3/04/2013

Ideoita vailla.
Täällä on nyt sellainen tuntemus tämän maamon päässä, että apua tarvittais. Meinaan kun kaksi vuotta sitten kiskottiin portaista varsin inha muovimatto pois, on siitä päivästä lähtien katseltu tuota ihastuttavaa liimalänttistä näkyä. Alkaa olla aika, että myös portaat saisivat uuden asun ylleen.

Mielikuvitus on laukannut jonnin verran tässä kuukausien saatossa: 

- rapataan liima pois ja isketään maalia pintaan
- päällystetään porras parketilla, samalla kuin yläkerran lattia
- vuorataan portaat jollain maton tapaisella
- rapataan liima pois ja jätetään porras betonille

Jokainen vaihtoehto on kuitenkin tullut bumerangina takaisin, sillä mikään ei oikein kunnolla nasahda. Portaiden jättäminen tämän hetken asuunsa ei tule kysymykseen, sillä luonnossa tuo totuus on vähemmän hermeettinen. Tarttis jotain älyttömiä ja älyttömän meheviä ideoita kuulla tuon porrasongelman suhteen. Kaikki vinkit otetaan vastaan riemulla, jolla ei ole rajaa ja vastapalvelukseksi annetaan semilämmin virtuaalinen kädenpuristus!

45 kommenttia:

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Mäntyä kehiin! Oon hurahtanut aivan täysin kellertävään puuhun :D tjaa-a...olisi kyllä aika lailla kellertävää sitten...isoja päätöksiä! Maalaisin kaiketi raput...sit voi muuttaa mieltään helpoiten jos väri ei olekaan hyvä :D

Minttu / MAMI GO GO kirjoitti...

Betoni olisi hieno! Ei saa olla liian liukas, kuten vaikka parketti voisi olla? Jotain samantapaista /näköistä pintaa kuin teidän keittiönseinä :) ?

E kirjoitti...

Hei kokolattiamatto todellakin! Ne on nykyisin niin kaukana siitä millainen mielikuva monilla niistä on. Niin ulkonäkö kuin tekniset ominaisuudet on kehittyneet ihan huimasti.

Rillirousku kirjoitti...

Riikka: Mänty vois olla pehmeähköä, tai emminä tiiä. Ei kuitenkaa ehkä oikeen rakastas tuota valkolakattua saarni parkettia, noin niinku vieretysten. :)

Minttu: Parkettiportaisiin pitäskin laittaa jotku liukuestehommelit. Porraskuilun seinässä on samaa betonimömmöä kuin keittiön seinässä, joten sitä ajatellen passais hyvin sama portaisiin. En vaan tiiä mitä siihen iskis pintaan, että ei imis kaikkea itteensä ja olis helppo siivota. :)

E: Justiinsa semmosta mietittiin, niitä kun on oikeesti hienoja olemassa. Mutta kuinhan paljo lienee mahtas kustantaa? Tarttee sitäkin miettiä. Vaikeita päätöksiä. :D

Tirsa-Laura kirjoitti...

Ihanat kuvat, stylet lapset!
Arvaa mitä mä tekisin. Maalaisin noi jollain tosi villillä värillä! Kun teillä on muut pinnat pääasiassa valkoisia, niin joku cool väri portaissa olis hieno! Tai vaikka raidalliset, eri väreillä!

Rillirousku kirjoitti...

Laura: Jes, arvasinhan että kannattaa kysellä! Sun ideat toi mieleen tämän --> http://pinterest.com/pin/237283474089230962/

kuvan, jonka oon poiminut talteen Pinterestiin ajat sitten ja unohtsnut. Kiitos ideoista! :)

Jeanette / Lutter Idyl kirjoitti...

Hi - what brand is the black rack/thing that your girl is playing with from - do you know where you can buy it, maybe online?

Rillirousku kirjoitti...

Jeanette: Rack is from Ikea but it is old. :/ I found it from flea market.

E kirjoitti...

Joku pirteä värikin kuulostaa kivalta. Nyt alko ehotusta pukkaamaan täältä suunnasta, mutta miten ois sellainen kuminen "kolikkomatto", joku pirteän vihreä esimerkiksi? :)

Henni kirjoitti...

