1/29/2014

Odotellaan.
Täällä odotellaan, että tuleeko muna vai kana vai molempia. Pari iltaa sitten iski kevyehkö inspiraatio ja samantien olikin sännättävä kaivamaan erinäisiä muotteja kaapeista ja betonijauhetta autotallista. Talon isäntä paistoi kananmunia ja paahtoi leipää iltapalaksi , kun pöydän toisella puolella ukkelin vaimo vatkasi vettä betonijauhon sekaan vimmaisen tarmon vallassa. Ja tottahan se on niin, että jos kerran saa innostuksen aloittaa, niin samalla vaivalla vääntää yhden sijasta kaksi tai kolmekin tuotosta. Tai yhdeksän.

Tuossa lauteilla nuo parin illan takaiset tekeleet saunan lämmössä nyt kuivuvat. Uskokaa tai älkää, mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin siinä on maljakko, kattolamppu, pöytälamppu, munakupit, tuikkukuppi, lamppukoriste ja useampikin kynttiläteline, vaikka tällä hetkellä näyttääkin, että saunan lauteille on kasattu lähinnä epämääräinen kasa romua ja betonia.

Elämme siis jännittäviä aikoja, ystävät hyvät! Kuivumisen odottaminen ei ole hätäisen hommaa, sillä parhaimmillaan malttamaton tuhoaa koko tekeleensä ennen aikojaan. Tämän hetken onnistumisprosentti on kohta voiton puolella, sillä 3/9 on kuivunut ja osoittautunut käyttökelpoisiksi. Loppuja vielä jännitetään.

14 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Oijoijoi, minunkin pitää päästä tekemään tuollaisia! Muuten, oliko kyseessä jokin erikoisbetoni? Muistan, että kun kymmenisen vuotta sitten tein kokeiluja betonin kanssa, oli vaikea löytää ensinnäkin pientä pussia materiaalia ja toisekseen sellaista, joka soveltuisi askartelukäyttöön.

IMAGE black and white kirjoitti...

Nyt täälläkin jännitetään tuotoksiesi jälkiä! :D

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ohoh...olet saanut paljon aikaiseksi...odotan sitten kuvia, kun ovat kuivaneet!

-TIINA- kirjoitti...

Koukutus on paha asia mutta luulen että sun tapauksessa lopputulos aikas kiva! Itse olen koukuttunut origameihin ja apinan raivolla taittelen papereita epämääräisiksi mytyiksi ;)

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Nämä betonityöt on ihania. Mä tein syksyllä paljonkin betonikynttilöitä ja hurahdin hommaan ihan täysin. Tosi hauskaa puuhaa. Kesällä on kokeiltava valamista raparperilehtiä muotteina käyttäen.
Mun betonitöitä voi käydä katsomassa täällä

http://niittykulma.blogspot.fi/2013/11/betonin-ja-pitsin-liitto.html

Piia kirjoitti...

Ihana blogi!!

Minun teksi mieli tehdä näin "kukkaruukkuja" kesäksi rappusille. Ja maalata alaosat kirkkailla väreillä tai vaikka kullalla ja yläosa jättää betonin väriseksi. Saa nähdä jaksanko puuhailla!

onshore kirjoitti...

Odotan innolla lopputulosten esittelyä. Mun on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa tehdä betonihommia mutten saa koskaan aloitettua. Ehkä tämä nyt vihdoin inspiroisi.

Mutta betonihan ei kuivu vaan kovettuu, mua aina insinöörinä ärsyttää kun käytetään väärää termiä :) Betoni reagoi veden kanssa muodostaen hiilidioksidia. Ja tärkeää olisikin pitää betonin pinta märkänä kunnes se on täysin kovettunut, jottei pinnasta tule hauras. Sori paasaus, en pystynyt hallitsemaan itseäni ja hienoja betonitöitä saa aikaiseksi vaikka väärää termiä käyttäisikin.

Enni kirjoitti...

Äääh...mä haluan kans!

Mää tuun niin huomenna ihailemaan.:)

Unknown kirjoitti...

Toivottavasti onnistuu! Kun inspiraatio iskee, niin se on lähes mahdoton tukahduttaa. Kaikki betonijutut on ihania, tekisipä itsekin mieli koittaa.

Rillirousku kirjoitti...

Kiki: No tiiäksää kun teen näitä valujuttuja ihan vaan semmosesta jauheesta, joka käsiin osuu. Oon tehnyt aiemmin mm. antiikkilaastista, laattojen saumausaineesta ja märkätilatasoitteesta. Tällä kertaa kyseessä taas tuo viimeksi mainittu, eli en tiiä voiko ees puhua betonista..? Mutta aikaisemmista tuli hyviä ja niin näyttää tulevan näistäkin. :)

Image black and white: :D

Irmastiina: Samahan se on tehdä isompi satsi mömmöä, jos kerran aloittaa. ;)

Tiina: Koukutus kun koukutus, olipa aihe mikä tahansa. Tuttu tunne. ;)

Saga: Oon myös aiemmin tehnyt lähinnä naulakkonuppeja, tällä kertaa vähän laajempi tuotevalikoima. :D

Häivähdyksiä Piia: Jaksat, se on nopeaa hommaa! :) Tuolla kultamaali-idealla tein kans kukkaruukun pari päivää sitten, tuli hieno!

onshore: Kiitos täsmennyksestä! Eipä ole tullut mieleenkään, että betoni kovettuu, eikä suinkaan kuivu. :D Vaikka silti se mun mielestä kyllä tekee sitäkin. ;) Suosittelen valuhommiin, vaikka sitten keittiön pöydällä! On mukavaa. :)

Enni: Tuu!

Emilia Karenina: Kokeileppa! :)

laura kirjoitti...

Moikka. . Kauan jo seurannut ja nyt kommentoin.. blogisi on huikea. . Mielettömiä ideoita. Oon kans tuohon betonin hurahtanut ja haluisin kokeilla niitä timantin mallisia naulakko Nuppeja mitä teit mut miten teit sen muotin timantille?

zalla kirjoitti...

jännittävää.. tuotoksia ootellessa!

SJ | myttyrällä kirjoitti...

Betoni työt ovat minulle ihan uusi tuttavuus, olen aina ihanstellut niitä vaan en koskaan itse niitä tehnyt vaikka monenlaisia materiaaleja olen kokeillutkin... hmmmm... täytyykin samalla kokeilla kun meillä viikonloppuna tehdään kylppariin uusia lattia valuja :D

http://myttyra.blogspot.fi/2014/05/sauna-ja-kylpyhuone-remonttia.html

Alicia kirjoitti...

PRECIOSAS FOTOS!!!
PERO QUE FRIO...
ME MUERO,Y ESO QUE VIVO EN UN LUGAR FRIO PERO NO TANTO.
SALUDITOS