12/11/2013


Joulukalenteri, luukku 11

Tämä marjatta täällä on välillä aivan älytön neulomisfanaatikko. Puikkointoilun tuoksinassa saattaa syntyä vaikkapa neljä sukkaa, jotka ovat kaikki eriparisia, koska on kamalan tylsää tehdä kaksi samanmoista peräkkäin. Tästä johtuen keskeneräisten korissa lojuu useampikin sukka ilman parillista kaveria.

Eräs toverini ehdotti hetken meikämartan sukkatuskastelua kuunneltuaan, että noista parittomista kavereista saisi oikein mukavat joulusukat. Ajatushan oli mitä mainioin, ei ole sukankaan mukava maata toimettomana korin pohjalla!

Jokainen varmaan muistaa lapsuuden jouluaatoista sen tunteen, että joulupukki ei tule ikinä! Ikkunat täyttyivät nenän- ja sormenjäljistä, kun laseihin liimaantuneet ihmistaimet tiirasivat tuskaisen odotuksen vallassa, josko joulupukkia näkyisi. Yleensä kuumeinen odotus alkoi jo aamusta, mutta viimeistään päivällä joulupuuron nauttimisen jälkeen odotus alkoi pikkuhiljaa muuttua suoranaiseksi kouristeluksi.

Siksi on oikein oivallista ottaa käyttöön mammani vinkki omasta lapsuudestani: Joulupukin odotus ja jouluaaton vietto on huomattavasti mukavampaa, kun tonttu tuo salaa pienet yllätykset oven taakse jo aamulla. Jännitys purkautuu edes vähäksi aikaa ja joulurauha pysyy yllä pienen lahjonnan avulla. 

Tänä jouluna aattoaamun pikkuyllätykset löytyvät siis joulusukista. Näin jouluisin heilläkin, jonka päälle tulemme astumaan tuhansia kertoja ja joita harvoin kiitämme tärkeästä työstään flunssan karkottajina, on tärkeä tehtävä joulurauhan turvaamisessa. Jos parittomia sukkia ei satu löytymään, niin parillisetkin passaavat oikein hyvin. 

Kyllä sukkakin tarvitsee jouluna erityiskohtelua!

---

Joulusukat itse tehty
Piparminttutangot Karkkitori
Talo-puualusta itse tehty

11 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Meillä on sama taktiikka ollut käytössä, tontun paketti on toimiva ja ihana perinne. Parina vuonna tonttu on tuonut lautapelin, muistipelin.. pelailu voittaa tvn töllötyksen. Vaikka lumiukko ja joulurauhan julistus onkin must! :) Ja ihanat sukat taas!

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Kauniita sukkia ja kauniita paketteja!
Taitava kutoja olet, itse en edes osaa kutoa kantapäätä...
Oliskohan syytä opetella, tai antaa vanhimman lapsen opettaa =)

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Herkullisia kuvia taas!

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Hienoja kuvia ja kauniita sukkia!😊

Essi kirjoitti...

Blogisi on tuonut minulle paljon iloa niin kauniiden kuvien kuin myös käyttökelpoisten ideoiden myötä!

Ideasi eivät ole liian monimutkaisia, joten lukija ei jää pelkästään inpiroituneeksi, vaan niitä uskaltaa lähteä itsekin toteuttamaan! Esimerkiksi nuo joulusukat ovat huikean kauniit!

Kiitos kirjoittamastasi ihastuttavasta blogista! Lämpöistä joulukuuta sinulle! :)

Essi


phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä kirjoitti...

Ihanan simppeleitä, mutta jouluisia paketteja ja vautsi mitä sukkia, mullekin!

Karkki / http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/

Maija kirjoitti...

Minusta nuo sukat olisivat tosi hauskat käyttää niin, että ovat keskenään erilaiset. Kuitenkin värimaailma on sama. Täähän oli nyt ihan kuningasidea, mun on ehdottomasti neulottava itselleni eripari-samapari-sukat :)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos teille kaikille piristävistä viesteistä <3 Vastailen jokaiselle erikseen paremmalla ajalla. :)

Elina kirjoitti...

Täytyypä ottaa joulusukka meillekin käyttöön, kiitos ideasta!:) On tää sun blogi vaan niin kiva, mukava lukea!

Elina kirjoitti...

Täytyypä ottaa sukkajuttu meilleki kokeiluun, kiitos ideasta! :)

Rillirousku kirjoitti...

Sokrutin: Peli-idea onkin just hyvä! Meillä tonttu tuo tänä vuonna lasten toivomaa erilaista muovailuvahaa, jonka kanssa saa varmasti parikin tuntia helposti kulumaan ihan itsekseen. :)

Tanja: Voi kun se kantapää on helppo, kun sen ensimmäisen kerran vaan saa väännettyä! Suosittelen, että haastat itsesi ja huomaat, että osaatkin! :)

Ilona: :) Kiitos sinulle ahkerasta viestin jättämisestä, tulee mukava olo! :)

Ane: Kiitos!

Essi: Suuri kiitos kauniista sanoistasi <3 Halusin nimenomaan tähän joulukalenteriin tuoda juuri sellaisia ideoita, jotka kuka vain voi milloin vain tehdä itse. Tämän joulukalenterin tekijä ei ole mikään ruudinkeksijä vaan yksinkertainen ihminen, joten sellaisia piti vinkkienkin olevan. :) Mukava kuulla, että ajatus on onnistunut ja vielä mukavampi on kuulla, että joku on tarttunut ideaan ja tehnyt oman version! Mukavaa joulunaikaa sinullekin!

Phocahispida: Kaivappa lisää Pioneita varastojen kätköistä, niin vastalahjaksi saattaa putkahtaa parit Marisukat. ;-D

Maija: Eiksookki, vapaasti yhdisteltävät! Mielialan mukaan. :)

Elina: Vähänkö kiva, kun jätit viestiä! :) Ja suosittelen jouluaamulle tontun käyntiä, hiljentää menoa kummasti. :)