1/17/2014


Lastenhuoneen remonttia, osa 4/4.
Eräs toverini ideoi, että neuloo vauvansa sänkyyn päiväpeiton matonkuteesta. Neulontajäljestä tuli niin hauskan näköistä, että siitäkö marjattakin sitten innostui ja päätti myös kätevästi neuloa nuorimmaisensa sänkyyn päiväpeiton. Ideahan oli ihan loistelias, sillä tuolta kaverilta on puuttunut päiväpeitto jo pidemmän aikaa, joten tarvekin oli. Kamalasti teki mieli neuloa persikkaa mustavalkoista huonetta piristämään, mutta kukkaroa vilkaisemalla oli helppo päätyä kolme kertaa halvempaan valkoiseen kuteeseen.

Unohtui kuitenkin sellainen pieni tosiasia, että tämän talon vauva nukkuu aikuistenkokoisessa sängyssä. Ensin hankittiin hyväuskoisesti kudetta pari kiloa, josta saatiinkin päiväpeitto - vauvankokoiseen sänkyyn. Seuraavalla kerralla oli nöyrryttävä hankkimaan materiaalia neljä kiloa lisää ja niistä saatiinkin parin käsivoimia ja hikoilua vaatineen illan aikana aikaiseksi ihan oikea päiväpeitto.

Se on aika hyvä, koska se venyy vähän joka suuntaan. Se on myös siitä hyvä, että sitä voi käyttää myös mattona, jos siltä tuntuu. Parasta siinä on kuitenkin se, että se painaa kuusi kiloa, joten sitä ei ihan tuosta vaan revitäkään lattialle lojumaan leikin tiimellyksessä. Sanotaanko nyt rakkojen parannuttua näin, että kannatti kärsiä.

26 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Upea on!! <3 Muutenki niin kivan näkönen huone <3

laurar kirjoitti...

mieletön, meille kans! ehkä kylläkin matoksi, kun tää kuopuksen huoneen lattia on näillä keleillä vähän vilpoonen.

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Hyvä idea ja kaunis toteutus. Voi kuinka nätti se olisi myös persikkana. Ehkä sen voisi värjätä pesukonevärillä?

Tuo lattia on kerrassaan mahtava. Näkyykö lika ja pöly hyvin tuollaisella pinnalla?

Sanna kirjoitti...

Tosi hauskannäköinen, ja meinasinkin kysyä, että kuinka paljon meni kudetta, mutta sehän selvisikin jo. :) Yllättää usein tuo kuteen menekki..

Hanna kirjoitti...

Vau, se on ihan mahottoman upea! Ja nostan kyllä sun sisukkuudelle hattua ja niille rakoille! Mä oon neulonu yhden maton kuteesta ja siihen meni vuosi aikaa...:o

Senja / Tiara Living kirjoitti...

Vau! Tosi hyvä!

Unknown kirjoitti...

Loistoidea! Toteutus taitais vaan tältä vasurilta viedä hetken jos toisenkin! ;)

Unknown kirjoitti...

Upea! ♥ Tämä idea täytyykin laittaa korvan taakse ja toteuttaa jossain vaiheessa.

irinka kirjoitti...

Vau! Aivan mahtava päiväpeitto! Meidän lastenhuoeeseen kyllä tarvittaisiin kaksi...kääk.

Mattoa olen suunnitellut neulovani, jossain vanhassa dekossa oli ohje neulottuun mattoon, siinä kude oli muistaakseni viisinkertainen, joten saattaisipa olla salitreeneihin verratavaa pakerrusta sen tekeminen, joskus vielä kokeilen.

Mikä koko sinulla oli puikoissa, ja löysitkö jostakin valmiina tarpeeksi pitkän pyöröpuikon?

Krisse kirjoitti...

On hieno! Kauhee homma ollut, mutta kannatti tosiaan kärsiä :)

Tuuli kirjoitti...

