1/11/2014

Kirjasuosikit, osa 1/5

Tänä lauantaina on satanut lunta! Koko päivän. Melkoisen ilahduttavaa, että uusi vuosi ja tammikuu pudottaa taivaalta tuota valkoista tuhnupään raikastajaa. Joskin on todettava, että tänään mieli on hinkunut talviunille koko pitkän päivän, valkoisuudesta huolimatta. 

Eräänä päivänä iski marjatan mieleen ajatus, että olisipa muka kailottaa ääneen joitain kirjasuosikkeja. On kirjoja, jotka vuodesta toiseen tuovat hyvää mieltä, innostavat tekemään, tempaavat mukaansa väreillään ja olemuksellaan. Läjässä yllä on viisi kirjaa, joista on tullut meikämartalle erityisen suuria suosikkeja. Enemmänkin noita kauniita kavereita löytyisi, mutta johonkin on raja vedettävä.

Ensimmäiseksi esiteltäkööt toinen joulupukin tuomista opuksista, joka onkin samantien päässyt erittäin kovaan käyttöön. Se on useaan kertaan läpikuolattu, välisivujenkin tekstit hartaasti luettu. Tuo kirja on siis Virkkuri, jonka takana on Molla Mills, eteläpohjalainen taiteen maisteri ja käsityöläinen. Ihastelin opusta jo sen ilmestyessä, mutta en edes harkinnut hankkivani, koska enhän minä edes osaa virkata!

Vielä pari viikkoa sitten ajattelin, että en pidä virkkaamisesta, enkä oikein osaakaan. Arvasitte oikein, nyt tykkään! Kiitos siitä Mollalle, jonka kirjasta löytyy niin tarkat ohjeet jokaiseen virkkuuseen, että hitaampikin kansalainen pysyy ihan takuulla kärryillä. Kirjassa opetetaan virkkausta kädestä pitäen ihan aloitussilmukasta lähtien. Ketjusilmukkajono muistui mieleen ala-asteelta, mutta kiinteän silmukan, ketjusilmukan, piilosilmukan ja pylvään opetti Molla tämän kirjan avulla. Kiitos siitä!

Ohjeita tavatessa saattaa alakaa ahistaa, jos perusasiat eivät ole hallussa. Loppujen lopuksi virkkaaminen on kuitenkin niin kovasti helppoa hommaa, että on todellinen vaara jäädä koukkuun pitkäksikin aikaa. Kiitos siis joulupukki! Pikkupussukoiden jälkeen uskaltaa tämäkin marjatta rohkeasti astua kolmioiden ja sik sak-kuvioiden jännittävään maailmaan!

4 kommenttia:

R // omasohva kirjoitti...

Onpas kiva kuulla, että ohjeet on tulkittavissa vaikkei virkkausvirtuoosi olekaan (: Kävin kyllä muutama viikko sitten äidin luona kertaamassa, kummasti on tässä parissakymmenessä vuodessa virkkaustaidot ruostunut.. Sain samaisen kirjan joululahjaksi, enää puuttuisi vain kuteet ja tarpeeksi suuri koukku, intoa ja inspiraatiota kun jo löytyykin.

Marika / nurin kurin kirjoitti...

Heipparallaa!

Oli pakko tarttua tähän ja kommentoida. Voi että sentään, Virkkuri, ihan ykkönen minun kirjalistalla. Siitä onkin kaikenlaista tullut virkattua. Pirskatti vieköön kun kirja vain pukkaa olemaan sellainen, että siitä haluaisi tehdä kaiken ja heti :) Virkkausiloa sinne suuntaan! :)

Ja kiitokset muutenkin äärimmäisen ihanasta blogistasi, erittäin inspiroiva, kauniita kuvia ja ihania tarinoita niiden takana :) Mukavaa lauantai-iltaa!

Anniina kirjoitti...

Minäkin olen tuota kirjaa monesti kaupassa hipelöinyt ja ihastellut, mutta se, että kirjan ostaa, ei valitettavasti takaa sitä, että kirjan ihanuuksia alkaa ilmestyä huusholliin :D Mutta kerta jos siellä oli oikeasti jotain helppoakin, niin ehkä voisin pistää harkintaan ;)

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Juuri tänään tapasin ja kuvasin Molla Milssin yhteen lehteen:)