3/10/2014

Punainen aamun piristys.
Päivä alkaa aamupalalla. Marjatta on jo pitkään ollut vahvasti koukkuuntunut avokadoon. Uusin ja himottavin tapa on sisareltani opittu avokado-kananmunaleipä, joka kertakaikkiaan vie kielen mennessään ja pitää nälän pois pitkän aikaa. Suosittelen kokeilemaan!

Meikämartan vastuulle ei parane antaa mitään herkästi rikkoutuvaa, mikäli termospulloja on uskominen. Muutama vuosi sitten hankin oranssisen Steltonin isolla rahalla. Kaveri osoittautui erittäin käteväksi ja paljon käytetyksi, kunnes kopsahti lattiaan ja hajosi niin sisältä, kuin ulkoakin. Seuraavaksi hankin Tokmannilta perinteisen kunnon Airamin miehelleni joululahjaksi. Harmi vain, että paketointivaiheessa tuo toveri heittäytyi alas pöydältä ja niin oli sekin heppu mennyttä ennen ensimmäistä käyttökertaa. 

Tämä emännys ei silti hevillä luovuta, joten Kööpenhaminasta lähti mukaan vihertävä Stelton. Kuoma kuljetettiin kotomaahan erityisen hellän ja tarkan suojelun alaisena. Se ehti olla käytössä sen verran, että tuli harjapesun aika. Varovista otteista huolimatta hän päätti ottaa ja räjähtää kesken pesun ja voin kertoa, että jonkun verran löytyi sirpaletta pitkin keittiötä vielä parinkin päivän päästä.

Sirpaleista on opittuva ja enää ei räjähdellä. Maamoni oli löytänyt kirpputorilta kertakaikkisen nostalgisen punaisen kaverin, joka on kestänyt jo kauan eikä varmasti herkästi luovuta jatkossakaan. Kaikista parasta on, että siinä on pumppu. Tuntuu jotenkin hienolta painaa namiskaa ja samalla hönkiä sieraimiin leijuvaa kahvin tuoksua. Kyllä äiti tietää mistä puusta tytär on tehty.

Ps. Muistatteko kun tein kirjan viime vuodesta? Kävi niin jännittävästi, että tuo mainittu kuvakirja pääsi Ifolorin Vuoden kuvakirja 2014-finaaliin ja on kisaamassa neljän muun kirjan kanssa tuosta vuoden kuvakirjan tittelistä! Voin kertoa, että tämän asian tullessa ilmi eräs marjatta kiljui kuin pieni porsas ja vieläpä siinä määrin kovaan ääneen, että tyttärensä säikähti ja pillahti itkuun. Shokkitila on nyt laantunut mutta jännitys ei. Nuo kaikki viisi kirjaa pääsee siis selaamaan täällä ja samaisessa paikassa voi myös äänestää suosikkiaan. Äänestäneiden kesken on myös palkintoja jaossa. Kiitos jos äänestät! 

16 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Ihan huikeen hieno kuvakirja! Sait ääneni, ehdottomasti! :)

Mervi kirjoitti...

Voi kyllä tuo aamupala on ihan pakko kokeilla, ehkä jo huomenaamulla. Mutta onkohan sen kananmunan oltava juuri paistettu, en tiedä, löydänkö intoa asettaa herätyskelloa enää aiemmaksi kuin 04:20... Jos paistaisi jo illalla, olisiko melkein yhtä hyvä?

Niina kirjoitti...

Ihan mahtavaa, kävin vasta nyt katsomassa tuon aiemman postauksen. Mulla on pari kuvakirjaa odottamasta sitä suurta inspiraatiota, tämä palautti nyt taas sen projektin mieleen!

Anne kirjoitti...

Hieno kuvakirja - ja ps. avokado on ihan parasta.

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Ihan huikea kirja!
Mä kiljahtelin melkein sitä katsellessa.
Ääni.

Minttu, Kivempi blogi kirjoitti...

Avokaadot on kyllä visuaalisesti upeita! Toivottavasti voitat äänestyksen :)

Satu kirjoitti...

Ääni annettu, edelleen voin vain ihailla tuota vuosikirjaa <3

Rillirousku kirjoitti...

Maikki: Kiitos <3

Mervi: Keitettyä en ole testannut mutta varmasti toimisi sekin. :) Tuollainen puoliraaka muna on kyllä yllättävän nopea paistaa, kokeileppa. ;) Ja aikkauheeta miten aikaisin joudut heräämään! Peukku, ei musta vaan olis moiseen. :)

Niina: Jes, hyvä että sait innostusta! Mulla kans yks kirja ollut kesken jo kuukausia, pitäis repäistä intoa tehdä se valmiiksi. :)

Anne: Kiitos! Ja niin on. :)

Ilona: Ii, kiitos <3

minttu: Kiitos! :)

Satu: Kiitos äänestä <3

Anna / Iloni kirjoitti...

Avocadoa täälläkin aamupalaksi ja vaikka millä muulla aterialla. Lempisysteemit on nyt kaikensortin mössöt korianterilla ym ym.. Nam<3
Äänen saat ehdottomasti. Kirjapostauksesta innostuneena on mullakin jo yksi kirja puolivalmiina, tarvinnee vielä parit pikkuyöntunnit, niin pääsee painoon! ;)

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Ihania värejä.

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Mulla oli kyllä mennyt kuvakirja ihan ohi. Se oli siis niiiiin kaunis! Ääni annettu :)

Kokeilemisen arvoinen tuo sun aamupala. Täällä menee aina leipä avocadon/raejuustosörsselin kanssa tai sitten teen pikaguagamolen (avocado, chili, korianteri). Slurps!

p kirjoitti...

Kirjasi oli ihan uskomattoman upea! Ei voi muuta kuin äänestää.:--)

Rillirousku kirjoitti...

Anna: Slurp, pistäppä jotain lemppariohjetta kehiin! :) Ja kiitos, mukava että oot saanu innostusta kirjaan!

Saga: :)

Laura: Kiitos vinkistä, pitää testata! :) Ja kirja kiittää kans äänestä <3

p: Kiitos <3

Katja/Projektila kirjoitti...

Kuule marjatta et taistele addiktiosi kanssa yksin. Töissä menee avocadoa riisikakulla sellaiseen tahtiin, että heikompaa hirvittäis.

Ps: Voit alkaa hiomaan jo sitä voittotanssia!

Rillirousku kirjoitti...

Katja: No siinäpä taas uus yhdistelmä jota on testattava! Ps. Eläpä nyt, mutta kiitos! <3

Anna / Iloni kirjoitti...

Voi mitähän tänne nyt soveltaisi kirjallisesti. Mun ruoanlaitto kun on aina niin sinnepäin, ajatuksissa aineksia heitellen toistensa sekaan..
Tässä yksi: Avocado, ranskankerma, (sitruunan mehu), pippuri, suola, ripaus chiliä..
Ja toinen: Avocado, cashewpähkinöitä pikkukourallinen, suolaa, oliiviöljyä kunnon loraus, mojovasti sitruunanmehua, (valkosipulia), suolaa, pippuria ja kunnon nippu korianteria.
Ja kolmaskin vielä: Avocadoa, (sitruunaa), suolaa ja salsaa..joko valmiina tai itsetehtynä.

:)