5/09/2013

Tiistaina 24.8.1965
Eihän koirat saa olla yleisillä paikoilla ilman kuonokoppaa, sanoi akka, kun toinen haukkumaan rupesi.

Kierrätyskeskus luopui alhaiseen hintaan joukosta värikkäitä laseja, jotka on kuin tehty limonaadin hörppimiseen saunan jälkeen lämpimänä kesäiltana. Sillä tottamaar on väliä, että minkämoisesta motista sitä kulloinkin limonaadinsa nauttii. Onhan näppituntuma ja kupin ihailu ehoton osa tunnelmaa ja hörpiskelyhetkeä.

Navetan saunalta löytyneet vanhat sanomalehdet kertoivat esimerkiksi sen, että kolera raivoaa Neuvostoliitossa, paikkakuntalainen Pentti karkasi vankilasta ja että Eva on eniten ostettu ompelukone. Navetta on täynnä historian siipien havinaa. Tuntuu hienolta saada kirjoittaa seuraava osa vanhan tilan tarinaa ja tuoda elämä ja äänet takaisin pitkän aikaa hiljaisena seisoneelle pihamaalle. Elämä jatkuu.

7 kommenttia:

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Ihana!

Lilla kirjoitti...

Ihanaa, että navetta on juuri teidän! <3

hannamaria kirjoitti...

Voi miten mukavia kuvia :) Pitkästä aikaa "jaksoin" kommentoida. Olen aivan ihastunut navettaprojektiinne, juuri sellaisesta "työmaasta" olen aina haaveillut! En ole itse tullut ajatelleeksikaan, että ostaisikin pelkän navetan, jos löytyisi, kun tässä pihapiirissä sellaista ei ole. Vähän niinkuin kesäasunnoksi ;)

Tiina kirjoitti...

Hauska lukea näitä navettakuulumisia, meilläkin kun sellainen tuossa pihalla (melkein) tyhjillään nököttää. Eikä ole vielä suunnitelmaa siitä, mitä sille tehtäis, sitten kun tehdään :)

A-R kirjoitti...

Näppituntuma lasissa on tärkeä,huomaan usein sellaisia laseja kierrätyksessä. ja niin on uudet lasit lähtenyt vanhojen tieltä. Näin meillä. Ja tuo teitin navettaa on mainio. Meillä on kanssa onni omistaa navetta pihapiirissä,1800-luvun loppupuolelta. Aina se ei tosin tunnu onnelta kun muistaa että se kaipaisia huomiota ja korjausta eikä aika riitä. Mutta aikanaan siellä on oiva ulkosauna ja vierashuone. Ei stressiä :)

Mertsi kirjoitti...

Utelias-Ulla täällä miettii, että onko navetta ilman "päärakennusta" ja mitä muuta navetan pihasta löytyy. :)

Rillirousku kirjoitti...

Tanja ja Lilla: Niin on! :)

hannamaria: Kesäasunnoksi nimenomaan. :) Tuo meitin navetta sijaitsee tontilla, johon tulee vielä jonain päivänä uusi koti kohoamaan mutta tällä hetkellä fiilistellään navettaa vasta. :)

Tiina: Navetoissa on se hyvä puoli, että ne seisoo paikallaan ja odottaa. Idea iskee sitten kun on sen aika. :)

A-R: Teidän navetta on siis iäkkäämpi kuin tuo meidän, se ei lähentele ihan vielä sataa vuotta mutta melko pian kuitenkin. :) Ei kiirettä, navetta odottaa kyllä oikeaa aikaa ja ideaa. :)

Mertsi: Navetan kanssa samoilla tiluksilla on kaksi muutakin rakennusta. Hirsirunkoinen päärakennus sekä iso varastorakennus, jossa talli ja varastotilaa. :)