1/15/2014

Tule tule hyvä uni.
Olet tullut vanhaksi, totesi toveri, kun marjattu univaikeuksista valitti. Nyt huudellaankin unen perään oikein pensselin kanssa, sillä makuuhuone pääsi tänään lopullisen muutoksen kouriin.

Aikalailla tasan kaksi vuotta on siitä, kun tämän talon suurimman makuuhuoneen remontti valmistui. Näin ollen oli jo aikakin raikastaa tuota nukkumaluolaakin hiukan, sillä maku  ja mieltymykset muuttuu kummasti jo kahdessa vuodessa. 

Tämän vuoden ensimmäisenä iltana meikämartta suti innon vimmalla lastenhuonetta uuteen uskoon, kun viereisestä huoneesta kysyttiin, josko makuuhuoneeseenkin saataisiin vihdoin seiniin väriä. Armas ukkelini on meinaan aina vierastanut makuuhuoneen valkoisuutta, joten huomasi tilaisuutensa tulleen ja avasikin suunsa juuri oikealla hetkellä. Varastosta löytynyt maalipurkki vajeni taas mukavasti, kun makuuhuoneen seinä sudittiin pikaistuksissa harmaaksi. 

Seinällä tönöttäneet valaisimet olivat värinsä puolesta kyllästyttäneet jo hyvän tovin, mutta tarvittiin sopiva sysäys, jotta asiassa päästiin eteenpäin. Valaisimet oli maalaamisen edestä ruuvattava irti seinästä, joten samalla pääsivät kätevästi muodonmuutokseen nekin. Väri mietitytti, mutta lopulta päädyttiin tuossakin tapauksessa tarkistamaan omat maalivarastot ja niin nuo kaunokit saivat pintaansa kultaa ja kimallusta. 

Tykkään. Jotenkin pehmeää. Vielä kun se päiväpeitto jostain putkahtaisi. Kenties sekin värkätään taas jostain omasta varastosta löytyvästä, sillä kun on säästölinjalla aloitettu, niin sillä mennään sitten loppuun asti.

Ps. Tuo jo aiemmin mainittu mies toivoi vaimoltaan joululahjaksi omin puikoin neulottuja sukkia suosikkiväreissään. Toiveensa täyttyi ja sukat ovatkin olleet ahkerassa käytössä, kuten kuvasta näkyy. Tätä nykyä ne jopa sointuvat makuuhuoneen sisustukseen.

19 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis makuuhuone ja nuo lamput...:)

Anna / Iloni kirjoitti...

Ihana pehmeä rauhallisuus! Ja tuo on niin ihanaa kun sängyn sivustä pääsee vaatehuoneeseen(kö?)!! Täällä oon jo tosi pitkään haaveillu sellaisesta pohjaratkasusta. On vaan väärän mallisisa makuuhuoneita olleet kaikki remppakohteet. Ehkä seuraavaan...

http://kotiani.blogspot.fi

Sanna kirjoitti...

Mä niin tykkäsin siitä sun vanhasta päiväpeitosta, älä vaan hävitä sitä! (tai sit mä voin antaa sille uuden kodin :-D)

Sanna kirjoitti...

...ja nythän mä vasta luin ton alemman postaksen, eli ootkin jo laittanut sen pois. Vääh! :-D

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Tykkään! Kauniin seesteistä.

Henni kirjoitti...

Sait ilmeisesti käyttää vähän enemmän luovuutta sukkien neulonnassa kuin minä mustasukkaiselle miehelleni neuloessa. Meillä odottaa yövalot kaapissa maalaajaansa, josko tästä inspiroituisi, kun noin upeita kuvia esittelet teidän uudistuneesta makkarista! Osaisi vain päättää värin... Vanhat on kellastuneet valkoiset ja seinä on yhtä mukavan harmoo teillä.

Stephanie Koster kirjoitti...

Like your bedroom lights in copper. They are on my wishlist for our new home in black. Great restyle project!

kind regards,

Stephanie
http://interieur-coosje.blogspot.nl/

piipadoo kirjoitti...

