9/12/2014

Taas on aika sukkapuikkojen.
Joitain viikkoja sitten iski jälleen jostain tuolta takaraivosta sama tunne, kuin edellisinäkin syksyinä: Olis pakko saada neuloa! Yleensä syksyn ensimmäiset tekeleet ovatkin sitä luokkaa, että jämälangoista tehdään jotain pientä ihan vaan tekemisen ilosta ja sitten alkuinnostuksen jälkeen aletaan tosissaan miettimään, että mitä ihan tosissaan tarvis tehdä.

Tämmönen syksyn neulontarupeaman pieni alkuruoka oli tupsuhattu nelivuotiaan vauvalle, koska kyllä nukenkin on hyvä varustautua syksyyn ihan huolella. Ohje hattuun bongattu Kaisan blogista. Olipa mukava parin tunnin räpelöinti tuo! Just sopivan helppo ja nopea, niinkuin pitkän puikottoman kauden jälkeen pitääkin olla.

Uusimmat langat on tosin tuhlattu neulomisen sijaan virkkaamiseen ja liukuhihnalta on valmistunut viimeisen parin viikon aikana noin sata isoäidinneliötä. Vielä kun viitisenkymmentä saisi synnytettyä tässä syksyn mittaan, niin eiköhän niistä jo ihan hyvän kokoinen peitto saada aikaiseksi. Sitten kelpaa syksyn ja viiman tulla!


Nelivuotiaan mekko saatu Metsolasta blogin kautta

8 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Pitäisiköhän sitä itsekkin tarttua taas johonkin puikkoon tai koukkuun. Se on kyllä sellainen syksyjuttu selkeästi minullakin! Tuo hattu näytti ainakin sopivan simppeliltä, voisikin lämmitellä sillä, jos sitä vähän kasvattaa niin voisi nuorimmaisen päähän sopiakin. Toisaalta minulla on tuolla odottamassa ikuisuusprojekti afrikankukista, sitäkin tietysti voisi... :-)

Gabi kirjoitti...

... have a look at my scarf, if you like ;O) Love the cap.
Love,
have a good time
Gabi

Unknown kirjoitti...

Joo syksyn neulomukset on hyvä aloitella pikkuhiljaa:) Mulla on onni ja kesäloma on syksyisin, jotenka neuloa joutaa:) Se on kyllä kumma mieltymys kun koukuttaa heti jatkamaan ja suuunnittelemaan seuraavaa... Mukavaa langantäytteistä syksyä!

Kesäpäivä kirjoitti...

Vau,mikä hattu! Just jotain tämän tapaista mietin. Meidän pienelle pakkasvauvalle söpö ja taidan ehkä osata tehdäkin.

Syksyssä on ihan parasta: tuli uunissa,kynttilän valossa hyvää musiikkia ja puikkojen kilinä :)!

Tanja kirjoitti...

Sama neulontahimotus vaivaa täällä :-) Mutta olen nyt ollut superjärkevä ja aloittanut keskenjääneiden käsitöiden viimeistelyurakan, sieltä löytyykin niin virkkuuta, neulomusta kuon huovutustakin monenmoista :-)

Rillirousku kirjoitti...

Lyde: Tuo hattu on ehottoman helppo! Väli-tai alkupalana justiin sopiva. :)

Gabi: Thank you! :)

Suvi: Sepä se justiin, kun edellinen on vielä kesken, niin seuraava tekele jo siintelee mielessä. ;) Kiitos samoin sinne! :)

Kesäpäivä: Voi kyllä, osaat varmasti! Ja jos et saa aikaiseksi, niin laita viestiä. Voisin tehdä tulevalle pikkuselle hatun ihan omaksi ilokseni. :)

Tanja: Joskus pitää olla järkevä ja tehdä edelliset loppuun. Kummasti sitten pää tyhjänä on entistä mukavempaa alotella puhtaalta pöydältä uusia projekteja. :)

Anna / Iloni kirjoitti...

Voi ihana tuo kelta-valkomekko!! Onko sekin sun kätösten aikaansaamaa?! (;

Rillirousku kirjoitti...

Anna: Mekko on saatu Metsolasta, se mainitaankin tuossa alimmaisella rivillä linkkeineen. :)