Oon HARKINNUT tollasta jo pitkään ajatuksen tasolla. Ja nyt kun sen näen oikeasti, niin voi että kun näyttääkin kivalle. Meidän lapsiltahan puuttuu päiväpeitot molemmilta. Ja puuttuu luultavasti seuraavat kymmenen vuotta.

anna kirjoitti...

Oi, se on kaunis. Sä oot sitten sisukas! :)

Karzi kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno!!!!!!!
Huoh, mäki haluun! :)

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis. Upea ♥

Joskus maton (160cm) virkanneena olin ihan hieronnan tarpeessa. Voin vaan kuvitella millaiset jumit on tuon jälkeen. Lopputulos näyttää kyllä kärsimisen arvoiselle. Jee!

suvi m / Valkoinen Harmaja kirjoitti...

Aivan ihana!

Tiinakaisa kirjoitti...

Näyttää niin hyvältä!

Vilja @ muotoseikka\ kirjoitti...

Todella tyylikäs peitto. Hienoa duunia!

Anna / Iloni kirjoitti...

Kerrassaan upea peitto!! :) Ehdottomasti kannatti. Ja puputkin soman täydellisesti paikallaan.

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Rilla VAU! Hieno päiväpeitto! :)

Päivityksiä kirjoitti...

Onpa kivan näköinen ja hyvä että pysyy paikoillaan :). Mun kädet ei ois tainnut jaksaa moista heviurakkaa, tai ainakin ois kylmägeeliäkin kulunut sit sama 6 kg...

Unknown kirjoitti...

Mieletön..:-) Saattaa joskus kopioida..:-)

PaulaT kirjoitti...

Ihana! Mulla on samalla tyylillä nro20 puikoilla tulossa sini-vihreästä kuteesta torkkupeitto, mut mua kiinnostaa et miten teit langanvaihdot?
Aluksi yritin päätellä langat neuleen sisään, mut ei onnistunut. neulos on liian väljää. sit yritin neuloa jonkun matkaa loppuvaa ja alkavaa kudetta tuplana, mut siitä tuli liian paksu. Lopulta päädyin vaan solmimaan langanvaihto kohdissa kuteitten päät yhteen ja jätin solmut tyynesti näkyville.
Tosi inspiroivia sun kuvat!

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille viesteistä! :) Suosittelen todellakin testaamaan ja ehottomasti ja ihan vapaasti saa matkia! Korostan vielä, että ideahan ei suinkaan ole oma, vaan kaverilta lainattu. Tekemään vaan, siis, vaikkakin ehkä kannattaa aloittaa sillä vauvansängyn kokoisella. ;)

Ilona: Mietin kanssa, mutta mahtais mennä väriä aikalailla ja tuntuu olevan kohtuullisen tyyristäkin :/

Ilona: Lattiassa on juuri se huono puoli, että siinä näkyy pöly erittäin helposti.

irinka: Puikot on muistaakseni kokoa 15. Löysin lankakaupasta puikot, jotka koostuu piuhasta ja irrotettavista puikko-osista. :)

Paula T: Tein langanvaihdot ihan vaan solmimalla. Lopuksi vedin koukulla kaikki solmut toiselle puolelle, joka ei näy, kun sänky on pedattu. Toinen puoli siis ihan siisti ja solmuton. :)

Milla kirjoitti...

Aivan superhieno! Pitäisköhän munkin tehdä..kyllä! Kiitos inspiksestä!

Enni kirjoitti...

Vau kuinka hieno! :)

Maija kirjoitti...

Liityin StyleRoomiin, ja siellä syviä huokailuja aiheutti kuvasi ja tämä peitto. Oli jostain syystä mennyt tämä postaus ja siis koko peitto ihan multa sivu suun, niin piti tulla heti tänne kaivelemaan, että koskas noin makea juttu on valmistunut. Eih, ei olisi pitänyt tulla. Näyttää ihan just niin makeelta kun siinäkin kuvassa. Kai se on sitten pakko mennä kudeostoksille nyt :D