Ou jee, tuonne on hyvä köllähtää! :)

-piia

Hanna kirjoitti...

Oi kun on nättiä! Ja harmaa on alkanut hurmaamaan täälläkin ja maalipensselit heiluu ihan kohta...:)

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Upeen näköistä. Pehmeää ja lämpöistä :)

Onko noi huopatossut Lahtiset? Haluttaisi Tyynelään tuollaiset hankkia… ei tarvitsisi, mutta mieli tekisi.

Maru kirjoitti...

HIenolta näyttää!

Nuo valaisimet näyttävät todella upealta tuota harmaata seinää vasten. Yksinkertaista ja kaunista. <3

Unknown kirjoitti...

Blogisi on kiva ja kirjoitat ihanasti; olen seurannut lukijana jo pari vuotta. Kiitos siitä ajasta. :) Nyt olen kuitenkin turhautunut. Mitä kummaa, miksi aivan liian moni sisutusblogi on alkanut hiljalleen näyttää samalta keskenään? Harmaata, vähän kuparia ja sopivasti vanerista. Hohhoijaa. Tottakai maku muuttuu ja mielikin, mutta miten niin monien hyvien bloggaajien "oma tyyli" onkin yhtäkkiä ihan sitä samaa mitä nyt on nähty ja luettu lehdistä ja blogeista yksi toisensa jälkeen, satoja ja taas satoja kertoja? Tiedän, ei ole pakko lukea.

Mertsi kirjoitti...

Osta multa vähän käytettynä se Elloksen valkoinen tikattu päiväpeitto :)

Rillirousku kirjoitti...

Irmastiina: Niin on!

Anna: Seinän takana on avoin tila, joka oli ennen vaatehuone. Nyt se on vähän vielä keskeneräinen tila erinäiselle roippeelle. ;)

Lyde: Hö, ois se voinu teillekin tulla!

Kaisa: Tykkään kans, hyvin nukutti!

Henni: Niinpä, värejä on liikaa! Mietin myös haaleaa roosaa ja minttua ja mustaa mutta lopulta mentiin kuitenkin sillä, mitä kaapista löytyi. :)

Stephanie: Thank you! :)

Piia: No on!

Hanna: Oon vähän yllättynyt tuosta harmaasta, kun ei oikeastaan ole viehättänyt kuin betonipintana viime vuosina. Mutta sillä nyt mentiin, kun sitä kerran kaapista löytyi. Hyvin pehmentää muuten valkoista huonetta. :)

Marjukka: Niin on! Yksinkertaisella mennään jatkossakin. :)

Pompulainen P: Mielenkiintoista, kun itse koen edelleen asuvani ihan samassa talossa, kuin ennenkin! Värejä löytyy edelleen yllinkyllin, välillä tekee hyvää karsia ja pehmentää. Maku toki muuttuu mutta pääasia, eli se ns. oma tyyli, pysyy kyllä samana vuodesta toiseen. Sitten on näitä muuttuvia elementtejä, kuten vaikka yhden seinän ja parin valaisimen maalaus. ;)

Rillirousku kirjoitti...

Mertsi: Elä kehtoo! Minkä kokonen ja värinen? :)

Mertsi kirjoitti...

Päiväpeitto olis valkoinen 260x260.

Henni kirjoitti...

Meillä ei kyllä ole noin mahtavaa maalikaappia. Täytynee käydä kaupassa, kunhan osaisi sen värin ja sävyn päättää.

Rillirousku kirjoitti...

Mertsi: Kiinnostaa! Laitatko tarkemmin vielä postiin kotipalapeli (at) gmail.com :)

Henni: Meilläkin maalikaappi koostuu kaikesta remontin aikana kertyneestä jämämaalista. Alkaa viimesiä vedellä jo suurin osa. :)

fw kirjoitti...

Hi, where did you get the gorgeous copper lamps :) ?