5/30/2014

Lugano.
Viikko sitten perjantaina körötimme Italian puolelta reilun tunnin matkan Sveitsin Luganoon. Joitain vuosia sitten kävimme sisarusten kanssa tuossa kertakaikkiaan hurmaavassa kaupungissa, jonne oli nyt ehdottomasti päästävä uudestaan!

Kaupunki oli edelleen yhtä mieleenpainuva, kuin ensimmäiselläkin kerralla. Polkuveneet yhtä punaisia, aurinko yhtä lämmin, joutsenia yhtä paljon ja maisemat ehkä jopa vielä kauniimmat, kuin mitä muistikuvissa. Kyllä lomalaisena kelpasi olla!

Muistan, kun ensimmäisellä kerralla jurnutimme junalla Zürichistä Luganoon läpi koko Sveitsin. Tuntui, kuin olisi astunut ihan uuteen maahan ja maailmaan. Taustalla häilyy lumihuippuisten vuorten siluetit ja vieressä huojuu palmupuut. Kontrasti on kutkuttava. Heti Italian ja Sveitsin rajan ylitettyään huomaa, että tultiin toiseen maahan. Kaikki on niin kovasti vimosen päälle. Tiet ehjiä, tienpientareet siistejä ja ihmiset kovin tyylikkäitä. 

Ei mulla muuta kuin että jos Sveitsiin tai Italiaan suuntaatte, niin käykääpä Luganossa polkemassa punaisilla polkuveneillä ja nauttimassa pääkopan täydeltä silmänruokaa!

7 kommenttia:

Hanna-Katariina kirjoitti...

Voi miten upeita kuvia, etenkin tuo viimeinen on kovasti mieleeni!

Rillirousku kirjoitti...

Hanna-Katariina: Kiitos, se on myös mun lempparikuva reissusta! :)

TAINA kirjoitti...

maaginen mummo ;)

Hoppu Design kirjoitti...

Voi ihanaa, olin tunnistavinani jo ekasta kuvasta Luganon, ja niin olikin :)! Siskoni on töissä Luganossa, mutta vuosien varrella on tullut käytyä vain kerran, ihastuin kuitenkin täysillä. Näittekö viuhtovia liikennepoliiseja?

Rillirousku kirjoitti...

Taina: Maaginen nimenomaan. :)

Hoppu Design: Viuhtovat liikennepoliisit jäi tälläkin kertaa näkemättä. :) Ajatella, että joku saa asua noin kauniissa maisemissa <3

Anni kirjoitti...

Voi että, me lähdetään sunnuntaina Milanoon ja tekis mieli pyörähtää Sveitsin puolella.. :) Haaveissa on kuitenkin käydä ensin Venetsiassa ja Como-järvellä!

Rillirousku kirjoitti...

Anni: Kateeksi meinaa pistää, nauttikaahan! :) Venetsia on kyllä näkemisen arvoinen, Como-järven ohi ajettiin mutta joka paikkaan ei ehdi, seuraavalla kerralla sitten. Gardajärvi on myös käymisen arvoinen paikka, siitä ei olekaan täällä blogissa kuvia. :) Jos menette Luganoon, niin katseleppa jos tuota mystistä alimman kuvan naista näkyy. Jäi mieleen kummittelemaan. :)