6/11/2012

Tyhjän päällä.
Maailma, jossa elämme. Kuulkaa toverit, se on nätti paikka! On täällä kotomaassa nättiä ja vihertävääkin näin kesäisin, mutta toisinaan aidan toisella puolella saattaa ruoho olla  vieläkin vihreämpää.

Meikämarjatta on ollut lomalla. Ajatellut vain itseään, mennyt nukkumaan silloin kun siltä on tuntunut, herännyt keskellä päivää, syönyt silloin kun on viitsinyt ja lontustanut ympäri kauniita kyliä. Kotomaamo tarvitsee välillä omaa aikaa, jotta jaksaisi olla edes suurimman osan ajasta hyvällä mielellä ja kiristämättömin hermoin. Aivot on nollattu, loma tuli tarpeeseen.

Lentopelko on noussut korkeuksiin. Tyhjän päällä matkaaminen on näin vanhoina päivinä muuttunut arveluttavaksi matkailumuodoksi, vaikka faktat onkin tiedossa. Maisemat ja mielen lepo voittavat kuitenkin pelon tuntemukset mennen tullen. Jotkut pelot on vain kohdattava. 

Loma tyhjensi tämän martan ylikuormittuneen pääkopan. Se antoi kauneutta verkkokalvoille, lepoa hermoille, luovuutta mieleen ja sitä myötä toivottavasti myös uutta innostusta harrastamiseen. Ehkä tämäkin sivu saadaan pelastettua pois tyhjän päältä ja taas voimaa remontointiin ja sisustamiseen. Toisinaan on hyvä käydä vähän aikaa tyhjän päällä.

28 kommenttia:

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

Kauniita kuvia! Matkakuume senkun nousee! Onneksi pääsen sitä helpottamaan jo tällä viikolla :). Totta puhut, matkustaminen on parasta nollausta - että välillä pääsee niistä omista kuvioista pois, niin jaksaa taas pyörittää rutiineja!

Virpi kirjoitti...

Ihania kuvia!:)

Rouvalla on pirtsakka otsatukka:)

LauraQ kirjoitti...

Voi kun mä olen onnellinen sun puolesta, että pääsit tuulettumaan.

anna kirjoitti...

Todella onnistuneita otoksia! Ihan kateutta ajattelit herättää?

Rillirousku kirjoitti...

Katja: Kiitos! Niin on, olipa kyseessä sitten kotimaan tai ulkomaan loma, pääasia, että saa välillä tyhjätä aivoja rauhassa. :)

Virpi: Kiitos!

LauraQ: <3

anna: Kiitos! Kateutta vaikka tai sitten ihan vaan muistutusta siitä, että välillä ihminen tarvitsee omaa aikaa ja siitä, että maailma ja elämä on täynnä mahdollisuuksia.

Riina kirjoitti...

Voi veljet, oon kade! Mäki oisin niin ton tarpeessa. Ihan huipun näköstä, ja tästä tuli taas mieleen että tuleepa sitä aktiivisesti oltua yhteydessä ku tulee tällaset reissutiedot ihan puskista, ja sulla on niin mehee uus luukkikin :D Vois tulla käymään täs joku ehtoo, tahi vkl?

Miriam kirjoitti...

Nice pictures. Seems you have made holidays in Germany? I wonder where it is. Somewhere along the Rhein, I guess. Isn´t it? Hope you have enjoyed the trip and are refreshed.

Best wishes from Berlin,
I.

Enni kirjoitti...

Mä olen kateellinen, mutta myös onnellinen suon puolesta! Tiiän nimittäin että samassa jamassa ollaan, tai siis oltiin. Loma olis tarpeen täälläkin jotta ite, ja lapset jaksaa!

p.s. Kesken tämän lyhykäisen tekstinkin kävin rauhoittelemassa raivoavan kolmevuotiaan taas uneen. Itse vähintäänkin yhtä hermostuneena...:)

hanka kirjoitti...

aivan mahtavia tunnelmakuvia.voi kun joskus itsekin pääsis...

Rillirousku kirjoitti...

Riina: Tämä reissu tuli itellekin vähän puskista, pikasesti päätetty ja loppuun asti epävarma. Luukki on peräisin sisareni Fiskarseista. ;D Nähään toki, ja pian!

MiMa: Hey, thanks for your message! Yes, I was on holiday in Germany. Stay in the village called Zell. I really love Germany, there is so beautiful. :) I wish you a great summer!

Enni: Tiiän että oot! Kyllä se loma vaan tekee poikaa. Nähään!

hanka: Kiitos. Neljä päivää omaa aikaa tekee ihmeitä, suosittelen lähtemään. :)

zalla kirjoitti...

Huippua et oot päässy tuulettuu! Ja jälleen kerran törkyhienoja kuvia!! Mullaki eräänlaine tuulettumiskesä menos ku aupair apuna :)
/salla

MiaMatleena kirjoitti...

Lomailu on niin virkistävää ja ihanaa! :)

Skjerstad kirjoitti...

How nice it was there! And nice pictures, you rays :) I liked so well that picture with all the people on the bench;) Thank you for sharing holiday photos with us :) Hugs from Janne

stiina kirjoitti...

kaunista!

kiva, että epävarmuudesta huolimatta pääsitte kuitenkin lähtemään.. vaikka mekään ei voitu auttaa.

tykkään sinun uusista hiuksista!

mukavaa kesää ja nähdään kai muutaman viikon päästä?

