1/31/2014

Lelut järjestykseen.
Kuten jo aiemminkin on tullut vauhkottua, niin nyt meinaan tässä talossa keksitään paikka kaikelle ja pistetään kaaos järjestykseen! 

Vaikeimmat kaaoshuoneet ainakin  tässä taloudessa ovat ehdottomasti olleet eteinen ja lastenhuoneet. Pikkuhiljaa on kuitenkin huomattu, että vähemmän on enemmän, myös leluosastolla. Lelut on karsittu niihin, joilla oikeasti leikitään. Vähällä käytöllä olleet heitettiin suoraan jätesäkkiin tai kaappiin kirpputorille pääsyä odottamaan. Jäljelle jääneet majaavat nyt omissa pussukoissa, laatikoissa tai koreissa. Siivouspäivänä lapsikin muistaa helposti mihin mikäkin tavara kuuluu. Näin se vaan marjattakin vielä vanhana oppii uusia asioita siivommasta elämästä.

Lego- ja pehmolelupussukat on ommeltu Metsolan uutuuksista*, jotka ovatkin kertakaikkiaan herkullisia! Koska lastenhuoneessa riittää väriä lelujen muodossa, niin mustavalkoinen sopii tilaan enemmän kuin hyvin. Päällikankaan ja vuorin väliin ei edes yritetty laittaa mitään kovikkeen tapaista, vaan säilytin saa pysyä pystyssä lelujen voimalla ja tyhjänä ollessaan roikkua maata pitkin kuten haluaa.

Ompelukone heittäytyi hankalaksi ja osa suunnitelmista odottaa vielä ompelua. Onneksi  meikämartan Facebook-ryhmä on täynnä viisaahkoja ja avuliaita henkilöitä, joten eiköhän niillä opeilla tänään konekin vielä korjata ja päästä taas polkemisen makuun. Noiden herttaisten kangaskavereitten tiimoilta siis jatkoa seuraa, ainakin tyynyjen ja mekkojen muodossa.


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

9 kommenttia:

Jenni/Kukkurakoti kirjoitti...

Aivan ihania kuoseja! Kävin kurkkaamaassa Metsolan sivuilla näitä kankaita, tekisi mieli itsellekin. Hieman ehkäpä tyhmä kysymys, mutta onko kankaat siis metrihintana tuolla? Kun sitä ei selvennetä missään, tai ainakaan en löytänyt... Kiitos inspiraatiosta!

retukehveli kirjoitti...

Lapsuudessa meijän äitykkä kontrolloi lelumäärää niin, että osa oli käytössä ja osa ullakolla. Tietyn ajan välein, vaikka kerran kuussa, sai ullakon lelukopasta hakea toisen lelun käyttöön, kun toi taas jonkun käytössä olleen lelun tilalle. Niin ne vanhatkin lelut tuntuivat uusille, kun olivat tovin kätkössä olleet :)

Maru kirjoitti...

Torkeän hienoja kankaita!

Vitsit, tälläinen ompelu onnistuisi ehkä minultakin - olisi vain se ompelukone.

Rillirousku kirjoitti...

Jenni: Ei ollut tyhmä kysymys, jouduin tarkistamaan hinnan Metsolasta. :) Hinta on 10cm hinta, eli jos tilaa tuotetta 10kpl, niin saa metrin ja hinnaksi tulee 29,90. :)

Retukehveli: Tuo on näppärä keino, käytössä meilläkin välillä. Tosin joskus huomaa, että niitä piiloon laitettuja leluja ei kukaan kaipaa pitkään pitkään aikaan, joten silloin ne on sama laittaa kiertoon. :)

Marjukka: Ne on hienoja!! Tuommonen on tosiaankin helppo ommella, onnistuu varmasti! Harmittaa, kun ompelukone meni ja lasahti eikä näytä korjautuvan vaikka miten yrittää. Ei malttais odotella että pääsee jatkaan! :)

Lara kirjoitti...

Voi miten ihania!! PAljonko sulla meni kangasta yhteen koriin? Oon vähän tämmönen kässänopen painajainen, eli ei hajuakaan saako esim metrillä minkäänlaista koria aikaiseksi ;) Sulkaa olis kuitenkin ehkä pakko saada, ja korikin yrittää väkästää :)

Rillirousku kirjoitti...

Lara: Riippuu aivan toki että minkä kokoista säilytintä halajat. Nuo omat on tehty niin, että pohjan halkasija on 28cm, kun sattu olemaan tarpeeksi iso muovikulho kaapissa, jolla sai kätevästi piirrettyä pohjan. ;) Korkeus on noin 40cm, senhän saa tehä just sen korkuseksi kun haluaa. Jos tekee vaan päällipuolen sulkakankaasta ja vuoriksi jotain esim. yksiväristä, niin riittää kun sulkakangasta tilaa puoli metriä. Eli siis jos haluaa, että sekä päällinen että vuori on sulkaa, niin sitten kantsii tilata se metri. :)

Unknown kirjoitti...

Tosi tyylikkäitä ja hauskoja! Mustavalkoinen kuosi onkin hyvä idea tasapainottamaan sitä lelujen väri-ilotulitusta. Eikä tule siivoamisestakaan niin kova ääni, kun legot ei kolahtele mihinkään muovilaatikkoon. Pitääpä ottaa projektiksi!

zalla kirjoitti...

hienoja on!

Helena kirjoitti...

Hm. Meille on kerääntynyt sattuneista syistä erilaisia säilytyskoreja ja laatikoita. Mutta kun ne vaan ei toimi! Viimeksi löysin 10 v:n laatikosta (alunperin leegoloota) paitsi leegoja puhtaita sukkapareja, muutaman yksittäisen likaisen sukan ja käytetyt pikkarit, kuivahtaneen puoliksi järsityn korvapuustin, n. kourallisen manteleita, karkkipaperia, muuta paperia ... Hyviä vihjeitä?