11/19/2014

Hämärähommia pukuhuoneessa.
Tuossa loppukesästä valmistui tämän talon vihoviimeinen remonttikohde, pukuhuone. Siinä vaiheessa oli sen verran paukut loppu ja muutenkin remonttirasitus huipussaan, että kovinkaan suuresti tuota kopperoa ei ole tullut kuvattua. Tänään sitten päätin, että nyt on tuo trauma selätetty! Ei tee marraskuun hämärä tuolle muutenkin pimeälle tilalle oikeutta näissä kuvissa, mutta menköön nyt paremman puutteessa.

Tämä on siis pukuhuone. Sinne astutaan eteisestä ja sen läpi kuljetaan luonnollisesti pesuhuoneeseen ja saunaan. En tiedä minkä verran kuvista saa käsitystä tilan koosta, mutta pienihän se on. Pieni, mutta ihan riittävän kokoinen. Tilan toisessa päässä on vessakalustus ja toisessa päässä penkki ja sarvinaulakko. Eipä siihen paljon sen enempää tarvitsekaan mahtua. 

Koska pukuhuone sijaitsee kellarissa, niin siitä sai tulla tarkoituksella karski, mutta lämmin. Lattiassa on K-raudan perusharmaa 10x10 laatta, valkoiset seinät on käsitelty laastilla ja ennen kuivumista ne on vedetty läpi katuharjalla, joka teki pinnasta kauniin eläväisen. Kuivuttuaan seinät maalattiin valkoiseksi. Kaksi seinää on raakalaudasta, joka maalattiin mustaksi, samoin kuin paneelista tehty katto. Perheen miespuolista tosin jännitti tuo katon mustaksi maalaaminen, koska kyseessä on pieni tila. Hieman tästä aiheesta jouduttiin jopa kättä vääntämään. Lopulta ei ollut kenelläkään mitään sanomista, kun marjatta otti pensselin käteen ja alkoi sutimaan! Hyvä siitä tuli. Pienessä tilassa olkoon pienen tilan tuntu ihan kunnolla ja nyt katto jatkaa luontevasti tilan yhdeksi pesuhuoneen ja saunan kanssa, joissa molemmissa on mustat katot. 

Toisessa mustassa seinässä on sähkökaappi, jonka ovi maalattiin niin ikään mustaksi, jotta se katoaisi seinään. Tarkoitus oli laittaa kaappiin vetimeksi jokin mahdollisimman huomaamaton pieni musta nappula, mutta yhtäkkiä huomasinkin ruuvaavani siihen jättimäistä keltaista palleroa!

Peili on Ikealta, lavuaari ja pönttö kierrätettynä saadut, matto eteisen puolelta tilaan väliaikaisesti livahtanut, penkki itse tehty ja mustaksi maalattu. Tämä pieni ja tummanpuhuva tila on kodikas ja lämmin. Tykkään siitä.

8 kommenttia:

Kristiina Kortelahti kirjoitti...

Aivan ihanaksi olette pukuhuoneenne remontoineet. Ja toi keltainen nuppi on kuin piste iin päälle!

Katja/Projektila kirjoitti...

Määki tykkään tästä tosi paljon. Eikä ees tunnu niin pieneltä. Johtuiskohan oman kopperon koosta :D

Anne kirjoitti...

kyllä on upea !!!

Sari kirjoitti...

Voi vau että sydän sytkähti viimeisen kuvan kohdalla! Tunnelma on just eikä melkein! <3

-TIINA- kirjoitti...

Ai että sulla on niin täydellinen tyylitaju!!!! Tosi kaunista ja lämmin tunnelma tosiaankin! Itse täällä kieriskelen remontin keskellä ja kieltämättä ahdistaa joulun lähestyminen ja se ettei olohuone edisty yhtään....

Hanna kirjoitti...

Voi miten kaunis. Minuunkin vetosi tuo viimeinen kuva, sen musta seinä ja poronsarvet.

Villakaardemumma kirjoitti...

Miten tämä postaus on mennyt sivu suuni?! Nyt tiedän, mitä haluan meidän pukkarin seinään: raakalautaa valkoiseksi sudittuna tieteski:)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille <3