6/19/2012

Isännältä tyttärelle.
Se on sillä mallilla tämä elo, että on ommeltava taas. Kyllähän te tiiätte, että tämä matami on herkästi intoutuvaa ja helposti jumahtavaa sorttia. Tällä kertaa on jämähdetty varsin ankarasti kasvattamaan tyttären mekkokokoelmaa.

Tätä nykyä ei tätä marttaa näe kirpputorilla kovinkaan tiuhaan. Meinaan, että muutamia kertoja kuussa, jos sitäkään. Se on sinällään harmillista, sillä tuo kyseinen tavarataivas antaa toisinaan eteen melko meheviä löytöjä, joskus jopa aarteita. Jälkimmäiseen sarjaan lukeutuu eräs mekko, joka tänään päätyi vaatekaappiani täyttämään ja josta jaksan kaiken pinnallisuuteni voimin olla varsin onnellinen. Meheviin löytöhin taas lukeutuu tuo ripustimessa killuva miesten paita, kokoa L.

Eräs puoleen alennettu myyntipöytä tarjoili neljää pystyraitapaitaa eri väreissä. Kuvassa nähtävään päädyttiin, sillä tätä sävyä ei mekkovarastoista vielä löytynyt. Melkoisen helposti isännän vanhasta puserosta kuoriutui tyttärelle oiva kesäleninki. Liikoja säätämättä ja turhia purkamatta päätyi paita toimittamaan liehuhelman virkaa. Rintatasku alentui helmataskuksi, hihansuista tehtiin olkahörselöt ja nappilista käännettiin takapuolelle. Pienellä rahalla ja vaivalla sai takkutukan kesävaatekaappi täydennystä. Matami se tykkäilee, kun mekossa näkyy elämisen jäljet ja entinen elämä.

Puolenhinnan pöytään jäi vielä pusero jos toinen. Aivonystyrät rullailee, sillä niistähän saisi kätevästi melkeen ihan mitä vaan. Yksivuotiaan mekkokiintiö alkaa tämän kesän osalta olla mitä ilmeisimmin täynnä, ainakin mitä armaan sisareni sanoja on uskominen: "Mietippä. Jonakin aamuna sun tyttäres herää, kurkkaa vaatekaappiin ja ihmettelee: Äiti, miks sää et oo tehny mulle täksi aamuksi uutta mekkoa?" 
Asia ymmärretty.


Mekon kaava Mekkotehdas-kirjasta.

28 kommenttia:

Tuia kirjoitti...

Ihana! Hmmmmm. Tuli kauhea tarve hakea jostain raitapaita. Lähin taitaa olla hautautuneena miehen kaappiin eli jospa sen ryöväisi parempaan käyttöön :D

Johanna kirjoitti...

Siis wau! Eikun suoraan Marimekolle hommiin vaan. Ostaisin.

Jonna kirjoitti...

Vau! Siis ihan oikeesti, sä oot niin taitava matami <3

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Oi oi oi, miten ihana. Ärsyttää kun tytöille on kaikkia tollasia kivoja mekkokaavakirjoja! Mutta en aio kangistua sellaiseen "pojille ei voi tehdä mitään kivaa" -ajatusmaailmaan, kyllä mä jotain keksin!. Rakastan sun blogiasi muutenkin mutta Marimekon kankaat tuo kyllä pisteen iin päälle! Miten nerokas tämäkin jokapoikapaitamekko! Aah, ja Ryijykankaasta tehdyt asiat ovat olleet nyt ihanasti esillä nekin täällä kun aiemmin kommentoin että mitämitä siitä oot tehnyt :)

Lilla kirjoitti...

Tee sit seuraavaks vaikka kummitytölle yks leninki. Se kuolis onnesta. Tahi siis sen äiti ;)
Oikeesti, mä en kässää tota sun virtaa. En vaan voi tajuta. Mä en saa itteeni mihinkään hommaan. Paitsi talollekkin ihan pakosta.

Peurankello kirjoitti...

Oliko kaavaa va ihanko omista aivonystyröistä loihdit? :) Tosi oiva mekko!

Merja kirjoitti...

Sää teit nyt justiinsa sen mitä minä oon pitkään jo miettinyt. Noita raitapaitoja nimittäin tulee täälläkin vastaan aika paljon kirppareilla, ja aina mietin että noista saisi hyviä mekkoja. Nyt mun on alettava tuumasta toimeen!

Janne kirjoitti...

So cute!! You made that? Talented I must say :)

Kaisa Tölli kirjoitti...

Vau!

Mullakin kaappi pullottaa vanhoja vaatteita, joista olen suunnitellut ompelevani lapsille vaatteita. Sä oot tehnyt just niin ku mä olen vain haaveillu ja suunnitellu tekeväni. Vielä puuttuu se ompelutaito...

Olisko antaa vinkkejä, mistä löytäis helppoja, yksinkertaisia mekkokaavoja pikkutytöille? ja vinkkejä siihen miten saisin pääkoppani sisällä myllertävät suunnitelmat toteutumaan...

Ihana toi mekko!

-Kaisa

EAF kirjoitti...

Vau! Ootpa taitava. Ja aikaansaava, mulla nimittäin on mekkokankaat odottanu kaapissa melkein vuoden päivät..ehkä mä vielä joskus ompelen tytölle sen unelmien mekon.. :D

elisa kirjoitti...

Voi vitsit, mulla on tuolla kaapissa yksi vaaleanpunainen pystyraitapaita, jonka jostain pelastin. Ja tarkoituksena on ollut tehdä siitä lähes samanlainen mekko kuin tuo sinun tekemäsi. :D

Tähtianis kirjoitti...

Olet ihan huippu!

heidi kirjoitti...

