6/23/2014

Sairastuvassa askarrellaan.
Erinäiset pöpöt ovat lamaannuttaneet suurimman osan perheesta sänkyihin, mutta pikkasen on kuitenkin saatu päätä ylös tyynyltä, koska kuka nyt kovin montaa päivä jaksaa makuuasennossa viettää, jos ei ole ihan pakko.

Näinpä on edelliseltä Fimo-askartelukerralta jääneet nökäreet sekä muutama uusi paketti saatu muovailtua käyttötavaroiksi. Tällä kertaa syntyi koruja, mutta myös magneetteja jääkaapin kylkeä koristamaan. Siinä ohessa sai kaikki epämääräiset ilmaislahja- ja matkamuistomagneetit kyytiä. Hyviä tuli ja tukevasti tarraa magneetti ihan erikeepperin voimalla kiinni massaan. Jos joku kaipaa tekovinkkejä, niin kommenttiboksi on avoin kysymyksille. Helpompaa askartelua ei tosin liene ole olemassa kuin tämän massan vääntö!

Toiseksi alimmaisessa kuvassa on pötkylä, jonka päissä kupariputket. Alunperin siitä piti tulla koru, mutta kamalan kömpelö oli, joten siitä tuleekin kahva olohuoneen kaappiin, kunhan kaappi saa päälleen uuden maalin. Kovin ankaraa käyttöä tuskin kestää, mutta tuollaisessa silloin tällöin avattavassa ovessa varmasti ihan tarpeeksi kestävä.

Samaisessa kuvassa myös seinäkoukku-/laatikonnuppi-tekeleitä. Ruuvi pysyi hyvin paikoillaan, kun sen ympärille pyöritti ensin tiukasti rautalankaa. Vinkkinä, että rautalankaa kannattaa laittaa reilusti ja isoja lenkuroita, että ruuvi ei lähde pyörimään. 

Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon! Älkää yrittäkö ruuvata koukkua paikoilleen, ennen kuin massa on uunin jälkeen täysin jähmettynyt! Saattaapi muuten olla, että massa repeää, joten maltti on valttia. Hyvin toimi täysin kovettuneena nämäkin nupit.

Ps. Sain Luonalta testaukseen heidän tulevia uutuuksia, pannunalusen/leikkuualustan*. Tällä kertaa ne toimivat magneettien kuvausalustoina, mutta ihan oikeassakin käytössä ovat olleet. Kovin ovat eleettömät ja kauniit tuollaisenaankin ja puunkäsittelyssähän vain taivas on rajana. Luonan kauppaan alusia on tulossa eri mallisina ja muotoisina.


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onpa kivoja. Ihan harmittaa, että on tullut hamstrattua kivoja magneetteja niin älyttömästi, ettei just nyt pysty tarpeella motivoimaan itseään tällaisia askartelemaan :)

JohannaL kirjoitti...

Tosi kivoja!

Rillirousku kirjoitti...

Anna: Magneetteja(kaan) ei liene voi koskaan olla liikaa.. ;)

Johanna: Ne onki! :)

Hanna kirjoitti...

Tuossa aijemmassa postauksessa oli kaulakoruja joissa on pitkät "putkilot", miten ne saa helpoiten tehtyä ontoiksi, jotta voi pujottaa ketjun tai narun läpi? En oo koskaan kokeillut fimoa enkä yhtään tiedä millaista se on, huomenna suuntaan varmaankin askartelukauppaan!

laura kirjoitti...

Miten saat leikattua siitä tuollaisen kulmikkaan. Yritin ja aina kun olin yhden puolen veistellyt toinen puoli oli mennyt pehmeäksi muodoiltaan... Lopuksi mulla oli ihan pikkuriikkinen kökkö enää kädessä :)

Rillirousku kirjoitti...

Hanna, anteeksi hidas vastaus! Putket on tehty niin, että pitkän puisen grillivarrastikku on painettu fimomöukyn läpi. Tikun avulla on sitten kaulittu massa pötköksi :)

Rillirousku kirjoitti...

kannattaakin ottaa iso köntti josta alkaa leikkeleen. Kummasti vähenee. ;) Massaa pystyy vielä uunista ottamisen jälkeen veistää terävällä puukolla, joten kulmia pystyy terävöittää vielä myöhemmässäkin vaiheessa :)

Minna Enqvist kirjoitti...

Mahtavia! Pitäisi itsekkin kokeilla tehdä jotain tuosta massasta, näyttää hauskalta!

Rillirousku kirjoitti...

Minna: Suosittelen, kuten varmasti arvasitkin! :)