12/20/2013

Joulukalenteri, luukku 20.

Eilen oli naama näkkärillä ja illalla silkan väsymyksen ja ärsytyksen voimalla saateltiin loppusuoralle isohko siivousrupeama, jota joulusiivoukseksikin voisi kutsua. Tässä talossa ei liiemmin rakasteta imurin jatkeena töröttämistä, mutta jouluna on mukavaa, kun voi tirkistellä nurkkiaan hyvällä mielellä. Kaappien sisälle tämä siivousintoilu ei tottamaar yletä, koska siivotkoon kaappinsa se, ken meinaa joulunsa siellä viettää. Vai miten se lauselma menikään.

Tanskassa näin erään ison tavaratalon sisustusosaston katosta killuvan useammankin näkkileivän. Siitäkö idea heti talletettiin mielen muistilokeroihin ja kotona kaivettiin nuo kuivakat ympyräiset kaapista kaiken kansan nähtäville. Tämä marjatta ehottomasti rakastaa kaikkea rouheaa ja yksinkertaista, joten näkkärit ovat mitä parhaat joulukoristeet. Olisi kauhean ihanaa kattaa navettaan erikoispitkä ja rouhea lankkupöytä, jonka ylle killumaan tusinoittain näkkäreitä. Pöydälle kynttilöitä runsaalla kädellä, yksinkertaiset astiat ja servetit ja maljakkoon komea pikkukuusi. Ei muuta. Joulupöytä olisi katettu. 

Ja kun oikein tarkkaan katsoo, niin ihan selkeästi näkkärin pinnassa on lumihiutaleita.

7 kommenttia:

Kesänaapuri (@kesanaapuri) kirjoitti...

Oi, ja reikäleipiä kans! :)

Silmäilijä kirjoitti...

Vastalauseeni tuolle iänikuiselle kaappihokemalle! http://sivusilmailya.blogspot.fi/2013/12/kevat-kesa-ja-syksy-kaapissa.html

P.S. Onpa ihana tuo näkkäri-idea :).

piipadoo kirjoitti...

Rouhea ja yksinkertainen, eli vähän niinkuin mä!

-Paula

anna kirjoitti...

Nuo Geishat! Tiiäkkö, luulin et mulle ei joulumieli tulekaan tänne kauas kaikesta perinteisestä, eikä siis ikäväkään... Mutta nuo Geishat! Joulumuistot tuli rytinällä niskaan ja kauhia kaipuu...

Sun joulukalenteri ei muuten oo pettäny yhtenäkään päivänä!

K kirjoitti...

Loistoidea, tulisin enemmän ku mielellään näkkärijoulupöytään jos joku kutsuisi! Ja toi köpis on varmaan nähtävä. Kuulostaa paikalta, johon ei voi pettyä!!!

Rillirousku kirjoitti...

Kesänaapuri: Niitä!

Silmäilijä: Iänikuinen, mutta totta! Tosin, siivoaa kaapit ken tahtoo ja sekin on hyvä. :) Kiitos!

Piipadoo: No niinpä, määki! :D

Anna: Kiitos! Voihan vitsi kun olis tajunnu aikaisemmin, olisin lähettäny sulle kauheen geishalakusuomilähetyksen! :( Ehkä saat semmosen joulun jälkeen! ;)

K: Totta puhut, siihen ei tosiaan voi pettyä! Toinen kerta oli ja uusia paikkoja löytyi! :)

Onnellinen Oliivi kirjoitti...

Tosi kivat noi näkkärit roikkumassa katosta, voisin laittaa meillekin tollaiset :)