8/11/2014

Lähikaupunkimatkailua.
Viime lauantaina tuli taas lähtö pois remontin jaloista, joten päätimme jälkikasvun kanssa lähteä oikein kunnolla lähikaupunkia könyämään. Edellisenä yönä meikämarjatta vietti oikein kerrassaan mukavan illan ja alkuyön Asuntomessujen Messujen yössä, joten siitä oli hyvä jatkaa tutkailemaan tätä tuttua mutta silti niin tuntematonta kaupunkia hieman tarkemmin.

Ihminen tuppaa olemaan sellainen, että oma lähikaupunki saattaa jäädä hyvinkin vieraaksi ja paikkoja lähdetään koluamaan kaukaisempiin kaupunkeihin. Ruoho on muka jotenkin vihreämpää kuntarajan toisella puolella. Tällä tavalla on ainakin käynyt tälle marjatalle ja siksi oli oikein hyvä lähteä tutkimusretkelle, kun vielä on kesää jäljellä.

Ensimmäiseksi suuntasimme Alvar Aalto -museoon, joka sijaitsee tietenkin osoitteessa Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä. Edellisestä vierailusta oli hurahtanut jo parisen vuotta, eikä kumpikaan lapsista muistanut aiemmin paikassa edes vierailleensa. Koulutaipaleensa juuri aloittanut 7-vuotias oli suorastaan hämmästyttävän innoissaan paikasta, tavasi seiniltä kuvatekstejä ja ihmetteli pienoismalleja suurella mielenkiinnolla. Lähtiessä halusi jättää asiakaspalautteeksi seuraavaa: "Tykkäsin tooooooooooosi paljon!" Pikkusiskonsa piirsi lipunmyynnin ystävälliselle tädille muistoksi piirustuksen. 
Seuraavaksi suunnattiin satamaan jätskille. Venekuljetus asuntomessuille lähti aivan vierestä. Nyt on tietenkin jo myöhäistä himota matkaavansa venekuljetuksella messuille, mutta ehkä kevyesti harmittaa, että ei tullut testattua.
Sataman jälkeen suunnaksi otettiin Toivolan Vanha Piha.  Tätä on jo suorastaan noloa myöntää, mutta tämä käynti oli tälle marjatalle ihka ensimmäinen ihan kunnon tutustuminen tuohon herttaisaan paikkaan kesäaikaan. Talvella kävimme tovereitten kanssa Kahvila Muistossa brunssilla, joka oli oikein suositeltava kokemus. Iloisin yllätys oli Salaputiikki, josta löytyy nuorten suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita, sekä kierrätystarpeistoa. Tuo sympaattinen puoti on auki enää tämän viikon, joten suosittelen käymään vilkaisemassa! Sitten onkin jo niin syksy, että suurin osa pihapiirin pikkupuodeista pistää pillit pusseihin kesän jäljiltä. 
Historian havinan jälkeen suuntasimme ystäviä tapaamaan Mäki-Matin perhepuistoon. Kadusta löytyi taidetta metritolkulla. Liukumäkien ja karusellien jälkeen suunnattiin kaupunkiin syömään ja siitä vielä sujuvasti tovereitten luokse iltateelle.
Mukavan päivän kruunasi iltauinti ja aurinko sekä kotona rutkasti edistynyt remontti. Kyllä elokuu on aina elokuu ja lähikaupunkimatkailu avartaa! Paikallisille tässä vielä huutelen, että olisko vinkkejä antaa tulevia viikonloppuja ajatellen? Velipoika vinkkasi Keski-Suomen luontomuseosta sekä Harjun Vesilinnasta. Sinne suunnataan siis ainakin seuraavaksi!

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Höh, vuosi jybädkylässä asuneena ihan outoja seutuja kuvissa! Ihan outoja juttuja tuollaiset toivolat. Vesilinna on sentään tuttu!

Tiina kirjoitti...

jyväskylässä..... (inhoan uutta näppistäni)

Henni kirjoitti...

Kangaslammen toimintapuisto on ainakin meidän lasten mieleen.

Rillirousku kirjoitti...

Tiina: Ei tainnut Toivolaa sillon ollakaan, oiskohan pari vuotta ollut vasta. :)

Henni: Kiitos vinkistä! Pitääpä testata joskus. :)