12/16/2013

Joulukalenteri, luukku 16
Pistä pakettiin. Lahjojen paketoiminen se vasta terapeuttista puuhaa on. Varsinkin silloin, kun huomaa aloittaa pakettien nyhertämisen tarpeeksi aikaisin, jolloin jokaiseen pakettiin kääriytyy kuorrutuksen myötä vielä aimo annos aikaa ja hyviä ajatuksia lahjan saajaa kohtaan.

Yllätysputelon saa  veli perheineen ja se pakattiin rennosti ohueen silkkipaperimaiseen kuoreen, jossa lukee kauniita ajatuksia ja elämänviisauksia. Siskon lahja käärittiin voimapaperiin, johon paineltiin lyijykynän kumipäällä mustia pisteitä. Toisen veljen lahjakirjan päälle kiedottiin voimapaperia ja sen päälle vielä mukavasti rapisevaa leivinpaperia. 

Kuulin Postin lehdessä olevan harvinaisen kaunis kuvitus, joten sehän piti sitten samantien seuraavalla postireissulla mukaan napata. Ja kaunishan se lehti oli, kuvituksen oli taiteillut Sanna Mander. Samantien olikin pakottava tarve leikata lehdestä kansi talteen ja siihen käärittiin yllätyspaketti ystävälle.

Paketoinnissa ei ole sääntöjä, eikä rajoitteita. Mielikuvitus saa luvan kanssa lentää, eikä aina tosiaan tarvitse ostaa valmista. Sanomalehdet, omin käsin koristellut paperit, leivinpaperi, tapetin palat ja kankaat on hyvä kaivaa varastojen kätköistä ja antaa niille uusi elämä pakettia koristamassa.

Alimman kuvan pikkupaketti on saanut päällensä pirteää narua rautakaupasta. Sielläkin kannattaa siis kulkea silmät auki, ettei silmämunien ohi vahingossakaan livahda mitään, millä voisi pakettia koristaa.

---

Värikäs paperi Postin lehden kansi
Voimapaperi Tiimari
Musta naru Ikea
Persikkainen naru K-Rauta
Pakettikortit Ikea
Tekstipaperi Marimekko

6 kommenttia:

Maru kirjoitti...

Ihania paketteja. Niin ihania, että eihän näitä raaskisi avata. :)

Johanna kirjoitti...

Onpas tosi kauniita paketteja

Silmäilijä kirjoitti...

Minunkin blogistani löytyy asiaa paketeista, saa kurkata :)
http://sivusilmailya.blogspot.fi/

Jenni/Kukkurakoti kirjoitti...

Todella kauniita paketteja. Näistä sai hyviä ideoita omiinkin pakettitalkoisiin :)

Ruut kirjoitti...

Ihania paketteja! Itsekin tekisi kovasti mieli joulupaketteja väsätä, jos koulukiireiltä vaan ehtisi..

Rillirousku kirjoitti...

Puketit kiittää kehuista! :)