Where is that lovely yellow light from? I love everything you do!

jo kirjoitti...

Wau! Upea mekko! Voisiko tämmöinen "ei niin hyvä ompelija" onnistua loihtimaan noin upean luomuksen? Vinkkejä ja ohjeita otetaan ilolla vastaan.

Maria kirjoitti...

Hieno mekko! Äläpä turhaan hätäile liikoja mekkoja, silloin kun ompeluttaa on ommeltava. Voithan vastata: No, jos sitten huomenna kaksi:).

Rillirousku kirjoitti...

Tuia: Hyvä, jos innostuit. Raitapaidat mekoiksi siis! :)

Johanna: Mekko kiittää, joskin mallista toki täysin kiitos Mekkotehtaan kätevälle kaavalle. :)

Jonna: Kiitos. Tekemällä oppii. :)

norsis: Just eilen mietin, että mitähän tuolla pojalle keksis alkaa ompelemaan urakalla. En oikein keksiny mitään. :-O Kyllä me jotain vielä keksitään!

Lilla: Elähän kettään, sulla on tällä hetkellä muutakin tekemistä kuin ompelu. :) Mullei. Muka.

Peurankello: Kaava samainen kun aikaisemmissakin, Mekkotehtaan. :)

paevi kirjoitti...

Hyvin toteutettu! Laita vaan kaikki toteutukset tänne niin tulee itelläki niitte avulla tehtyä jotai - tosin täysin eri aikataululla. :D Eilen sain lopulta tehtyä lokakuussa alotetun villatakin viimestä nappia myöten loppuun ja heti alotin uuen. Ja pari päivää aiemmin alotin tytölle takin teon, ehkä seki joku päivä on valmis. Ja mekkoki on jo mielen päällä. Ehkä sitä vielä iha innostuu! :) Joten kiitos sinne innostavista jorinoista ja kuvista!

Rillirousku kirjoitti...

Merja: Ehottomasti! :)

Janne: Yes, I made it. Thank you! :)

Lasiperhonen: Nämä mekot ekoja ikunaan, jotka kaavalla teen. Ei siis pahemmin vinkkejä antaa, paitsi tuo Mekkotehtaan kirja, jonka välissä monta monituista kaavaa simppeleihin ja vaativimpiinkin mekkoihin. :) Suosittelen!

EAF: Sillon pitää takoa, kun rauta on kuumaa eli kun ompelukärpänen hyökkii. Kyllä se siitä, kun alkaa vaan tekemään! Kiitos viestistä. :)

elisa: Vaaleanpunaraitasena oiskin muuten herttanen. Että tekemään vaan! :)

Tähtianis: :)

Rillirousku kirjoitti...

Heidi: Thank you! Lamp is from ---> http://www.peroba.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=31 :)

jo: Kiitos! Tiiäkkö, ehottomasti osaisit! Kun tämä mekkomalli on se ihan eka mekko, minkä tämäkään semiompelija on saanut tehtyä ja jota nyt oon sitten tietenkin monistanut jo viidessä eri värissä. ;) Että osaat! Tärkein on lukea ohjeet SANASTA SANAAN ja tehä rauhassa. Kiireessä ja häsellyksessä syntyy vaan sutta, se on tullu todettua. Lisäksi se, ettei luovuta ekan tekeleen jälkeen, se ei monestikaan oo lähellekään sitä mitä piti. Harjottelemalla oppii ja raakasti pitää vaan alkaa sitä ekaa tekemään, niin siitä se lähtee. :)

Maria: Onneksi tuo tytär ei osaa vielä puhua. ;D Katotaan nyt mille mallille tämä mekkoinnostus oikein vielä äityykään... :)

Riina kirjoitti...

Mä pommiin sanaton tän sun taituruuden edessä, siis vau! En ois viel joku vuosi sitte kuvitellu :D jos mekkoja nyt tosiaan tursuaa joka tuutista ylen määrin niin täälläkin on eräs 1v joka saattais tykätä käyttää :-)

Anskuli kirjoitti...

Vaude mikä mekko!:)
Vakkarilukijanasi oli pakko tulla kommentoimaan että taisinpa bongata sinut perheinesi eilein juhannuksenvietossa, ellen ihan väärin nähnyt?;)

Rillirousku kirjoitti...

Riina: Niin sitä ihminen vaan oppii ku yrittää ja yrittää ja yrittää ja päättää oppia ja vielä vähän lisää yrittää. :D Oon muuten muistanu kummitytsyä asian tiimoilta. :)

Anskuli: Mekko kiittää! Luultavasti näit ihan oikein. :)

Rillirousku kirjoitti...

Paevi: Sun kommentti oli näköjään livahtanu tuonne väliin. Hyvä, jos saat inspiraatiota ja hyvä, että oot alottanu ja lopettanu kuiteski. Ei sillä oo väliä millä aikataululla. :)

larppa aliisa kirjoitti...

minä ihastuin ajatukseen, että napinlävet jäivät näkyviin. ehkä niihin voisi poimia kukan?!

pikku viu viun äitee kirjoitti...

tosi kaunis mekko, oon ihaillu tuota mallia aiemminkin täälä. kumpa iteki osais/ehtis. toistaiseksi tyydyn vain ihailemaan muiden tekemiä:)

Rillirousku kirjoitti...

Larppa Aliisa: Näkyvissä mennyt elämä, se on hyvä niin. :)

Pikku viu viun äitee: Kaikki ajallaan. Ehkä joskus vielä huomaat istahtanees ompelukoneen ääreen ja mekkoa puskee. :)

ana ventura kirjoitti...

wow! Looks great!
Do you sell your cloths or you make just for your familly?

Rillirousku kirjoitti...

ana ventura: Thank you! I make cloths only for my kids. :)