12/09/2013

Joulukalenteri, luukku 9

Pistä narut nätisti talteen, paketointia tai säilytystä helpottamaan. Tai anna vaikka lahjaksi! Suolakurkku- ja punajuuripurkeista tuli oivalliset narupurkit, eipä tarvitse jatkuvasti etsiä karkuun kierivää rullaa ja ovathan nuo vallan somiakin.

Alempaan purkkiin mahtuisi tosin kaksi tai kolmekin samanmoista narurullaa. Sepä olisi soma purkki lahjaksi ystävälle, narupula ei iski takuulla moneen jouluun.

Lasipurkkien kansiin painettiin reikä ruuvimeisselillä, terävällä puukollakin saa helposti tehtyä viillon kanteen. Reikään syntyvät terävät lipareet painettiin tiukasti kannen alapuolta vasten, jotta ne eivät katkaise narua. Lopuksi kannet maalattiin spray-maalilla. Maalaustaitoinen kansalainen koristaisi purkin tai kannen vielä lopuksi kauniilla piirroksilla, kuvioilla tai teksteillä. Ihan nättejä ne on silti noinkin.

---

Lasipurkit ruokakaupasta
Punavalkoinen naru Ikea
Ruskea naru Tiger

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Mahtava idea! Narut on aina laatikoissa ihan sekaisin, kun ne ei pysy kerällä, mutta lasipurkissa ne olisi kauniisti esilläkin.

Rillirousku kirjoitti...

Outi: Niin on! Kummasti pysyy askartelupöydällä käden ulottuvilla ja nätisti rivissä, jokainen omassa purkissaan :)

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Ihana idea!!

Mielikki kirjoitti...

Kannattaa hakata ne reiät kannen sisä/alapuolelta läpi, ettei terävä reuna riko nauhaa kun se vedetään kannesta läpi! Kiva idea :)