12/16/2011

Silmäpussimartta tässä tervehtii.
Joulu on kohta ovella ja se on mukavaa. Mukavaa on myös kaikenmoinen jouluinen tekeminen, kun muistaa, että tekee vain sen mikä tuntuu piristävältä. Tämä laiska matami ei ainakaan aio väänneksiä minkäänmoista joulusiivousta, tehdä yhtäkään piparitaikinaa tai laatikkoa. Eipä aio laiskiainen myöskään juosta kaupoissa lahjojen perässä, vaan on mitä suurimmassa määrin käärinyt pakettiin omin nakkisormin väännettyjä tekeleitä.

Parille pienelle typylle on pakettiin rullattu mekko. Kaavottomuuteensa kangistunut martta tekee aikansa yhtä ja samaa leninkiä, kunnes ehkä rohkaistuu vaihtamaan lajia tai yrittämään kenties ommella jotain jopa ihan kaavojen keralla. Nuo mekot eivät ole tehty kummoisellakaan taidolla mutta sitäkin suuremmalla tuntemuksen palolla, se on vissi.

Tänäänkin posti toi muutaman paketin ja kortin. Yhdestä paketista paljastui perheen nuorimmille jäsenille elämänsä ensimmäiset tonttulakit, kiitos siitä ahkeralle sukulaistätille, joka ne omien toimiensa ohella jaksoi vääntää. Nuo on aivan erityisen herttaset ja ne säästetään varmasti joulusta toiseen, kunnes ovat suorastaan puhkikulutetut.

Tänään on kärsitty viime yön korva-, kurkku- ja yskävaivoista. Ei tottamaar ole ollut mikään vuosisadan paras päivä mutta jouluradion ja piparikylän vääntämisen piristäminä jäädään silti kuitenkin plussan puolelle. Tuu vaan joulu!

12 kommenttia:

heidi. kirjoitti...

Kiitos Rilla, tästä tarttui joulumieltä tällekin mörmötille! :)

Enni kirjoitti...

Oih...ihailin noita samaisia tonttulakkeja jo virpin blogissa, ja nyt ne on teillä!! Olen kateellinen!

Mutta, joulu on kiva! Kaikesta kiireestä ja muusta huolimatta NAUTIN!! Nauti sinäkin!

Lilla kirjoitti...

Toi mekko jok tuossa seinällä roikkuilee, on ihana. Ja tiiäkkös Rilma. Tosi ompelijat ompelee ilman kaavoja ja nuppareita ;) Mä ompelen vasta ilman nuppareita. Otan sut vielä joskus kiinni!

Ja hei, onks toi korttiviiri lavastettu? En usko että ootte saanu noi paljo kortsuleit. Muistaks mitä sanoin sulle siitä meidän syrjäytyneisyydestä? :D Me ei olla saatu vielä ku YKS.

Henni kirjoitti...

Aivan on ihanuus toi tonttupipo!

Virpi kirjoitti...

Hyvä jos kelpasi:)

Ihania nuo mekot,oot sinä taitava!:)

Paranemisia sinne!

Rillirousku kirjoitti...

Dooda: Hyvä jos tarttu mörmötti. :)

Enni: Ehottomasti! Kiitos. :)

Lilla: Ha, mekko kiittää. ;) Korttiviiri ei oo lavastettu vaan todiste siitä, että ruotsissa ollaan ajoissa näissä asioissa. :D On siinä kaks omaa, tunnustan. :)

Henni: Se on. :)

Virpi: Kiitos avuliaisuudesta! :)

Minna-Leena kirjoitti...

Tää tykkää tosi paljon sun mekoistas, mitä sitä turhaan vaihtamaan hyväksi koettua mallia.

Kun meidän neiti oli pieni, hänelläkin oli tekemiäni mekkoja lukuisia. Vaan enää ne ei istu tyyliin :)

Pia kirjoitti...

Näin joulun kunniaksi löysin hyvin inspiroivan blogin ja sait musta heti lukijan :) Tästä vain tulee niin hyvälle tuulelle. Joten jäänpä innolla seuraamaan.

Rillirousku kirjoitti...

Minna-Leena: Niinpä, tekee niin kauan ku silmää miellyttää, sitten vaihtaa uuteen leninkiin. :)

Pia: Kiitos! :)

Birgit | taulu ja tapetti kirjoitti...

Tonttulakki on upea!

Riina kirjoitti...

Että mä oon kade noista sun ompelustaidoista! Aivan hirveen hienoja noi mekot. Piste.

Rillirousku kirjoitti...

Birgit: Niin on. :)

Riina: No kiitos vaan kaveri! Kyllä itekin arvostan kohtuu korkealle noita mekkoja käpöstysmäisyydestään huolimatta jos vaikkapa sitä yläasteen rippihametta muistelee. x-D