12/27/2012

Hän miettii.
Hän on kova miettimään, meikämarjatta meinaan. Välillä olisi suotavaa olla miettimättäkin ja toisinaan voisi miettiä vähän enemmänkin. Haastavaa tuo miettiminen, että miettisikö sitä vai olisiko miettimättä.

Viime aikoina tämä martta on korostetun mietteliäästi miettinyt omia huonoja puoliaan ja kaikkea sitä, mitä tulee tehtyä tai jää tekemättä. Välillä on aivan hyvä pysähtyä pohdiskelemaan olemustaan ja tekosiaan mutta siitä on kamalan vaikeaa sitkutella irti, kun mieli jää junnaamaan epäonnistumisiin vaikka kuinka irti pyristelisi.

Mietin tässä, että miksi tätä juuri nyt mietin. Mietin, ja keksin vastauksen. Kun sitä niin kauheasti tahtoisi, että ensi vuosi toisi tullessaan kaikkea hyvää. Mielellään paljon ja juuri niin, että hyvä mieli pysyisi päällimmäisenä tuntemuksena läpi vuoden. Tämänkin vuoden joulukorttiin kirjoitettiin kaikkea hyvää tulevalle vuodelle ja tajusin, että ihan ensimmäistä kertaa ikinä ajattelin tuota lausetta ja toivoin sitä enemmän kuin mitään muuta. Meille ja ihan kaikille muille.

Mietin myös sitä, että eihän se elämä niin mene, että aina olisi mukavaa. Vastoinkäymisiä tulee ja pitääkin tulla, eihän tämän elon mukavat asiat tuntuisi muuten miltään. Mutta kun niitä tulee, niin pystyisi näkemään niiden yli ja luottamaan huomiseen. Uskomaan itseensä ja muistamaan sen, että kukaan ei aina jaksa.

Nyt tässä mietin, että vieläkö miettisin vai olisinko miettimättä? En mieti, vaan lähden toverin luo iltakahveelle, sillä ensi vuodesta tulee hyvä. Miettikääpä sitä kuomat.

9 kommenttia:

Tirsa-Laura kirjoitti...

Mä niin tiedän. Tuon miettimisen. Mietin niin paljon että kiirettä pitää. Tai niin kuin eräs sanoi "sairastan ajattelemista". Aika pelottava diagnoosi :)

Sitten tänään törmäsin fb:ssä kaverin kliseeseen, joka meni näin: "Over-thinking ruins you. Ruins the situation, twists things around, makes you worry and just makes everything much worse than it actually is."

Ja aloin miettiä, että voisko tätä miettimistä himppusen rajoittaa...

Halaus muru!

hanka kirjoitti...

jospa ensi vuosi tosiaan olisi hyvä.Että jokaisella olisi lämmin koti,terveyttä,ruokaa ja vaatetta sekä turvallinen olo ja läheisiä ystäviä ja sukulaisia.välillä tämä elo tosin on semmoista raahustamista.ja miettimisiä piisaa yötunneille asti.

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Täysin samat aatokset. Olkoon ens vuosi parempi kuin edeltäjänsä, sitä totisesti toivotaan. <3

Rillirousku kirjoitti...

Laura: Joo aika pelottava diagnoosi kyllä, nyt pitää pistää miettiminen tauolle vaihteeksi! Välillä ei mieti mitään (ajautuu suoranaisesti typeryyden partaalle aivottomuuttaan) ja sitten alkaa miettimään senkin edestä. Ylenpalttinen miettiminen ei tiedä konsaan mitään hyvää, se nyt on saletti mutta kun se miettimisen lopettaminen on niin vaikeaa. Mutta taisteluun älytöntä miettimistä vastaan olkoon ensi vuoden teema. :) Kiitos Larppa <3

hanka: Miettimisen huonoin puoli on nimenomaan ehottomasti se, että unohtaa sen kaiken hyvän mitä on. Että kun ei siihen hyvään mieleen niin paljoa vaadita, kaikki se tärkein kun on olemassa. Liiallinen miettiminen ei palvele ketään.

Juli: Sinähän sen tiiät kun kaiken kuran niskaan tältä suunnalta saat. Nyh skarpataan ja kauheesti toivotaan kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!

Vilhelmiina kirjoitti...

Ihanaan blogiisi pääsin tänään eksymään :) Täällähän vierähti sitten hetki ja toinenkin :)

Oon kans yhdenlainen ylipohtija, joten ymmärrän kans niin ton tunteen :) Itse ainakin oon tullut siihen tulokseen, että pohtiminen on hyvästä, vaikka myönnän että helposti niihin ajatuksiin jää kiinnikin/pyöritteleen. Läheiset onneks nappaa ajatuksista kiinni jos niihin liikaa uppoutuu, ja hyvä niin! :)

Ihanaa uutta vuotta sinulle/teille :) Ensi vuodesta tulee meille kaikille niin ihana kun halutaan :)

Unknown kirjoitti...

Joskus elämässä on hyvä hetken pysähtyä miettimään kunhan muistaa että siihen ei ole hyvä jäädä liian pitkäksi aikaa. Tuleva tuo uusia innostavia asioita! Ihana blogi sulle ja kaikkea hyvää ensi vuodelle.

Rillirousku kirjoitti...

Vilhelmiina: Pohtiminen on aivan hyvästä, se on totta. Silloin, jos pohtiminen edistää asioita ja varsinkin, jos se opettaa itsestä jotain. Ihmisen tulee miettiä, muuten ei kasva, mutta liiallinen miettiminen ei palvele ketään. :) Iso kiitos viestistä ja hyvää uutta vuotta sinnekin! :)

Laila: Ehdottomasti tuo! Ja parasta on se, että niitä mukaviakaan asioita ei tiedä kuin vasta sitten, kun ne tulee kohdalle. :) Kiitos!

AnneLina kirjoitti...

Tämä hetki on joskus ollut unelmasi. Kiitollisuus kannattaa, kuin myös unelmointi! :) Hyvää alkavaa vuotta, ja kiitos iloa tuottavasta blogistasi!

Rillirousku kirjoitti...

AnneLina: Kiitos viestistä ja hyvää uutta vuotta sinnekin! :)