12/13/2012

Joulu vihertää.
No tiiättekö, että jouluun on aikaa alle kaksi viikkoa? Kauheen kivaa mun mielestä. On tehty paljon ja kaikenlaista mutta ei mitään sellaista, mikä kiristäisi hermoa. Joulukortit on kirjoitettu ja tänään ne pitäisi kiikuttaa postiin, mikäli mielisi saada kylkeen joulupostimerkit. Saa kattoa jaksaako laiska liikahtaa.

Viime viikolla marjatta haki paikallisesta kukkakaupasta laatikollisen joulukukkia. Perinteiseen joulutähteen jumahtaneelle kansalaiselle oli herttanen yllätys, että kotimaassa viljeltyä joulukukkaa on varsin monenmoista. Hyasinttia, ritarinkukkaa, jouluruusua, joulutähteä ja joulukaktusta, esimerkiksi. Joulukaktus on kuuleman mukaan vielä monivuotinen, mikä saattaa tuottaa haasteita meikämartan kaltaiselle henkilölle, jonka peukalo ei viherrä. Yritys on kuitenkin kova. Lisäksi ajattelin tänä vuonna koittaa saada ritarinkukan hujopin varren pysymään alle kaksimetrisenä. Pituuskasvua hidastaa se, että koittaa kastella maltillisesti. Jos ei kuitenkaan malta olla liioittelematta vesikanisterin kanssa, niin kukan voi leikata maljakkoon leikkokukaksi.

Yleisesti ottaen joulukukat on herttasia ja helppohoitoisia. Vähäsen vettä vaan välillä niin ne tykkää. Lisäksi nuo toverit viihtyvät yleisesti ottaen viileähkössä huoneilmassa. Piparkaakkujen tuoksun lisäksi joulukukkien vieno lehahdus on varma merkki joulun tulosta. Ja kuka nyt muka kukista ei tykkäisi? Olipa sitten viherpeukalo tahi ei.

Joulukukat saatu blogin kautta.

8 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Mä tapan kaktuksetkin. KUivuuteen. Ei taitais selvitä meillä. Joulukukkaloiset ;)

Heidi kirjoitti...

Hei vinkkinä että tuo joulukaktus kannattaa sijoittaa kesällä ulos. Se kukkii seuraavana jouluna sitten paljon upeammin, kun saa koko kesän nauttia valosta ja lämmöstä.

Ihanaa joulua!!!

Lotta Vuorma kirjoitti...

En ole tainnut koskaan tänne puumerkkiäni jättää, mutta haluan sanoa kiitos. Kiitos, että pidät blogiasi. Sitä on ilo seurata!

Rillirousku kirjoitti...

Piia: Kaktuksen tappaminen kuivuuteen on jo lähes neroutta. :) Saa nähdä kuin tuolle kukkaselle käy...

Heidi: Kiitos, samaa se kukkakaupan tätikin kehotti. :) Mukavaa joulua sinnekin!

Lotta: Iso kiitos mukavista sanoista! :)

Milla kirjoitti...

Heip, mistä tuo avohylly on? Moinen on hakusessa, mutta string pocketia ei ehkä, Artek ehkä.. Joku muu, ehkä..? Piti myös tulla viime pe Hanna-Riikalle, mutta opli muuta jo aiemmin sovittua menoa :(

Rillirousku kirjoitti...

Milla: Tuo hylly on Ikeasta. Hyllyn väreissä on valinnanvaraa, kannattimia on kahta eri kokoa. Harmi että et ollut Hanna-Riikalla. Mekin käytiin aika pikasesti kun lumimyräkkä hidasti matkaa melkolailla mutta tunnelma oli lämmin ja mukava. :)

HannaKonna kirjoitti...

Itse vasta eilen ostin ekan hyasintin. Kovin paljoa ei varmaan meillä varsinaisia joulukukkia näy... Ja samanlainen punainen pannu koreilee meilläkin keittiön hyllyllä! :D

Annie kirjoitti...

I like the plants in the beautiful vessels! great photos - again :) Best, Annie