kovillakin pakkasilla, varsinkin villasukkien keralla.
Pitkällisen etsinnän tuloksena löytyi pari päivää sitten kirpputorilta nahkaiset herttasuudet viidellä eurolla. Nähtäväksi jää peseekö uudet tulijat viime talven koivenlämmittimet vai mennäänkö talvi rattosasti rinta rinnan. Mutta se kuitenkin on varmaa, että tietoisesti ei ensi talvena palella!

13 kommenttia:

Tasaraita Hipsu kirjoitti...

Voi mahoton mä palelen joka talvi, vaikka mä kuinka toppaisin ja villaisin itseäni. En tiiä miten voinkin olla näin kylmähinen. Viime talvena mä ostin mustat Kuomat sitä varten ettei varpaat palelis ja merinovillaiset villasukat, sekä teknisiä sukkia joissa ei pitäisi palella. Koitin Kuomissa kaikkia variaatioita: pelkkää teknistä sukkaa, pelkkää merinovillaista, tavallista seitsemästä veljeksestä tehtyä villasukkaa sekä sekä näiden yhdistelmiä. Ei tepsinyt. Mun varpaat oli jäässä siltikin.

Mä en siis taida tarjeta pakkasilla varpaistani, enkä nenästäni. Olen ne joskus palelluttanut ihan vitivalkoisiksi ja ryppyisiksi, luistellessa.

Takkeja oon ostanut jos jonkinmoista, mahdollisimman teknistä ja paksua toppaa. Pitäis varmaan siirtyä johonkin höyhenpalttooseen! Ja höyhenkenkiin! onkohan semmosia kenkiä olemassa muuta kuin sisätossuina?
Ehkä niihin huopikkaisiin?

Jotain pitäis keksiä ja äkkiä, mun varpaat palelee jo, vaikka oon ottanut villasukat käyttööni ja merinovillaisetkin on olleet jaloissa jo kylmimpinä aamuina.

Miten ihmeessä tarkenen sen pahimman vuodenajan. VINKKEJÄ otetaan vastaan!! Anyone?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pakko kommentoida kun tuli oikiasti asiaa :) Olen siis pitkaan lukenut blogiasi, mutta olen niin laiska kommentoimaan ja kertomaan vaikka etta blogisi on tosi huippu!
Asiaa, asiaa... eli, onko huopikkaat villasukalla tarpeeksi lampimat tulipalopakkasilla? Suositteletko?
T. Henna

ullamaj/perhonen lensi kirjoitti...

saispa huopikkaat!

Enni kirjoitti...

Antilla on samanlaiset nahkaiset kun sulla..:) Mä oon kans joskus haaveillut mut tullut sit lopputulokseen etten välttämättä kuitenkaan osais käyttää. Hienot jokatapauksessa!

Rillirousku kirjoitti...

Hipsu: Kuulostat vilukissalta! :) Pärjään hyvin kovillakin pakkasilla villasukilla ja huopikkailla mutta toisaalta tarkenen vielä nytkin hyvin ilman sukkia. Kai vilusiinkin varpaisiin pätee se sama mikä muutenkin pukeutumiseen pakkasella - kerrospukeutuminen. :)

Henna: Kiitos viestistä! :)
Ite pärjäsin viime talven vallan hyvin huopikkailla ja villasukilla. Tokihan jos on tunteja -30 - asteessa niin varmaan kengillä kuin kengillä palelee mutta väitän, että noissa pakkanen pysyy vähän kauemmin aikaa loitolla. Ainakin jos vanhoihin "talvikenkiini" vertaa. :)

Ullamaj: Tyyriithän ne on mutta päättelin niitten kestävän joitain vuosia, joten haukkuvat varmaankin hintansa takaisin melko nopeasti. :)

Enni: Hyvä, Andylla on hyvä maku. ;) Saat testata noita joskus, niin tiiät sitten ostaa itellekin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aika makeita kenkiä! :) itekki voisin näpätä jokkut tollaset nahkaset. löytäis vaan jostain. Muakin ahistaa vähäse talven tulo.. tosiaan noi kelkkailut ja mäjenlaskut on tosi kivoja, ja mikäs se on keväthangilla hiihdellessäkään, mutta nyt tää ankee pimee syksy!! hyi!! Sulle hipsu-vilukissa, jos kerran on palelluttanut varpaansa tai muut ulokkeensa tosi pahasti, niin voit olla varma et niitä palelee jatkossakin.. ei taija veri paljoo kierrellä. Että tsemppiä vaan, miten ois muutto talveksi esim epsaniaan?? ;) ...voisin lähtä mukaan! :D -S

Tiinakaisa kirjoitti...

Jes, kohta tosiaan saa kaivaa lapikkaat esiin! Himoitsen myös tuollaisia mustia huopikkaita, johon mahtuis oiiiikein paksu villasukka. Täytyy alkaa metsästämään. Talvi on siedettävä, kunhan on superlämpimät varusteet.

Anonyymi kirjoitti...

minä oon talsinu pian neljä talvea samanlaisilla nahkaisilla lapikkailla! :)

-salge

Tiuku kirjoitti...

Täällä taretaan huopikkailla, mustilla ja punaisilla. Ja haaveillaan lapikkaista! <3

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Ilmottakaa sitten teitien osote niin tuun kylään! ;D

Tiinakaisa: Nimenommaan! Metsästys-onnea! :)

Salge: Hyväksi siis todettu? Hyvä. :)

Tiuku: Kirpparilta niitä saa. :)

Mimura kirjoitti...

Vau, ihanat! Viime talvina on tarvinu eteläsuomessakin lämpimiä kamppeita! Mulla kanssa lapikkaat, huopikkaat olis niiin ihanat. Mut onko ne hyvät jalassa? kerran kirppiksellä oli yhdet huopikkaat ja kun koitin jalkaan niin voi sitä pettymyksen määrää. Ihan kun olisin puukengät pistäny :O Oliko vaan ne kyseiset yksilöt vai mitä sanoo yksien omistaja?

Elle kirjoitti...

Lapikkaat, VIIDELLÄ eurolla!? En kestä!! Täytyy siis varmaan lähteä itsekin tutkimaan, josko näistä paikallisista kirpputoreilta löytyisi tuommoset.

Rillirousku kirjoitti...

Mimura: Tänään jo talsin lapikkaissa, eikä tullut edes liian hiki. :D
Ostin huopikkaat viime talvena suoraan Lahtisen huopatehtaalta Jämsästä, oli siellä vähän halvemmat kuin kaupassa yleensä. En kyllä missään nimessä noita puukenkiin vertaisi! Tokihan noitten kanssa pitää muistaa, että ei niillä pitkää matkaa monena päivänä pysty kävelemään, kun pohjassa ei juuri ole muotoilua. Tulee jalkapohja kipeäksi pidemmän päälle jos oikein lähtee maratoonia vetämään. Mutta retkeillessä ja pulkkämäessä erittäin loistavat. :)

Elle: Vihdoinkin osu kohdalle oikein kokoset ja halvalla, en miettinyt sekuntiakaan. :) Ei muuta ku metsästysonnea! :)