12/06/2011

Itsenäisyyspäivänä.
Eilen tässä talossa valettiin kynttilöitä. Puuha oli mukavaa ja sydänlanka järjettömän hintaista! Toisaalta sitä oli kyllä iso rulla, siitä valaa luultavasti kynttilöitä koko loppuelämän. Ensin sulatettiin entisten kynttilöitten jämät ja sitten hiutaleita pussista. Sitten tehtiin kanelikynttilöitä, valkoisia entisiin suolakurkkujen kotopurkkeihin ja lopuksi vielä valkoisia pitkiä honkkeleita.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

9 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Sydänlankaa voi kuulemma punoa itsekin puuvillalangasta. En ole testannut, mutta kaverini luki tämän jostain...

Kauniita kuvia! Kaunista itsenäisyyspäivää siis!

Enni kirjoitti...

Hienoja kynttilöitä on valmistunut!

Me ollaan kans joskus tehty itse kynttilöitä, se on kyllä kivaa vaikka juurikin tuosta "säästöstä" voi olla montaa mieltä..:)

Ellen kirjoitti...

Hei!

Osaisitkohan jelpata ja vinkata monella silmukalla koon 116 neuletakki (tuollainen takkihaasteen takki siis) pitäisi neuloa? Tuolla ohjeessa kun koot juuri loppuvat siihen edelliseen eli 110 cm.

Rillirousku kirjoitti...

Nonna: Kiitos! Vois varmaankin tehdä itse tuota lankaa, mietin sitä samaa. Toisaalta taas kun tuon rullan raskii ostaa niin pääseehän siinä helpommalla ja siitä riittää takuulla melko moneksi vuodeksi. :)

Enni: Kiitti kamu! Ei tuossa kyllä ainakaan halvemmalla päässyt mutta tavote saavutettiin, eli halutunlaiset kynttilät. :)

Elle: Veikkaisin, että jos koissa menee jotenkuten suhteissa tuo aloitussilmukkamäärä niin että siitä laskee paljon tulis? Paremmin en osaa sanoa. :)

Peurankello kirjoitti...

Vau, hienoja! Ystävien kanssa on valettu säilyketölkkeihin (mataliin) ja kahvikuppeihin. Noita oikeita ja pitkiä ei olla vielä "uskallettu" kokeilla. Kaneliako vaan lisätään sulaan vahaan?

Rillirousku kirjoitti...

Peurankello: Sinellin lehdessä olikin hienoja kahvikuppeihin valettuja kynttilöitä, pitää muistaa pitää kirpputorilla silmät auki. :) Lisäsin kanelia vaan sulaan aineeseen ennen kuin kaadoin purkkiin. Tiedä sitten suuremmin siitä tuoksusta mutta väriä tuli ainakin. ;)

Birgit | taulu ja tapetti kirjoitti...

Kaunista teillä. Ja kanelin tuoksu tuli tänne asti. Saattaisit pitää taulujatapetti.blogspot.fi -posteripuodistani. Tervetuloa!

Birgit | taulu ja tapetti kirjoitti...

Tarkoitan taulujatapetti.blogspot.com jos tuli väärin:)

Rillirousku kirjoitti...

Birgit: Kiitos linkistä ja viestistä! Kävin jo kyyläilemässä, menen kohta uudestaan. :)