8/18/2014

Kuvat: IKEA

Syksy jo saa, sähköpostilootani sen todistaa. Myös IKEAn uusi kuvasto on ilmestynyt, joskin selailu on vielä vaiheessa, kun huomion vei lokakuussa ilmestyvä RYSSBY-mallisto.

RYSSBY-malliston kauneus on omalla jykevällä tavallaan hurmaavaa, ja se linkittyy aikaan, jolloin esineet tehtiin käytettäviksi ja ratkaisemaan arjen tarpeita ja pulmia. Mallistoon tutustuessa syntyy tunne mukavalla tavalla tutusta mutta samaan aikaan täysin uudesta. Mallistossa näkyvät vahvasti sorvaustaito ja muut käsityöperinteet, ja tuotteiden vahva ja värikäs kuosimaailma on kukkien, lintujen ja geometristen muotojen täyttämä. RYSSBY edustaa kansanperinteiden inspiroimaa estetiikkaa, mikä tekee siitä samaan aikaan nykyhetkeen sopivan mutta samalla ajattoman. Kyseessä on erikoismallisto, joka on myynnissä rajoitetun ajan.

RYSSBY-mallisto syntyi suunnittelijayhteistyönä, jonka tavoitteena oli saattaa kansanperinteistä kumpuavat ideat moderniin elämänmenoon sopiviksi. Suunnittelijat vierailivat ihmisten kodeissa, museoissa ja perinnekylissä löytääkseen mallistolle tunnusomaisen ilmeen, jossa kuitenkin näkyisivät IKEA-tuotteille tyypillinen tietotaito ja oivaltava muotoilu. 

"Aitoja, kestävän kehityksen mukaisia, vahvoja ja luonnollisia. 
Näillä sanoilla kuivailisin RYSSBY-malliston tuotteisiin valikoituja 
materiaaleja.”
Nike Karlsson, suunnittelija

Täytyy todeta, että ihastuin! Historiaa ja vanhoja esineitä rakastava marjatta on erityisen ilahtanut tarinasta malliston takana. Jos jotain materiaa mallistosta haluaisin omistaa, niin ainakin haitarimallisen seinänaulakon, säilytyspenkin, kattovalaisimen ja varsinkin sinkitystä teräksestä tehdyt ja nahalla kruunatut säilytysarkut. Toimii!

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan ihanat noi säilytyslaatikot!!

Sarianna kirjoitti...

Vau! Pitkästä aikaa Ikean mallisto näyttää tuoreelta!

Mimosankotona kirjoitti...

RYSSBY-mallisto näyttää todella hyvältä. Varsinkin tuo säilytyspenkki voisi löytää paikkansa omasta kodistani. Käytännöllistä ja kaunista!

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Kauniita kerrassaan! Ikea näyttäytyy minullekin tällä hetkellä tosi mieleisenä, olen pitkästä aikaa todella syttynyt uusiin mallistoihin.

E kirjoitti...

Lakujakkarat :) Hyvältä näyttää, sellaista mukavan luonnonläheistä.