12/10/2012

Kööpenhamina.
Menkää sinne! Reilu viikko sitten siellä käpytellessä ei voinut kuin huokailla, jotta mitenkä mahtaakaan näin sorjaa kaupunkia maapallo päällään kantaa. Onhan tämä martta sentään nähnyt aiemminkin muita kulmia, kuin oman kotikuntansa k-marketit ja ärrät mutta kyllä tuo kaupunki nyt silti iski jotenkin aivan erityisen maukkaasti makuhermoon.

Reissun tarkoitus oli hiveltää mahollisimman paljon kaikkea kaunista, sekä silmän verkkokalvoille että ihan käsin kopeloimalla. Tarkoitus tuli täytettyä hyvin hartaasti ja varsinkin onnistunut oli se tunne, kun kaikki arkeen ja työhön kuuluva syvällinenkin stressimonsteri hiljeni pinnallisuuden ja huokailun aaltoihin. Kyllä silmänruoka ja hyvä seura tekeekin ihmeitä.

Yksi ihmeteltävä asia kauniin päiväkaupungin lisäksi oli tivoli, joka sijaitsee aivan herttasten pikkuputiikkien kyljessä. Näin joulun alla varsinkin valomeri oli ihmeellinen, pienten kojujen lakritsien ja polkkakarkkien tuoksu varsin viehko, pimeässä pakkasessa tivolilaitteissa pyörivien ihmisten kiljunta tuntui hassulta. Menkää sinne! Tääkin menee, viimestään kesällä. On vaan mentävä.

Edit. Huomasin justaansa, että kuvissa näkyvillä putiikeilla on kaupat myös meille kauempana asuville. Nettiversioihin kuolaamaan --> Retro Villa ja Liebe.  

6 kommenttia:

Ehtoisa emäntä kirjoitti...

Kävin syksyllä, oli kyllä kiva. Vuokrasin sitten auton ja kävin muuallakin. Kombo toimi kivasti.

Sanna/Kotisaari kirjoitti...

Voih, nyt kyllä iski pahimman laatuinen Kööpenhamina-kuume! Mäkin haluan tuonne!

nuokku kirjoitti...

Kööpenhamina on vaan niin ihana! Viime kesän automatka Tanskaan oli muuten mieletön kokemus. Valitettavasti Köpikselle jäi aikaa vain 2 päivää, mutta ainahan sinne voi matkustaa uudestaan. :)

Rillirousku kirjoitti...

Ehtoisa emäntä: Kyllä pitäiskin! Tämä oli ensivisiitti Tanskaan. Ei suinkaan viimeinen!

Sanna: Ehottomasti suosittelen! :)

nuokku: Meilläkin oli vaan tuo pari päivää aikaa. Kaupat kyllä kierrettiin mutta juuri muuta ei ehdittykään. Jäin kans kaipaamaan lähiseutujen kiertelyä. Ehkä kesällä sitten. :)

Karolina kirjoitti...

Kiitos jutustasi. Köpenhamina on todella lemppari kaupunkini. Olisi ihana päästä sinne joskus joulun aikaan!
Kävin kesällä ja Tivolissa oli aivan upeita puutarhajuttuja (jotain kuvia niistä puutarha blogissani)..

Laitampa vinkkisi talteen kevättä varten kun lähdetään nais-porukalla sinne shoppailu ja rentoutumis (yhtäkuin =) ) matkalle.

Mukavaa joulunodotusta ja kiitos ihanasta blogista! Käyn sitä aina lukemassa mutta harvemmin tulee kommentoitua mitä ihania juttuja olet laittanut. Kuvat ovat upeita!

Rillirousku kirjoitti...

Karolina: Iso kiitos mukavasta viestistä! Olispa kyllä hienoa nähdä Tivoli kesäaikaan! Ja koko kaupunki muutenkin. Kyllä se on lähettävä! :)