Viena kirjoitti...

Kauniita kuvia ja tunnelmia, ihanan näköinen myös tämän blogin emäntä puukkareissaan ja raitamekossaan!

Saksassa on niin kauniita pikkukyliä, siellä sielu ja silmä lepää..

hr kirjoitti...

Hyvä sinä, juuri noin täytyy tehdä. Yksinoloa tarvitsee, että löytää taas itsensä, olen niin sitä mieltä myös!

Haha kirjoitti...

Oi ihanaa,näyttää olleen mukava loma! Kyllä sitä tarvis vähän omaa lomaa...mutt on niin huono sitä kyllä ottamaan!

heidi. kirjoitti...

Ach, typykkä vaan otti ja läks reissuun - niin sitä pitää! :)
Upeita maisemia. Teki varmasti hyvää. <3

Mikko kirjoitti...

Mä nollasin viime reissulla myös lentopelon, tosin pikaisella pyrähdyksellä Tukholmaan, mutta silti. Hermoilin niin paljon ennen lentoa että unohdin pankkikortin tunnusluvunkin – ja sen naputtelee yleensä useamman kerran päivässä. Ei morjens. Ja juu, lennot meni hyvin, enää ei jännitä.

Sohvi kirjoitti...

Ihanin tuo mummupappakuva! Ja onnea virkistyslomasta.

pikku viu viun äitee kirjoitti...

voi, minäkin haaveilen jostain vastaavasta irtiotosta. mutta sitä on njiin huono ottamaan omaa lomaa ihan oikeasti, aina ottaa nää pienimmät mukaan vähintään. olis totaalisesti kunnon loman tarpeessa tääki mamma.:) hienoja maisemia kerrassaan.

Rillirousku kirjoitti...

Zalla: Oli kyllä hermojen lepuutusta tuo loma! Ja kiva kuulla, että sielläkin on apua. :)

MiaMatleena: On!

Skjerstad: Thank you! :)

Stiina: Kaunista siellä juuri piisaa, että syksyllä sinne? ;) Hiukset kiittää! Toivotaan, että nähtäs. :)

Wikke: Kiitos, tuli hyvä mieli. :)

hr: Ehottomasti niin!

Rillirousku kirjoitti...

Heidi: Kaunista siellä on! Oman ajan ottaminen ottaa aikansa ja vaivansa mutta kyllä se kannattaa. :)

Dooda: Se pitää vaan lähtä, ei siinä vatvominen ja haikailu auta. Tosin, edellisestä kunnon irtiotosta olikin jo kaks vuotta. ;) Kiitos viestistä <3

Mikko: Kyllä lentopelko vaan on kaameeta. Tällä kertaa piti vielä kokea se pelottavin kuulutus: "Tässä kapteeni, koneessa on vikaa..." Ja parin tunnin lentelyn jälkeen oltiinkin takas lähtökentällä. Lieneekö pelosta pääsen koskaan eroon, hyvä kuulla, että sekin voi olla mahollista!

Sohvi: Rakastan nuita mummoja ja pappoja! Haluaisin olla siinä joskus.

pikku viu viun äitee: Kyllä sitä omaa aikaa tarttee. Ei sitä niin korvaamaton voi olla, etteikö muutamaa päivää sais ihan vaan itelleen ottaa. Hyvin oli kotona pärjätty ilman tätä määräilijääkin. ;) Tekee lapsillekin hyvää olla vähän aikaa maamosta erossa. :)

Minna kirjoitti...

Oma loma, aika ihanaa : ) Happihyppy arjesta avaa päätä.

hannamaria kirjoitti...

Aivan upeata, että olet irrottautunut kaikesta hetkeksi, kokemuksesta tiedän, että todella kannattaa ja toiset pärjäävät jopa paremmim ilman äitiä;)
Myöskin kahdenkeskiset irtiotot ovat yhtä hyvä juttu, me yritämme sitä tänä kesänä.Se tietysti vaatii hoitajapataljoonaa..mutta onneksi niitä on aina löytynyt:)

Onneli kirjoitti...

Ihanaa että pääsit lomalle! Ja Saksa, etenkin tuommoset pikkukylät, on kyllä mainio kohde. Ja tyylikäs on ollut matkalainen :)

Rillirousku kirjoitti...

Minna: Oma lomaa tarvitaan. Pääsee vähäksi aikaa lomalle omasta nalkuttavasta itsestään. ;)

hannamaria: Nimenomaan, kahenkeskistä lomaa tosiaan tarvitaan! Sitä tulee kuitenkin helpommin suunniteltua kuin yksin lähtemistä. Tästä pikasesti päätetystä reissusta kiitokset eräälle, joka matkan järjesti, eikä itse tarvinut kuin pakata laukku ja lähteä. :)

Onneli: Kiitos! Saksa on hieno maa.

Töölön tyllerö kirjoitti...

Ihan sydän sykähti kun näin nämä kuvat. Olen asunut Saksassa Reinin varrella ja tapasin viikonloppuisin ajaa ystävieni kanssa junalla näihin pikkuisiin viinikyliin. Etenkin Koblenzissa ja Rüdesheimissa tuli vietettyä rutkasti aikaa.