4/10/2013

Se on sininen ja se on takki.
Viisivuotias toivoi jo viime keväänä itselleen sinistä villatakkia. Langat valittiin kuitenkin vasta tämän vuoden puolella ja lähes ikuisuusprojektilta vaikuttanut takki valmistui eilen. Kuunaan ei ole mikään neuletyö vaatinut tältä marjatalta niin paljon hermoa ja pitkäjänteisyyttä kuin tämä, mutta urakointi kannatti, sillä takin omistaja on erittäin tyytyväinen uuteen siniseen takkiinsa.

Takin kanssa kävi kuten pitkissä projekteissa saattaa käydä. Kuten vaikkapa sellainen asia, että huomattiin takakappaleen olevan kiinnitetty väärinpäin ja koska huppu ja nappilistakin oli jo neulottu, niin jääköön sitten niin. Ainahan voi leikkiä, että se oli niin tarkoitettu. Lisäksi sininen lanka loppui kesken toisen hihan kohdalla ja piheys iski, joten sinisestä hihasta tulikin sinappinen. 

Tietääpähän ainakin, että on ihan ite tehty.

24 kommenttia:

kat kirjoitti...

Tosi hieno ja ilmeikäs takki! Tässä kohtaa kyllä kannatti olla pihi, sillä nuo värit rimmaavat kivasti!

Unknown kirjoitti...

Oikein ihastuttava! :)

Hanna kirjoitti...

Ihana villatakki ja mikä HURMURI teillä siellä on! Joko saa hätyytellä morsioehdokkaita ovelta? :D Meillä poika on perinyt isänsä pitkät räpsyripset ja osaa jo nyt varhaisessa vaiheessa räpytellä niitä melko viehkosti, joten uskon joutuvani niiden takia vielä peittelemään harmaita hiuksia :)

PetraO kirjoitti...

Lovely!

Salla kirjoitti...

Aivan ihana tuo villatakki, erityisesti keltaiset kohdat :)

Puppis kirjoitti...

Minusta juurikin tuo hiha on koko takin idea :)

Tiina kirjoitti...

Hieno on :D Melkein isukin kotoisissa väreissäkin vielä ;)

sade kirjoitti...

Toi takki on ihan paras just noin! Sinappisella hihalla. Tosi upea!

Mimmu kirjoitti...

Ihana! Jos et olisi sanonut, olisin kuvitellut kaksivärisyyden olleen ihan alkuperäinen ja harkittu idea. Näyttää tosi hauskalta.

Nova Melina kirjoitti...

Mä niin tykkään sun värien yhdistelystä. Ja mä en monelle niin sano. :D Ihana neule taas!

Anna kirjoitti...

Hieno siitä tuli ja tasaista sinun työnjälkesi!

Emmi kirjoitti...

Hieno takki ja iso pieni mies:)! Mitä lankaa käytit takkiin?

wooliscool kirjoitti...

IT'S VERY COOL , I'LL TRY TO MAKE IT FOR MY CHILDREN, YOU ARE VERY VERY GOOD!

jenniina kirjoitti...

Makee! Toi sinappinen hiha tekee takista ihan mainion.

Tiina kirjoitti...

Ihana! Ja loppujen lopuksi, eikös se persoonallisuus olekin aika ihanaa kans... Mitä lankaa te käytitte? Itsellä ois tarkotus tehdä kans lapsille jotain kirjavaa villatakkia, en vain ole saanut päätettyä että mitä lankaa käyttäisin.

Salla kirjoitti...

Et ois kertonu! :) Heti ekana katoin, että onpa hyvännäkönen kekseliäs idea toi hiha. Hieno neule! Onnittelut valmiiksi asti saamisesta!

KaisuT kirjoitti...

Et olisi kertonut langan loppumisesta:-) ehdin jo ihailla hienosti suunniteltua, erikoistakin, väriyhdistelmää!

Rillirousku kirjoitti...

Takki kiittää! Thank you! :)

Tämä takkihan neulotaan alhaalta ylöspäin, joten alareunasta oli alanperinkin tulossa sinappinen, ainoastaan hiha muuttui lennossa kun lanka loppui. Aika vekkulihan se nyt on. :)

Lankana on Novitan Isoveli, kumpikin väri siis.

Elina kirjoitti...

Aivan ihana, onko tässä se sama takin ohje, kuin aikaisemmin 7 veljekselle?

Ja tosiaan se sinappinen hiha on katseenvangitsija :)

Rillirousku kirjoitti...

Elina: Kiitos! Takki on tehty sivupalkissa olevalla ohjeella. Tässähän lankana siis Novitan Isoveli. Tein takin ohjeen isoimmilla silmukkamäärillä ja tuli passeli kaverille, joka käyttää normisti kokoa 116/122. :)

Täti Ruskea kirjoitti...

Tosi hieno takki ja onnellinen käyttäjä! :-)

Olen tehnyt pian viisi villatakkia (kaksi vielä kokoamatta)tuolla ohjeella, jonka löysin alunperin yhdestä Novita-lehdestä. Kahdesta tein tarkoituksella reilut ja laitoin niihin tavallisten nappien sijaan duffelinapit ajatuksena tehdä niistä enemmän takkimaiset. Vielä pohdin, josko tekisin niihin trikoovuorit.

Haaveissani olisi tehdä samanlaiset takit vielä isommissakin koissa (n.140cm ja n.160cm). Langatkin on jo valmiina. Oon yrittänyt pähkäillä, miten lisäisin silmukoita, mutta aika arpapeliksi menee. Olisko sulla tuohon suurentamiseen (samalla 7veljestä -langalla) mitään vinkkiä?

Rillirousku kirjoitti...

Täti Ruskea: Kiitos! Hauska kuulla, että sielläkin on näitä takkeja innostuttu tekemään reilulla kädellä! :) Valitettavasti oon sen verran noviisi neulomissa, että en osaa antaa minkäänlaista neuvoa ohjeen suurentamiseen. :/

Laura kirjoitti...

Kerrassaan ihana väriyhdistelmä ja malli! Neulekuvien selaileminen täällä netissä on vaarallista...saa liikaa uusia ideoita.:)

Rillirousku kirjoitti...

Laura: Kiitos! Tiedän tunteen. :)