Aika mahtavia luomuksia tuli pinterestin "stairs"-hakusanalla. Esimerkiksi portaiden kylkiin(?) kiinnitetyistä kuvista/kuvioista muodostuva isompi kuva tai muoto. Hauska olisi mielestäni myös portaiden maalaus, jos muutaman maalaisi eri värillä kuin muut. Erilaisilla laatoillakin voisi leikkiä ja tehdä kuvioita. Meilläkin on joskus portaiden remppa edessä. Palaan silloin katselemaan millaisia ideoita kommenttiketjuun on ilmestynyt.

Sussu kirjoitti...

Samaa mieltä kuin Laura: Joku tosi räikee väri vaan portaisiin!(: Helppo sit joskus muuttaa ilmettä jos haluaa hillitympää tms.

Unknown kirjoitti...

Minä ehottaisin sitä kolikkomattoa :)

Mrs. K. kirjoitti...

Harmaa "värisuora" portaisiin..maalilla
musta, laava, tummanharmaa,betoninharmaa, vaaleanharmaa jne. (?)

Jeanette / Lutter Idyl kirjoitti...

Thanks :) I must see if I can be as lucky..:)

Rillirousku kirjoitti...

E: Kiitos vinkeistä, tulee tarpeeseen! :) Kolikkomattoa kaavailtiin lastenhuoneen lattiaan mutta niissähän on hinta tooodella suolainen. Lisäksi mietin, että mitenkähän toimis portaissa, kun pinta on aika liukas?

Henni: Kiitos Pinterest-vinkistä, sieltä tosiaan löytyy ihan mitä vaan! Ongelma on juuri se, että kun pitäis osata valita järkevä/edullinen/ajaton ratkaisu. Hyviä ideoita onkin jo tullut! :)

Sussu: Tässä porrasremontissa on vielä sellainen juttu, että talo on menossa myyntiin. :) Pitää tehdä omaa ja muun talon näköistä mutta silti sellaista, että tulevan omistajan ei sitä heti ole välttämätöntä lähteä muuttamaan. Kaikista radikaaleimmat ratkaisut on siis pois pelistä. :/

Anniina: Sehän on aina sorja, mutta olisko se liian liukas portaisiin?

Merja kirjoitti...

Näin eilen ihastuttavat valkeiksi maalatut puuportaat, joissa oli askelmien etureunoissa messinkiset kulmalistat. Eihän teidän portaita tarvitse puulla päällystää, mutta ne listat sirostuttivat perusrappuset vallan uuvvelle tasolle.

Satu kirjoitti...

Myyntiin?! Mitä ihmettä..?

Maalatut ja numeroidut portaat on mun mielestä ihania, esim. tämäntapaiset: http://pinterest.com/pin/155374255864250149/

Sanna kirjoitti...

Vanhana laattamyyjänä ehdottaisin jotakin isoja laattoja, niissä on ainakin valinnanvaraa! Jokin hieman luonnonkivimäinen, ei ihan sileä? Voisi olla tyylikäs ja uskoisin että tuleva ostaja varmemmin arvostaa, nämä betoninpinnat ja kirkkaat värit on sellaisia että joillekin ne voi olla tosi kauhistus vaikka muuten tykkäisikin modernista. Betonia moni pitää keskeneräisenä, vaikka se olisi lakattu, kiillotettu tms. Niin silti se on monelle autotallinlattiaa. Vaikea valinta sulla!

Rillirousku kirjoitti...

Mrs K: Vau, hyvä idea! :)

Jeanette: Hope you find it. :)

Merja: Kuulostaa vallan hyvältä tämäkin idea. :)

Satu: Elämä rullailee ja uuden talon tontti on jo omistuksessa. Kiitos vinkistä! :)

Jutta / oblik. kirjoitti...

Löysinpäs ihastuttavan itselleni uuden blogituttavuuden. Yleisenä kommenttina sivuillesi: WAU! Uskomattoman upeita kuvia. Kiitos!

Vekarus kirjoitti...

