11/01/2012

Pohdintaa piparipurkin äärellä.
Marraskuu on pimeä ja pitkä, se on totuus. Totuuden toinen puoli on se, että marraskuu on myös kynttilöiden ja hämyisästi soivan panhuilun kuukausi. Olisikohan marraskuu kaikista vuoden kuukausista se, jolloin saa ihan luvan kanssa rauhoittua, viettää aikaa mukavassa seurassa, lukea kirjoja, tehdä käsitöitä ja fiilistellä joulua?

Viimeksi mainitun tunnelmointi on alkanut tässä talossa tänä vuonna merkillisen aikaisin. Päähän on piirtynyt kuin itsekseen suunnitelma tämän vuoden joulukalenterista, joululahjalistaa pukkaa jälkikasvun toimesta lähes päivittäin ja ensimmäiset piparitkin on jo paistettu, vaikka vielä kuukausi sitten pelkkä joulun ajatteleminen tuntui kaukaiselta ja vähän työläältäkin. Se on tämä pitkä ja pimeä, joka saa mielen kummasti askartelemaan yhtä ja toista.

Onhan se mukavaa, fiilistely. Monesti se on parempaa kuin itse toiminta. Kaikki se mikä syntyy alitajunnasta ja vähän kuin itsekseen on juuri sitä, joka tekee hyvää mielenterveydelle. Pakolliselta tuntuva ja väkisin tehty ei tee ketään onnelliseksi. Silloin on parasta vain olla ja huomata, että kaikki on aivan hyvin tekemättäkin.

10 kommenttia:

tinajo kirjoitti...

Hi there, just found your blog and like it - so I´m your newest Follower! Greetings from Sweden! :-)

Ehtoisa emäntä kirjoitti...

Word. Samanlaisia aatoksia itsellä. Mulla on hirveä puuhailukuume, mutta enemmän just ideointitasolla.

Leivon, poltan kynttilöitä, ompelen ja sisustan.

Mutta tää paheneva väsymys kyllä lamauttaa. Se on sitten varmaan se marraskuun vastapaino.

anlomar kirjoitti...

Nice pics...and yummy!

Unknown kirjoitti...

You have such a beautiful blog, I am glad I found it!

Have a lovely weekend!

Greetings from Puerto Rico!

xx

Rillirousku kirjoitti...

tinajo, mariela: Thank you and welcome! :)

hanka kirjoitti...

niin totta mitä turiset:)kun ulkona sataa kaatamalla on ihana polttaa kynttilöitä ja fiilistellä joulua.niin lyhyt on se aika vuodesta kun joulua juhlitaanitsellä ainakin se loppuu heti uudenvuoden jälkeen.:)

Villiina kirjoitti...

Löysin sun blogin nyt vasta indiedaysin inspirationin kautta ja halusin vaan tulla sanomaan, että sulla on ihan hirveän kaunis koti ja tosi inspiroivia ja kauniita kuvia!

Anna kirjoitti...

mmm I like these cookies, did you baked?

Rillirousku kirjoitti...

hanka: Niin on. :)

Villiina: Kiitos paljon kauniista sanoistasi! :)

Rillirousku kirjoitti...

Anna: Yes, we are. :)