5/27/2014

Terveisiä Italiasta.
Pitkä viikonloppu kului hyvässä seurassa, auringon lämmössä, silmänruoasta nauttien. Sanottasko sillä tavalla, että parempaan saumaan ei olisi voinut neljän yön loma tulla. Puolestaan puhuu totaalinen aivojen tyhjennys ja loputon unen tarve.

Kotomaassakin oli loman aikana kuulemma tarjennut, nurmikko oli kasvanut ihan silmissä ja puihin ilmaantunut lehdet tuon paripäiväisen aikana. Omenapuu kukkii. Tänään tihkuttaa vettä ja on viileää, sekin tuntuu piristävältä helteen jälkeen.

Ensimmäisenä lomapäivänä heräsimme Bergamossa, pakkasimme aamusta autot täyteen lomalaisia, suuntana Venetsia. Olihan tuo erikoinen kaupunki nähtävä, kun kerran Italian maaperälle oli majoituttu. Ajomatkaa kohteeseen oli parin tunnin verran, mutta köröttäminen kannatti, sillä Venetsia oli juuri sitä, mitä luvattiinkin.

Se oli puluja, turisteja, karnevaalinaamareita, kirkkoja, gondoleita ja jäätelöä. Se oli myös kapeita katuja, kukkaloistoa, hiljaisia sivukujia, ikkunasta kantautuvaa pianomusiikkia, piknikkiä ja romanttisia hetkiä. 

Erityisesti suosittelen poistumaan turistimassojen kansoittamilta pääalueilta ja kaduilta. Vaeltamaan päämäärättömästi toinen toistaan kapeammilla kujilla, bongaamaan pappoja Marilyn Monroe-paidassa, syömään italialaista jäätelöä portailla, hengittämään Venetsiaa.

Paluumatkalle riitti sulateltavaa, ja uni tuli käskemättä.

14 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Onpa upeita ja inspiroivia nämä kuvat!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan ihanat kuvat...haluun tuonne..:))

Pieni Lintu kirjoitti...

Ai että, niin upeat kuvat!

piipadoo kirjoitti...

Voi että miten ihania kuvia! <3 Olen kerran Bergamossa ja Milanossa käynyt ja ihastunut Italiaan ja nyt olemme vähän puhelleet josko loppukesästä Venetsiaan suuntaisimme, nämä kuvat eivät ainakaan helpottaneet matkakuumetta! :D

-piia

SJ | myttyrällä kirjoitti...

Aih miten ihaniaa silmänruokaa ja tunnelmaon tosiaan kosketeltavissa... Kateuskin on täällä niin vihree, että häikäisee :D Viikonloppu loma maistuisi. Vaikka vastahan me Kanarialla löhöiltiin. MUTTA VOIKO LOMAA OLLA KOSKAAN LIIKAA??? ei.

Teresa kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Kävimme viime lokakuussa ekaa kertaa Venetsiassa ja ihastuin ikihyviksi. No on vähän tuota lukkarinrakkauttakin, kun yksi 1700-luvulla syntynyt esi-isäni oli sieltä lähtöisin.

Satu kirjoitti...

Hienoja kuvia! Me olemme käyneet nyt neljästi Italiassa. Venetsiassakin kerran ja haluan sinne ehdottomasti uudestaankin jahka meillä ei ole enää kukaan rattaissa. Se jatkuva siltojen ja portaiden yli nostelu oli aika raskaanpuoleista tai vaihtoehtoisesti sai koko ajan pelätä koska lapsi sukeltaa pää edellä veteen.

Marjut / Vanha matkalaukku kirjoitti...

Todella upeita kuvia ja siellä näyttää niin ihanalta! Italia on ollut toivekohteena jo piiitkään.. kyllä tässä matkakuume nousee :D

ninjassieben kirjoitti...

wonderful pictures....

Rillirousku kirjoitti...

Niina: Kiits, niin oli Venetsiakin! :)

Irmastiina: Kyllä se pitää kerran elämässä nähdä! :)

Pieni Lintu: Kiitos. :)

Piia: Suosittelen, menkääpä! :)

myttyrällä: Lomia ei voi koskaan olla liikaa! Ja Kanariallakin olis kiva löhöillä. :)

Teresa Maria: Sulla on ainakin siis hyvä syy matka sinne uudestaankin! ;)

Satu: Meilläkin oli porukassa muutamat rattaat mukana ja olihan se välillä melkoista nostelua. Ei ole tuota kaupunkia suunniteltu rattaita tai pyörätuoleja varten. :)

Marjut: Ryanairilla lentää Italiaan halvalla. Ei muuta kuin matkaan! :)

ninjassieben: Thank you! :)

Minna Enqvist kirjoitti...

Ihania kuvia, ihania maisemia. Matkakuume tarttuu!

Rillirousku kirjoitti...

Minna: Kiitos! Matkakuume on onneksi mukava kuume. :)

Anni kirjoitti...

Tuonne me mennään avomiehen kanssa! Ens viikolla! Ihania kuvia, en malta odottaa :)

Rillirousku kirjoitti...

Anni: Nauttikaahan! :)