Meillä laitettiin portaisiin remontin yhteydessä parkettia askelmille. Parkettiimme sai ponttiin sopivat tammiset porrasnokat, jotka siis estävät ne liukastumiset. Siihen askelmien väliin laitettiin lopulta valkoista 3mm melamiinia, alunperin piti tasoittaa ja maalata. Näin tuli kevyemmän oloiset kuin kokonaan parketilla päällystetyt.

Memma kirjoitti...

Maalaa mustavalkosiks? Askelmat mustia ja ne pystykohat (tai mikskä niitä sanotaan..portaiden kyljet?!..no kumminki se kohta johon portaassa ei astuta) valkosiks? Vähän niinku blogimatto tai jotain :D (Mistä tääkään idea tuli?) Malaa joka tapauksessa..ei mitään mattokammotuksia örk tai puuta. Onko riittävän selkeitä mielipiteitä? :D

Taru kirjoitti...

Me revittiin vanha muovimatto portaista pois ja askelmat päällystettiin levyllä (vanerilla), joka oli maalattu harmaalla ja etureunaan liimattu pyöristetty reuna. Portaiden "välitilan" maalasin myös. Tuli tosi hyvät. Tykkään kovasti :)

Jenni kirjoitti...

Täältä linkistä löytyy niin paljon ihania ideoita, että ihan kihisen, kun ei ole omia portaita. Toivottavasti tästä olisi siis sinulle iloa. :)

http://www.buzzfeed.com/pippa/diy-ways-to-update-your-stairs

Helinä kirjoitti...

Liimalevy?? :)
"Liimalevyssä sahatavarasta halkaistuja lamelleja on liimattu
yhtenäiseksi levyksi. Liimalevy soveltuu hyvin oma-
toimiseen kodin sisustamiseen, jolloin sen pääasialliset
käyttökohteet ovat huonekalut, lattiat ja portaat. Liimalevyä
valmistetaan mm. männystä ja koivusta. Mäntyliimalevystä
ja kolmikerrosliimalevystä valmistetaan myös valmiiksi
pintakäsiteltyjä lattiapäällysteitä".

Lueskelin juuri näistä asioista, ajattelin lopettaa tältä illalta, ja tulin blogiin. No aukasin ensimmäisenä sun kirjoituksen, nii kuis taas kävi. ;) Heh* Joten tässäpä yks vaihtoehto portaiden päällystämiseen. Niitäkin löytyy monenmoista.

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Itse suunnittelin ennen tätä "vanerin tulemista", että oltaisiin toteutettu vanerista portaat erääseen kohteeseen.

Tulisi niinkuin aikas hienot- yksinkertaiset ja vanhan talon tyyliset. Hinta ei megapaha, tekeminen helppoa ja lopputulos jotain niin hienoa. Ongelmana voi olla vanerin mahdollinen halkeaminen.

Emmi kirjoitti...

Ehdottomasti liima pois ja maalaus jollain perusvärillä, koska talo on menossa myyntiin:)
Kolikkomatosta olen kuullut tutulta, että ei enää koskaan laittaisi sitä kun on niin viheliäistä puhdistaa ne välit..
Joko olette päättäneet koska talo menee myyntiin:)?

RouvaS kirjoitti...

Multa lähtisi ääni sisalmatolle. Ei ole liukas, pehmentää askelet mukavasti, on kestävä ja ulkonäöllisesti on lukuisia vaihtoehtoja.

jEnNi kirjoitti...

Ensimmäisenä mulla tuli mieleen, että ne vois päällystää sillä julkisissa tiloissa olevalla muovi- vaiko vinyylimatolla. Sellaisella, jos on niitä palloja kohollaan.

Toinen vaihtoehto, jota on jo kovasti ehdotettu, on myös tuo värikäs maali ja siihen raitoja.

Tässä pari inspis pinnausta

Portaat matolla
http://pinterest.com/pin/175992297909851513/

Värjätty betoni, aika kiva kyllä
http://pinterest.com/pin/175992297910489711/

Teipatut portaat. Aika paljon teippauksia, mutta ideana jees.
http://pinterest.com/pin/175992297909966735/


anna kirjoitti...

Vaneriportaat! Eikös se oo edukasta. Puhtaanapito sitten eri juttu....?

Iina kirjoitti...

