1/05/2014

Lastenhuoneen remontti, osa 1/4.
Lapset kasvaa, niin se vain on. Tämän talon lastenhuone remontoitiin ihan ensimmäiseksi silloin lähes kolme vuotta sitten, kun taloon muutettiin. Siitä lähtien siellä on eletty, leikitty, valitettu sotkusta, piirretty seiniin, muutettu järjestystä, nukuttu ja joskus jopa siivottukin.

Silti se on ollut jotenkin jumahtanut. Ensin oli kaksi asukasta, joista toisella pinnasänky. Sitten isompi tahtoi oman huoneen ja pienempi muutti pois pinnasängystä. Huone on jotenkin vain ollut itsekseen. Lelut kerätty silloin kun on jaksattanut, illalla silitetty poskea ja sanottu hyvää yötä, aamulla herätty milloin milläkin tuulella.

Ja aj että marjatta nautti, kun inspiraation hyökyaalto iski päälle, oikein ravisteli suorastaan. Oli rymyttävä samoin tein alakertaan kaivamaan jämämaalipurkit varastosta, maalarinteipit ja pensselit kanssa. Ja niin sai kolmevuotias uudistuneen huoneen, jossa kelpaa leikkiä taas seuraavat kolme vuotta.

Kuvissa yllä seinä, joka vielä pari päivää sitten oli keltainen. Se sai ylleen samaista harmaata, jolla isoveljenkin huone maalattiin. Lisäksi sitä koristaa joulukuuseen tehdyt mustat kartonkipallukat, jotka näin kätevästi jatkojalostuivat seinäkoristeiksi sinitarran avustuksella.

Nukketeatteri tehtiin kioskiksi toissa kesänä. Joulupukki toi tyttärelle lahjaksi käsinukkeja, joten kioski muuntautui teatteriksi parissa minuutissa muutaman kankaanpalan ja kuminauhan avulla. Itse teatterin kehikon meikämartta ja jälkikasvu pakersi taannoin varaston takaa löytyneestä jämälaudasta. Hiemanhan tuo on karski ja piikikäs, mutta niin on sen tekijäkin. Ohje kioskiin/teatteriin on Mekkotehdas-kirjasta.

14 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Uskomattoman kauniita kuvia!!!! :) / Tiina Shlm

Kristiina kirjoitti...

Aivan valloittavan ihana!

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Vau! Kyllä kelpaa lasten leikkiä! Kivan näköistä kyllä. Kunpa pääsis jo itsekin maalaus, tapetointi ja sisustuspuuhiin...nämä kuvat eivät ainakaan hillitse sitä intoa 😉 .

K kirjoitti...

Ollaanko me nyt aallonharjalla vai -pohjalla kun on noita pilkkui seinissä? :) Ja mää niin tiiän tuon inspiraationtunteen. Siitä edellisestä vaan on liian kauan aikaa!! Talvi tappaa mun luovuuden, son vissi.

Melina / Minishow kirjoitti...

Ei vitsi miten ihana! <3

Susanna kirjoitti...

Vitsit kun on ihana! Pitääpi pistää korvan taa muistiin jos vaikka tulisi mahdollisuus nukketeatterin tekoon jossain vaiheessa!

Saija kirjoitti...

Oi vitsit miten ihania! Sekä lapsukaiset että teatteri!

Anna / Iloni kirjoitti...

Ihanaa kaikki! :) Huippu idea! täytyy meillekin tehdä teatteri muutaman vuoden päästä!

Sofie kirjoitti...

Vau, kiva idea! Hyviä kuvia ja kauniita värejä, lapsetkin varmasti tykkäävät teatterista :)

Anonyymi kirjoitti...

suloista!

Toiveettodeksi kirjoitti...

Onpa ihana :)

Rillirousku kirjoitti...

Tiina: Kiitos <3

Kristiina: Kiitos, mekin tykätään. :)

Ane: Hyvä, jos ei hillitse! :) Aina on aikaa, edes johonkin ihan pieneen. :)

K: Kyllä se mullaki tappaa, tämmöset ihme innostukset on ihan silkan tylsyyden aikaansaannosta. Liian pitkä loma tai jotain. ;) Pilkut seinissä ollaan varmaan tosi harjalla, tai sitten pohjassa. :D

Melina: Kiitos <3

Sissi: Hyvä, pistä ihmeessä korvan taakse! :)

Saija: Kiitos <3

Anna: Kiitos, ehottomasti! :)

Sofie: Tykkää! Vielä meinaa vaan tarinoista puuttua juoni ja lähes jokaisen esityksen lopuksi susi syö kaikki muut esiintyjät. :D

Noora: :)

Toiveettodeksi: Kiitos. :)

R // omasohva kirjoitti...

No onpa upea! Olisin itse varmasti lapsena itkenyt hunajaa kun olisi tuollaisen saanut.

Rillirousku kirjoitti...

R: Niin olisin minäkin! :D