7/20/2014

Takkahuoneessa.
Silloin joskus taloon rakennettiin niin apukettiö, kuin takkahuonekin. Täytyy todeta, että järkevämminkin voisi neliöitä käyttää, sillä ainakin tässä talossa takkahuone on palvellut varsinaisessa käyttötarkoituksessaan tasan kerran. Viimeiset puolitoista vuotta se on toiminut ylimääräisen romun säilytyspaikkana ja ollut lattiasta kattoon asti täynnään erinäistä ryönää.

Tässä viikonlopun aikana on talon mies pistänyt tosissaan hihat heilumaan. Muu perhe on auttanut remontissa olemalla pois jaloista ja todettava on, että kyllä vaan näyttää remontti edistyvän pikaseen, kun aamusta iltaan makoo rannalla viinirypälerasia käden ulottuvilla ja maukas opus toisessa kourassa. Tai kiertelee rautakauppoja, fiilistelee ja antaa jälkikasvun valita omat suosikkiviherkasvinsa kotiin vietäviksi.

Takkahuone on siis pessyt pitkän tauon jälkeen kasvonsa. Ikkunalaseista rapattiin maalit siinä ohessa ja kylläpä kaverin katse kirkastuikin kummasti. Navetan pihapiiristä löytynyt iso pärekori osoitetietoineen istuu takkahuoneen ilmapiiriin ihan osimoilleen.

Tuo alakerrassa sijaitse huone on kenties talon vähiten käytössä ollut tila, mitä tähän perheeseen tulee. Aika turhanpäiväinenkin se on, kun takka nököttää talon viimeisessä nurkassa eikä varastoi lämpöä itseensä tippaakaan. Mutta näin kesähelteillä se on siitä mukava huone, että se on talon viilein paikka. Jos siis hikoilet kuin sika helteessä, niin laskeudu rappuset alakertaan ja kuivata hikikarpalosi takkahuoneessa. Loogista, mutta totta.

10 kommenttia:

Jutta / oblik. kirjoitti...

Kuullostaa ihanalta helteiden pakopaikalta. Monia kauniita yksityiskohtia tämäkin tila teillä on pullollaan suuresta pärekorista alkaen.

Mukavaa uutta viikkoa sinne!

PS. Koitan ensi viikon aikana viimein tarttua alkukesästä saamaani haasteeseen ;)

Tinttu kirjoitti...

Tulipa kaunis huone! Ja hyvä että on joku paikka, missä kuivata hikeä. Meiltä kun ei sellaista löydy :)

Riina kirjoitti...

Ei mulla muuta, ku että nautiskelin taas paljon ajatustesi virrasta jota suolsit näppikseltäsi. Sun kieli on vaan niin mainiota että sitä täytyy lukea hitaasti ja hykerrellen parhaille paloille. Ja kyllä täällä olis eräs hikipossu valmis teitin vilpakkaan takkahuoneeseen :-)

Maru kirjoitti...

Todella viihtyisää!! Ja nuo puuhepat on täydelliset. <3

Unknown kirjoitti...

Voi kun meiltäkin löytyis jostain joku ylimääräinen huone tai tila. Mä näin joskus sellaista unta, että löysin vaatehuoneesta salaoven, josta pääsi isoon tyhjään huoneeseen :)
Ihania juttuja teidän takkahuoneessa ainakin on, joten mielellään tuolla itseään viilentää.

-- kirjoitti...

Nätti viilennyshuone :) Meilläkin on tavallista kummallisempi viileä paikka: pihasauna on kuin jääkaappi kun sitä ei ole lämmitetty.

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Voi miten sievä huone! Sielläpä saa olla rauhassa, lukea iltahämärissä takkatulen loimussa...
Mä ainakin tykkään!!

Rillirousku kirjoitti...

Jutta: Kiitos samoin sinne! Huoneeseen päätyi ympäri asuntoa seilannutta tavaraa, nyt löysivät paikkansa. :)

Tinttu: Kyllä näillä helteillä hienkuivatuspaikka on hyvä olla olemassa. :)

Riina: Kiitos ystävä armas <3 Tulkaahan pikaseen vilvottelemaan, milloin pääsisitte? :) Me ootetaan!

Maru: Puuhepat sain äitiltäni etukäteissynttärilahjaksi. On kyllä somat <3

Anna: Salaovi oiskin jännittävä löytö. :D Semmoinen pitäis melkein ihan tarkoituksella jokaiseen taloon rakentaa. Omaa rauhaa salaisessa huoneessa. ;)

Sanna K: Oijoi, jääkaappiin tekeekin välillä mieli hellettä pakoon! :)

Tanja: Kiitos, niin määkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Nyt on pakko udella, mistä tuo ihana värikäs taulu on peräisin?:)

Rillirousku kirjoitti...

Nelly: Apua, anteeksi kun vastaus on jäänyt! :-O Ostin julisteen Kööpenhaminasta reilu vuosi sitten. Jos haluat, niin voin postittaa sen sulle? :)