4/24/2014

Sisältää haasteen.
Piia haastoi ja samantien tartuin. Siksi, että suosituksia ja kehuja ei voi koskaan olla liikaa ja koska suositteleminen on mukavaa. Siksi suosittelen nyt erinäisiä sekalaisia asioita, jotka mielestäni ovat juuri tänään suosittelemisen arvoisia!

1. Suosittelen kasvissosekeittoa kukkalautaselta. Jos kukkalautasta ei ole, niin mikä tahansa muukin lempiastia kelpaa. Tässä keitossa on bataattia, porkkanaa ja sipulia ja sopivan potkun antaa pippurinen ruokakerma. Yksinkertaista ja älyttömän hyvää! 

2. Suosittelen kirpakkaa kaakkua. Jälkiruoaksi tai päiväkahviseuralaiselle tarjottavaksi suosittelen tämän hetken ehdotonta suosikkitorttua - Lime Pie, jonka ohje löytyy kaakun nimeä napauttamalla. Sopivan keväisen kirpakkaa, mutta lapsillekin maistui.
3. Suosittelen omien varastojen läpikäyntiä ja tutkimusretkiä. Omista nurkista saattaa löytyä yllättäviäkin asioita, jotka ovat aikojen saatossa a) unohtuneet, b) hävinneet tai c) kyllästyttäneet. Mieti, miksi tavara on levännyt nurkassa/kaapissa/piilossa ja onko se tarpeellinen. Maalilla, kankaalla, teipillä, langalla tai vaikka tapetilla saa monesta vanhasta ja kulahtaneesta tarpeistosta kuin uuden. Eipä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ja kolikoitakin saattaa säästyä pitkä penni!
4. Suosittelen eväsretkiä. Tämän kesän retket ovat vasta alkamassa ja vaikka kevätretket ovatkin jääneet varsin vähäisiksi, niin parasta on tieto, että kesä on vielä edessä! Pakkaa eväät mukaan hartaudella tai nappaa matkalla kaupasta mukaan pillimehut, banaanit ja suolakeksit. Tärkeintä on fiilis! Keväinen metsä sirkutuksineen on parasta terapiaa.
5. Suosittelen ompelemista. Pipon ompelemiseen ei suuria taitoja tarvita. Jos oma ompelukone uupuu, niin lainaa kaverilta tai äitiltä. Suosittelen myös ottamaan yhteyttä oman paikkakunnan kansalaisopistoon, josta varmasti saa lisäinfoa ompelukoneen lainaamisesta. Pipoon riittää materiaaliksi vanha t-paita tai legginssit ja tupsun voi pyöritellä haarukan tai puukauhan avustuksella. Haasteita kaipaavalle suosittelen tietenkin takin ompelemista. Valmistunutta tekelettä on varsinkin mukava katsella silloin, kun siihen kätkeytyy salattuja tai kovaäänisiäkin tunteita toisensa perään: innostusta, epäröintiä, epätoivoa, kiukkua, pettymystä, itsensäkeräämistä ja voittajafiilistä!
6. Suosittelen tarttumaan maalitelaan ja ruuvimeisseliin. Suosittelen tähän myös suosituslistan kohtaa 3, sillä suurehkoonkaan muodonmuutokseen ei välttämättä tarvitse laittaa isoja kasoja rahaa. Tämän talon keväiseen muodonmuutokseen kului rahaa kokonaiset 38 euroa (sohvan värjäykseen 8 euroa, seinän maaliin 15 euroa ja verhoon 15 euroa). Loput tavarat seikkailivat olohuoneeseen talon muista huoneista tai paikoista ja tuntuvat melkein kuin uusilta nekin.
7. Suosittelen lenkkareita. Ei muuta lisättävää kuin se, että jos hinta kirpaisee, niin suosittelen myymään muutaman parin vanhoja kenkiä eteenpäin. Eipä se yhteiskunta nimittäin sillätavalla pyöri, että ylimääräisiä kenkiä kannattaisi omissa kaapeissaan säilöä. Suosittelen kierrättämään ja näin ilahduttamaan jotain toista kenkäintoilevaa kansalaista!

8. Suosittelen mielipiteitä jakavia aurinkolaseja. Joskus joutuu miettimään, että valitako aurinkolasit vai laseja vihaava mies. Suosittelen valitsemaan molemmat.

9. Suosittelen sukeltamaan sisään seuraavien kuomien blogeihin. Haaste lähtee täten siis Minnalle, jonka sisukkuutta ja luovuutta ei voi kuin ihailla, Wikelle, joka ei varmana valitse rumia aurinkolaseja ja joka hurmaa tyylillään ja iloisuudellaan, Susannalle, jonka ammattitaito on ihan omaa luokkaansa ja jonka ystävällisyys ja herttaisuus lämmittää kainoa sydäntä, Annikalle, jonka vihreä talo vei jalat alta ja jota ilman tätä blogia ei olisi,  Katjalle, joka on taitava, hauska ja jonka seurassa saa haukotella vapaasti, sekä Marikalle, joka teki niin ihanan laukun

Suosittelen suosittelemaan, aurinkoista päivää!

10 kommenttia:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Jummijammi mitkä aurinkolasit! Ihanat!!!

Katja/Projektila kirjoitti...

Sepä oli kauniisti todettu <3 Vai oliko siinä tullut joku kirjoitusvirhe, tarkoititko että seura on niin "hauskaa", että alkaa haukottaa? No kuitennii, haastelin sut takas ku tässä nyt ollaan siihen aiheeseen päästy :D

Janica kirjoitti...

Oi, teillä on tuollainen ihana Arabian kukkalautanen! Tiedätkö sarjalle nimeä? Meillä on miehen lapsuudenkodista tuota samaa sarjaa kulho ja lautanen. Olispa kiva löytää täydennystä :)

Viena kirjoitti...

Voi kiitos Rilla! <3 Taas niin ihanat kuvat ja MITKÄ PÄHEET ARSKAT! Haluun samanlaiset. Ja sehän menee niin, että vaikka ne arskat ois kuin rumat siellä kaupan hyllyllä niin sun päällä ne näyttää päheiltä. koska oot pähee!

Ja haaste otettu vastaan :)

Tanja kirjoitti...

Mullakin on mies, joka on aina eri mieltä mun aurinkolaseista :-) (Vai ymmärsinköhän oikein tuon lauseen...)

Anna / Iloni kirjoitti...

:) Voi kun suosituksistas tulin hyvälle mielelle!

http://kotiani.blogspot.fi

Rillirousku kirjoitti...

norsis: Sanoppa tuo mun ukkelille! :D

Katja: Aivan oikein luit rivien välistä ;) <3

Onneli: Kukkalautasen nimestä ei hajuakaan, olis kyllä kiva tietää!
Aloin justiinsa kadehtimaan sitä kulhoa! :P

wikke: Kiitos! Pähee on kähee ja niinhän nuo lasit on ;)

Tanja: Aivan oikein ymmärsit. :D

Anna/KotiAni: Kiitos, samoin kuin sun viesteistäkin <3

Marianne kirjoitti...

Verho ihastutti, onko kangas mistä? :)

Annika kirjoitti...

Kiitos haasteesta ja suosituksesta, Rillis! Mä otin ja vastasin: http://www.vihreatalo.com/2014/05/suosituksen-vaarteja.html

Rillirousku kirjoitti...

Marianne: Verho on Marimekosta. :)

Annika: <3