OOn ihan uuno näissä hommissa, mut mä katoin heti, et miksei vaneria, ku sitä nykyään niin joka paikkaan laitetaan ;D En tiedä, miten toimis portaissa, kun en oo ammattilainen.

-J- kirjoitti...

Komppaan maalaamista, ei ehkä kaikkein jännittävin vaihtoehto, mutta väriksihän voi valita jonkin vähemmän tylsän ;)

Rillirousku kirjoitti...

KIITOS kaikille mainioista ideoista! Tää marjatta on ihan otettu kun otitte aikaanne ja annoitte mietittävää. Sanottasko näin, että meheviä ideoita tuli sen verran reippaasti lisää, että päätöksen teko ei ainakaan helpotu. ;) Mutta ainakaan ei ole varaa ruikuttaa mahdollisuuksien puutteesta! Nämä jatkaa mietintää, kiitos suuri vielä!

Helena kirjoitti...

Miten olis betonin ja puun yhdistelmä? Jokaiselle betoniaskelmalle askelman kokoinen puupäällyste, lämpimänsävyistä ja teille mieleistä puuta. Esim. vain vahattuna. Vaakatasossa olevat rappusten osat saavat sitten olla betonia.

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Ostan tuon Lauran idean: väriä joka portaalle. Kannatan! Ainakin niin itse tekisin:).

Meri kirjoitti...

Ei ehkä tähän kohteeseen nyt sovi, mutta tosta vanerista tuli mieleen:
Habitaressa oli joku vuosi sellainen vanerista tehty jakkara, jossa viilukerrokset oli värjätty eri väreillä. Käytössä pinta kuluu niin, että tuolin pinnan kuvio ja väri muuttui. Vastaava idea voisi olla jänskä portaissakin.

Kris kirjoitti...

Tuleekohan tää jo myöhään... Toivottavasti ei! Mun ehdotus on sisalmatto betonipohjalla. Matto siis kokonaisena niin, että laskeutuu portaalta portaalle. Haaveilen sellaisesta itse, niin tyrkytän samaa idistä muillekin :D

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos edelleen kaikille ideoista! Porrasremontti häämöttää jo mutta vielä on jonnin aikaa pähkäiltävä vaihtoehtojen välillä. Kiitos kun annoitte mietittävää! :)

Katja kirjoitti...

Voi poijjat! Tässähän voi olla kyse meidän tulevista portaista, jos kerran olette myyntiaikeissa. Pistäkäähän kivat ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voijjettä! Mä justiinsa haaveilin aamulla ihan ääneen asti portaikosta, jonka vois liukuvärjätä elikkäs maalata tummanharmaasta-valkeaan -asteikolla alhaalta ylös. Jossakin tällaisen toteutuksen kuvan näin ja se on jäänyt mieleen kummittelemaan, oli meinaan hieno!

Aamukahvi kirjoitti...

Mitä tahansa laitattekin,

muista kaksi asiaa:
- turvallisuus, suorista portaista tulee vauhdilla kylkimyyryä alas, jos (ja kun) rappusissa aina välillä joku horjahtaa/liukastuu/ kompastuu

- puhtaanapito
musta-valkoiset olis ihan hauska, mutta joka mustalla/tummalla askelmalla näkyy elämä todellisempana kuin kuvittelisikaan

Mielenkiintoista nähdä millaiseen ratkaisuun päädytte :)

Johanna kirjoitti...

Meillä on portaissa kolikkomatto, jota on myös Koneen hisseissä. Väriksi me valittiin kirkkaan vihreä. Aivan mahtava materiaali, kun ei ole yhtään liukas. Linkissä kuva kirjasta, jonka kannessa meidän portaat on.
http://www.kaleva.fi/teemat/koti/asuntopuntari/uusin-oululainen-arkkitehtuuri-kansissa/564705/

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos vinkeistä edelleen! Kolikkomatto näyttää portaissa paremmalta kuin osasin ajatella. :) Mietintää jatketaan!

Mrs. K. kirjoitti...

Tässä siis sitä ajatusmaailmaa..http://pinterest.com/pin/434527064017000936/

Rillirousku kirjoitti...

Mrs. K: Kiitos! Tuo on hieno ja vakavasti harkinnassa. :)