9/29/2014

Kaunisteen kauniit kankaat.
Täällä meilläpäin alkusyksy on ollut jossain määrin jämähtänyttä aikaa. Mieli tekisi tehdä kaikenlaista, mutta aloittaminen on työlästä ja aika tuntuu loppuvan kesken. Perjantaina posti toi kuitenkin sen verran kauniin paketin, että iski pakottava tarve kirmata kauppaan ostamaan ompelukoneeseen uusi neula!

Oletteko tienneet, että Kauniste myy ihanuuksiaan myös kankaan muodossa? Nytpä ainakin tiiätte, ja miten herttasia voikaan kankaat olla! Ideat lähtivät päänupissa liikenteeseen samantien, kun Kaunisteen kauniit kankaat silmiini sain.

Erinäistä pussukkaa on tullut väännettyä viimeisen puolen vuoden aikana ahkerasti, joten päätin rykäistä myös tänne pienimuotoisen ohjeen tuon monikäyttöisen säilyttimen ompeluun.
Pussukasta voi tehdä justiinsa sen kokoisen, kuin tarve vaatiin. Tällä kertaa oli tarve keskikokoiselle, joten siitäpä kätevästi tartuin työpöydällä majailleeseen Rk Designin pannunaluseen, jonka avustuksella piirsin ympyrän kaksinkerroin taitettuun kankaaseen. Kankaaksi valikoitui Hanna Konolan suunnittelema Sokeri-kangas*, sillä kuosi on herttaisen ajaton ja moneen tilaan sopiva.
Yllä hieman ohjeentynkää mittoineen tuon kokoiseen ympyrään. Jokainen tietenkin tekee pussistaan juuri sen korkuisen kuin tarpeelliseksi kokee. Pussiin tarvitaan siis kaksi ympyrää pohjiksi, sekä yksi isohko palanen, josta puolet taitetaan pussukan sisään vuoriksi.
Neulaa pussin varsiosio kiinni oikeat puolet vastakkain. Ompele reuna. (Tässä tapauksessa ommeltiin siis tuo 45 cm reuna.)
Reunan ompelemisen jälkeen neulaa toinen pohjaympyrä pötkylän päähän oikeat puolet vastakkain. Ompele. Tee toiselle päädylle sama juttu, mutta muista jättää pieni kääntöaukko!
Käännä kangas oikeinpäin kääntöaukosta, ompele aukko kiinni. Näin on syntynyt pötkö, jonka kummassakin päässä on pohjaympyrät. Jos ompeleva kansalainen olisi ahkera ja noudattaisi yleisiä ompeluohjeita, niin hän tietenkin silittäisi kangasta ja saumoja auki joka välissä. Meilläpäin asui viikonloppuna laiskuri, joka ei vaivautunut kaivamaan silitysrautaa esiin. Tietenkin suosittelen silti silitysraudan käyttöä, joten älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin sanon!
Työnnä puolet pötköstä toisen puolen sisään, niin että suikelosta syntyy pussukka. Ompele vielä reunaan tikkaus, jotta säilytin pysyy muodossaan ja ulkomuodosta tulee siisti.
Monikäyttösäilytin pääsi pukuhuoneeseen säilömään sisäänsä ympäriinsä lojuvat purnukat ja putelit. Pikkunen pussukka totisesti haaveilee silitysraudan alle pääsystä, mutta kyllä näinkin kelpaa. Sokeria pukuhuoneessa! Tämä säilytin tosin voisi olla missä tilassa tahansa; keittiössä leipä/hedelmäkorina, käsityön vieressä lankoja säilömässä tai pikkulegoja hoivaamassa lastenhuoneen puolella.

Ei tule tästä marjatasta kässänopea, joten jos näinkin yksinkertaisen ohjeen saa tehtyä mahollisimman vaikeaksi ymmärtää, niin tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa! Niitä saa, ja pitää, esittää, jos siltä tuntuu. Seuraava pieni ompeluohje liittyykin sitten meikämartan rakkaimpaan huonekaluun, keinutuoliin. Ei muuta kuin aurinkoista maanantaita itse kullekin säädylle!


* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

9 kommenttia:

Ee kirjoitti...

Saako noita RK designin tuotteita vain Society6:n kautta? Jos olen ymmärtänyt oikein, tulevat silloin jotenkin Ameriikan kautta ja sisältävät tullauskulut. Tulee kauhian kalliiksi!

-- kirjoitti...

En tiennyt, että Kauniste myy myös kankaita, joten kiitos tiedosta:) Ja kiitos pussukkaohjeesta myös.

Tinttu kirjoitti...

Kiitos aivan loistavasta ohjeesta! Ja en tiennyt, että Kaunisteen kuoseja on saatavana ihan metritavarana. Klik klik!
-Tinttu

Unknown kirjoitti...

Kaunis pussukka, kiitos kivasta ohjeesta! :-)

Piia kirjoitti...

Tuo kangas on niin ihana.

Mimmu kirjoitti...

Ihania kankaita! Enpäs ole tiennyt että niitäkin on saatavilla, kiitos vinkistä. Pussukkaohjetta täytyy ehdottomasti testata kunhan täälläkin vallitseva laiskuus väistyy :)

Unknown kirjoitti...

Kaunisteen kankaat on ihania. Tuo missä on noita sinisiä, mustia ja hempukan värisiä pötkylöitä on ihastuttava!

Ja hei, kiitti pussukkaohjeista. Kenties näillä tälläinen mun kaltainen ompelunoviisikin onnistuis.

Se on muuten tiistai tänään ja kamera laulaa ;)

Rillirousku kirjoitti...

Ee: Voihan kääk, en kyllä osaa yhtään sanoa! :( Olen saanut pannunalusen Riikalta lahjaksi, enkä siis itse tilannut.

Sanna K: Onpa hyvä että nyt tiiät! Ja ollos hyvä vaan. :)

Tinttu: Kiitos! :)

Minna H: Ohje on semmonen, että pitäs onnistua pussinvääntö keneltä tahansa! :) Kiitos!

Piia: Niin on! Ajaton ja kaunis.

Mimmu: Onneksi laiskuus on väistyvää sorttia, sitten ei muuta kuin pussia kehiin! :)

Jonna: Mahtia! Anna kameran laulaa vaan! :)

Mietiskelijä kirjoitti...

Tein ohjeellasi kangaspussukan, mutta joko pohja oli pieni tai sitten ympäryskangas liian leveä. Kavensin tasan 2cm ympärysmittaa.
Muuten tuli tosi kiva :)