12/31/2013

Vuoden viimeisenä päivänä.
Ei kyennyt marjatta jättämään välistä tämän vuoden virallista remonttivuosikatsausta. Ja kyllä kannatti! Sanottakoon tähän väliin pari suosituksen sanaa kaikille meille, jotka kokevat itsensä ajoittain tai useinkin saamattomiksi, olipa aihe sitten mikä tahansa. Tässä talossa on nimittäin podettu todellista remonttistressiä viime vuosina, mutta tänä vuonna on tuntunut, että on tapahtunut paljon! Valmiiksi kun saatiin kokonainen alakerta. 

Mutta koska mikään ei riitä, niin enemmänhän olisi silti pitänyt saada tehtyä. Tämä ajatus koskee ainoastaan marjattaa itseään, joka kovasti kokee olevansa saamaton monessakin asiassa. Ja mitä sai tyytymätön martta huomata, kun tätä postausta kasaan nyhersi? Tänä vuonna on remontoitu alakerta mutta myös sali ja kodinhoitohuone, 1/3 yläkerrasta. Tapahtuiko sekin tosiaan tänä vuonna? Että ihminen osaakin olla itseensä tyytymätön, näemmä vielä aivan syyttä suotta!

Siksi kailotettakoon isoon ääneen: Kansalainen, mikäli tunnet huonommuutta jossain asiassa, niin otapa esiin kynä ja paperia tai vuoden kuvasaldo. Listaa ylös kaikki aikaansaannokset ko. aiheeseen liittyen, ja saatat yllättyä positiivisesti! 

Meikämarjatan uuden vuoden lupaus kuulukoon näin: Eläpä turhia stressaile ja ole tyytyväinen siihen, mitä teet. Turhia märehtimällä ei saa kuin mahahaavan ja unettomia öitä.

Alla siis otoksia vuoden varrelta, keskittyen remonttiin ja sisustamiseen, kuten ennenkin. Vuoden 2012 katsaus löytyy täältä ja vuoden 2011 täältä

TAMMIKUUSSA
ihmeteltiin lumen määrää, käytiin kaakaoretkellä kotirannassa ja nautittiin väreistä.

HELMIKUUSSA
 aloitettiin ja lopetettiin salin ja kodinhoitohuoneen remontti. Salissa revittiin tapettia sormet verillä, kunnes luovutettiin ja keksittiin uusi ratkaisu pulmaan. Kodinhoitohuoneestakin lähti ruusut muille maille kukkimaan ja se sai vaaleat seinäpinnat. 

MAALISKUUSSA
 pähkäiltiin rappusiin uutta pintaa ja vaihdettiin olohuoneessa järjestystä.

HUHTIKUUSSA
 sisustettiin lastenhuonetta, neulottiin iäisyysvillatakki valmiiksi ja tehtailtiin pandoja hamahelmistä.

TOUKOKUUSSA
 tyhjennettiin kierrätyskeskuksen lakanavarastot ja ommeltiin tyttärelle kierrätysleningit koko kesäksi. Tehtiin kukkapenkkejä ja istutettiin nurmikko syksyllä muutoksen kouriin joutuneelle pihamaalle. Saunottiin navetan pihasaunassa.

KESÄKUUSSA
 painettiin kangasta ja juhlittiin alkanutta kesää. Vietettiin ihana juhannus isolla porukalla navetan pihapiirissä.

HEINÄKUUSSA
asuttiin teltassa kaksi viikkoa ajellen koto- ja naapurimaata ristiinrastiin. Lomailtiin rauhassa, seuraavan päivän päämäärä oli vielä edellisiltana tuntematon. Kotiin päästyä alkoi ankara alakerran remontointi.

 ELOKUUSSA
 alakerta oli jo hyvällä mallilla, pintoja päästiin pakertamaan ihan kunnolla. 

SYYSKUUSSA
 keittiön seinälle kiipesi muutama lautaskaveri ja sauna valmistui! Olohuoneessa vaihtui järjestys ja käytiin metsäretkellä.

LOKAKUUSSA
 eteinen valmistui ja pääsi tosikäyttöön! Kirpputorilta löytyi aarteita ja leivottiin Puuha-Pete - kakku.

MARRASKUUSSA
 siivottiin, fiilisteltiin joulua ja vietettiin isänpäivää navetalla.

JOULUKUUSSA
ripustettiin näkkärit kattoon, paketoitiin, neulottiin elämän ekat kuviosukat, tehtiin joulukalenteria ja vietettiin joulua.

Kiitos tästä vuodesta, onnea ja iloa tulevaan! <3

12/30/2013

Patteripurkit - Timanttinaulakot - Kuviosukat

---

Kaisa oli tehnyt niin älyttömän ihanan näköisen pallukkapostauksen, jossa näkyi kätevästi yhdellä vilkaisulla monenlaista tämän kuluneen vuoden aikana tehtyä asiaa. Sitä tietenki matkimaan, koska jos sitä perinteistä tammikuusta joulukuuhun vuosipostausta ei saa tehtyä, niin sitten voi tihrustaa palloja ja klikkailla halutessaan tekstin kohdalta kyseisen postauksen esiin. Tämän blogin vuosipalloissa on ite tehtyä, mutta muutama muukin vuoden aikana tehty tai löydetty asia on päätynyt joukkoon. 

Merkillinen on aika, kun niin nopeaan juoksee! Kohta taas yksi vuosi takana, noin vaan, hujauksessa.

12/28/2013

Let it snow.
Jouluaattona satoi vettä niin, että ränneissä soi. Vaikka miten yrittäisi olla välittämättä, niin kyllähän se kirpasee, että pulkkamäet, lumiukkelit ja pakkashuurteinen jouluköpöttely jäivät välistä. Sitä vastoin vähintäänkin kurahousut ja kumpparit on puettava päälle, kun lähtee mutalällyssä postia hakemaan.

Joulu meni ja toi tullessaan taas tunnetta monenmoista. Enimmäkseen iloa ja onnea, vähän surumielisyyttäkin, mutta sehän kuuluu jouluun sekin. Lasten ilakointia seuratessa ei voi kuin pakahtua itsekin silkasta riemusta, sillä lapsissa elää joulun ilo. Oli meikämarttakin vissiin ollut ihan kilttinä, kun paketeista paljastui kirjaa jos monenmoista. Kaksi niistä ihanista majailee olohuoneen hyllyssä ja toinen on päässyt jo hyötykäyttöönkin, kun joulun päivinä on harjoiteltu virkkauksen saloja.

Piparitalo kavereineen majailee kaapin päällä. Eskarilainen on majoittanut poninsa piparimajan katolle tarkkailemaan päätalon asukkaiden erinäisiä löhöilyasentoja. Keittiön liitutauluun kirjattiin ylös jouluvieraat.

Tänäänkin on pimeää, mutta matka vie matonkudetta metsästämään ja toivon mukaan sitä myöten myös aloitetaan eräs suurehko projekti. Lastenhuoneesta kuvaa pukkaa viimeistään sitten, kun aurinko pilkahtaa pilven raosta ja projekti on saatettu päätökseen.

Hyvää viikonloppua!