6/13/2014

Pitsatorstai.
Eilen oli tylsänpuoleinen ja sateinen torstai, joten jotain oli keksittävä. Kaupan kautta kotiin ja viesti lähipiirin ystäville: Pitseria on auki, tervetuloa! Niin sai tuokin sateinen päivä uuden merkityksen, kun ovikello soi moneen otteeseen ja saimme aamusta iltaan saakka nauttia mitä mielikuvituksellisemmista pitsoista yhteensä neljän aikuisen ja kuudentoista lapsen voimin. Pitsaakin hävisi parempiin suihin seitsemän pellillistä.

Kirpputorilta löytynyt radio on laulanut siihen käytetyt kolikot takaisin jo moneen otteeseen ja pitsanteossa apuna hääri aina yhtä innokas kolmevuotias leipuri. Lauantaille suunniteltu betonipäivä siirretään suosiolla vähemmän kosteille keleille. Ehtiihän tässä, kesä on vasta aluillaan!

Uusimmassa MeNaiset-lehdessä oli haastateltu taiteilija Meiju Niskalaa, jolta irtosi pari ainakin tähän marjattaan kovasti kolahtanutta vinkkiä vähemmän tylsään arkeen:

1. Heitä noppaa. Etkö osaa päättää, mitä söisit tai pukisit? Tee valinnat arpakuution avulla, jolloin sinulla on aina kuusi eri vaihtoehtoa. Rohkeimmat antavat nopan päättään päivän keskustelunaiheet ja seuraavan yön nukkumapaikan: sänky, sängyn alus, riippumatto vai naapuri...

2. Tee ostokset löytämäsi kauppalapun mukaan.

3. Kulje kontrolloimatta. Tähän harjoitukseen tarvitse 0,5-2 tuntia. Valitse, että kuljet kohti kauneutta tai hyvää tai vaikka oranssia väriä. "Seuraamalla oranssia päädyin kerran Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden lautamiesten koulutustilaisuuteen", Meiju kertoo.

Vinkki nro 2 on suorastaan pakko laittaa kokeiluun! Kontrolloimatta kulkeminen on ajatuksena houkutteleva, joskin Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden lautamiesten koulutustilaisuuden sijaan tällä kylällä saattaa päätyä korkeintaan Keski-Suomen rakennusliiton lautamiesten vapaa-illan viettoa ihmettelemään.

8 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kiva pitsapäivä! Noin saa kyllä mukavasti touhua sateiseenkin päivään :)

Unknown kirjoitti...

Varmaan ollut tosi kiva pizzapäivä. Usein parhaat jutut syntyvät spontaanisti.
Mukavaa viikonloppua.

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Herkulliset kuvat, pakko alkaa itsellekin kaivaa syötävää kun nälkä kurnii.

Tuia kirjoitti...

Herkkukuvia pitsoista! Pohjassa taitaa olla joku herkkusoossi tomaattikastikkeen sijaan?

Saikku Valkoista ja Kiekuraa kirjoitti...

Ai että miten ihania kuvia ja herkullisia!! :)

Matja Majaika kirjoitti...

Onpas kauniita ruokakuvia! Mennään aika kauas "perinteisestä" ananasta ja emmentaalia -suomalaispizzasta - ja hyvä niin!!! :3

Rillirousku kirjoitti...

Vauhtivekaroiden äiti: Niin on! Ei pidä jäädä yksin sateeseen aikaa tappamaan. :)

Anna: :)

Saga: Nälkä - mikä ihana tekosyy! :D

Tuia: Pohjassa on creme fraiche/smetana ja osassa lisäksi pestoa. :)

Saikku: Maistui kyllä. :)

Matja: Niin on. Vaihtelu virkistää. :)

Aleksandra kirjoitti...

Aivan loistava idea harmaan sadepäivän pelastukseksi tuo pitseeria:) Me naisten vinkit kyllä houkuttaa kokeilemaan, pitääpä laittaa korvan taa!;)