6/22/2014

Juhannusta.
Täten kirjataan ylös tulevia juhannuksia ajatellen, että tämän vuoden keskikesän juhla oli kylmä, joskin ainakin meilläpäin kotomaata vähäluminen. Asteet illankähmeessä just ja just plussan puolella, kohmeiset sormet ja vuotava kärsä. 

Tämän vuoden juhannus kului navetan pihapiiriä siistien. Niin kiireinen on ihmislapsi, että vapusta asti paikka oli rehottanut omillaan ja sanottakoot, että ruohonleikkuri huokaisi varsin kuuluvasti tuon näyn nähtyään. Lopulta jouduttiinkin tyytymään ihan vanhanajan heinänkaatovälineisiin ja saatiin muutama heinäseiväskin pystyyn. Hieman tuli noista kavereista laihoja ja muotopuolia, mutta ehkä puintivälineet ja seipäät taannoin vuolleet entiset talon asukkaat osaavat suhtautua huumorilla ja ymmärtäväisellä hymylla aloittelijoiden puuhasteluun. Koska siellä jostain navetan vintiltähän he kurkkivat ja päätään pyöritellen ihmettelevät nykyihmisen menoa.

Naakka oli tehnyt älyttömän kokoisen pesän saunan piippuun. Perjantaina oli haaveissa saunaan pääsy, mutta ensin piti raivata pihalle tilaa ja kyhätä heinistä kasoja. Lauantai aloitettiin paljun pesulla, jota jatkoi piipun tyhjennys. Kahdeksan tuntia myöhemmin palju oli puhdas ja piippu tyhjennetty, päivä vaihtunut sunnuntaiksi. Ehkä tänään jo saunotaan.

7 kommenttia:

Katriina Lehto kirjoitti...

Ihania kuva, ja tosi kiva tunnelma välittyi tuosta työn täytteisestä juhannustekstistä.

Anu kirjoitti...

sinun kirjotukset on kuule Rilla aivan uskomattoman hyviä!!! :D

Anna / Iloni kirjoitti...

Teitte oikein heinäseipäitä :O Ohhoh! Näyttää niiiin tunnelmallisen upeilta. Täytyypä joku päivä tuokin puuha kokea!

Elisa LPP kirjoitti...

Ihania kuvia, just tuolta Suomen suvi näyttää ♥

SJ | myttyrällä kirjoitti...

Aivan ihania kuvia...

Niina kirjoitti...

Oi, näistä kuvista välittyi ihana tunnelma. Mäntysuopa ja sadepisarat kivirapulla. Tulee mummola mieleen. Snif!

Rillirousku kirjoitti...

Katriina: Kyllä se on välillä mukava tehdä pihatöitä ihan niska limassa. :D

Anu: Kiitos <3 :)

Anna: Heinäseipäitä, pitihän se kokeilla! Todettiin vaan, että jos talon ensimmäiset asukkaat olis näkemässä, niin lopputili tulis samantien. ;)

LPP: Suomen suvi suloinen! Joskin sateinen. :D

myttyrällä: Kiitos! :)

Niina: Kiitos viestistä! Mukava kuulla, että nostalgia nosti sielläkinpäin päätään. Se on ihan hyvä välillä pysähtyä muistelemaan ja fiilistelemään. :)