4/10/2013

Se on sininen ja se on takki.
Viisivuotias toivoi jo viime keväänä itselleen sinistä villatakkia. Langat valittiin kuitenkin vasta tämän vuoden puolella ja lähes ikuisuusprojektilta vaikuttanut takki valmistui eilen. Kuunaan ei ole mikään neuletyö vaatinut tältä marjatalta niin paljon hermoa ja pitkäjänteisyyttä kuin tämä, mutta urakointi kannatti, sillä takin omistaja on erittäin tyytyväinen uuteen siniseen takkiinsa.

Takin kanssa kävi kuten pitkissä projekteissa saattaa käydä. Kuten vaikkapa sellainen asia, että huomattiin takakappaleen olevan kiinnitetty väärinpäin ja koska huppu ja nappilistakin oli jo neulottu, niin jääköön sitten niin. Ainahan voi leikkiä, että se oli niin tarkoitettu. Lisäksi sininen lanka loppui kesken toisen hihan kohdalla ja piheys iski, joten sinisestä hihasta tulikin sinappinen. 

Tietääpähän ainakin, että on ihan ite tehty.

24 kommenttia:

 1. Tosi hieno ja ilmeikäs takki! Tässä kohtaa kyllä kannatti olla pihi, sillä nuo värit rimmaavat kivasti!

  VastaaPoista
 2. Oikein ihastuttava! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana villatakki ja mikä HURMURI teillä siellä on! Joko saa hätyytellä morsioehdokkaita ovelta? :D Meillä poika on perinyt isänsä pitkät räpsyripset ja osaa jo nyt varhaisessa vaiheessa räpytellä niitä melko viehkosti, joten uskon joutuvani niiden takia vielä peittelemään harmaita hiuksia :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo villatakki, erityisesti keltaiset kohdat :)

  VastaaPoista
 5. Minusta juurikin tuo hiha on koko takin idea :)

  VastaaPoista
 6. Hieno on :D Melkein isukin kotoisissa väreissäkin vielä ;)

  VastaaPoista
 7. Toi takki on ihan paras just noin! Sinappisella hihalla. Tosi upea!

  VastaaPoista
 8. Ihana! Jos et olisi sanonut, olisin kuvitellut kaksivärisyyden olleen ihan alkuperäinen ja harkittu idea. Näyttää tosi hauskalta.

  VastaaPoista
 9. Mä niin tykkään sun värien yhdistelystä. Ja mä en monelle niin sano. :D Ihana neule taas!

  VastaaPoista
 10. Hieno siitä tuli ja tasaista sinun työnjälkesi!

  VastaaPoista
 11. Hieno takki ja iso pieni mies:)! Mitä lankaa käytit takkiin?

  VastaaPoista
 12. IT'S VERY COOL , I'LL TRY TO MAKE IT FOR MY CHILDREN, YOU ARE VERY VERY GOOD!

  VastaaPoista
 13. Makee! Toi sinappinen hiha tekee takista ihan mainion.

  VastaaPoista
 14. Ihana! Ja loppujen lopuksi, eikös se persoonallisuus olekin aika ihanaa kans... Mitä lankaa te käytitte? Itsellä ois tarkotus tehdä kans lapsille jotain kirjavaa villatakkia, en vain ole saanut päätettyä että mitä lankaa käyttäisin.

  VastaaPoista
 15. Et ois kertonu! :) Heti ekana katoin, että onpa hyvännäkönen kekseliäs idea toi hiha. Hieno neule! Onnittelut valmiiksi asti saamisesta!

  VastaaPoista
 16. Et olisi kertonut langan loppumisesta:-) ehdin jo ihailla hienosti suunniteltua, erikoistakin, väriyhdistelmää!

  VastaaPoista
 17. Takki kiittää! Thank you! :)

  Tämä takkihan neulotaan alhaalta ylöspäin, joten alareunasta oli alanperinkin tulossa sinappinen, ainoastaan hiha muuttui lennossa kun lanka loppui. Aika vekkulihan se nyt on. :)

  Lankana on Novitan Isoveli, kumpikin väri siis.

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana, onko tässä se sama takin ohje, kuin aikaisemmin 7 veljekselle?

  Ja tosiaan se sinappinen hiha on katseenvangitsija :)

  VastaaPoista
 19. Elina: Kiitos! Takki on tehty sivupalkissa olevalla ohjeella. Tässähän lankana siis Novitan Isoveli. Tein takin ohjeen isoimmilla silmukkamäärillä ja tuli passeli kaverille, joka käyttää normisti kokoa 116/122. :)

  VastaaPoista
 20. Tosi hieno takki ja onnellinen käyttäjä! :-)

  Olen tehnyt pian viisi villatakkia (kaksi vielä kokoamatta)tuolla ohjeella, jonka löysin alunperin yhdestä Novita-lehdestä. Kahdesta tein tarkoituksella reilut ja laitoin niihin tavallisten nappien sijaan duffelinapit ajatuksena tehdä niistä enemmän takkimaiset. Vielä pohdin, josko tekisin niihin trikoovuorit.

  Haaveissani olisi tehdä samanlaiset takit vielä isommissakin koissa (n.140cm ja n.160cm). Langatkin on jo valmiina. Oon yrittänyt pähkäillä, miten lisäisin silmukoita, mutta aika arpapeliksi menee. Olisko sulla tuohon suurentamiseen (samalla 7veljestä -langalla) mitään vinkkiä?

  VastaaPoista
 21. Täti Ruskea: Kiitos! Hauska kuulla, että sielläkin on näitä takkeja innostuttu tekemään reilulla kädellä! :) Valitettavasti oon sen verran noviisi neulomissa, että en osaa antaa minkäänlaista neuvoa ohjeen suurentamiseen. :/

  VastaaPoista
 22. Kerrassaan ihana väriyhdistelmä ja malli! Neulekuvien selaileminen täällä netissä on vaarallista...saa liikaa uusia ideoita.:)

  VastaaPoista
 23. Laura: Kiitos! Tiedän tunteen. :)

  VastaaPoista